Menu Premium
Loading...

Grounded Preview: “Verrassend leuk van Obsidian”

01/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We klagen bij Gamekings regelmatig dat er te weinig vette games zijn om momenteel op de Xbox One te spelen. De focus van Phil Spencer en zijn team lijkt toch voornamelijk te liggen op de maanden rond en na de launch van de Xbox Series X. De echte grote titels komen dan pas. Als het goed is… Daarom waren enigszins sceptisch toen we de beta van Grounded in gingen. Obsidian is een fantastische developer die ons met The Outer Worlds een van de tofste verrassingen van 2019 bezorgde. Maar Grounded werd door hen als een ‘pet project’ betiteld. Gemaakt door een klein team bestaande uit elf personen. En Xbox had nu juist grote games nodig. Kon dit dan wel wat zijn…

De digitale versie van ‘Honey I shrunk the kids’

Emiel en Jelle gingen aan de slag met deze open wereld survival game die duidelijk leentjebuur speelt bij ‘Honey I shrunk the kids’. Grounded werd vorig jaar aangekondigd tijdens het XO19 event. Je weet wel, met die drukke mensen op de achtergrond. In het spel speel je een kind naar keuze. Ze hebben allemaal de grootte van mieren in de achtertuin. De gameplay bestaat uit overleven in een omgeving vol grote insecten. De game krijgt uiteindelijk ook een multiplayermodus voor vier spelers en gaat 28 juli naar Early Access. Maar eerst konden Emiel en Jelle dus aan de slag in de beta.

Hoe groot(st) is Grounded nu eigenlijk?

Hoe beviel Grounded de twee mannen? Waren ze er letterlijk én figuurlijk zo klaar mee (het is en blijft een beta), of hadden ze best veel fun met dit kleinood? Voelde het überhaupt aan als een kleine game, een pet project. Of zit er verdomd veel gameplay is deze titel. Je ziet en hoort het in deze preview van de de nieuwe van Obsidian Entertainment.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch