Menu Premium
Loading...

Granblue Fantasy Relink Review: Kopen, budgetbak of slopen?

15/02/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben een regel bij Gamekings als het gaat om eventuele content over de wat ‘kleinere’ games. Als een van de presentatoren mega naar de game uitkijkt, dan maken we er een video over. Omdat we niet volledig zijn, is dat de enige manier om uit te kunnen leggen waarom we de ene game wel doen en de andere game niet. Granblue Fantasy: Relink is zo’n game. De launch stond gepland voor 2018, maar kwam uiteindelijk uit bij de releasedatum van 1 februari 2024. Koos is een groot liefhebber is van JRPG’s zoals Final Fantasy, en dus past deze titel perfect in zijn straatje. Is deze game net zo leuk als Final Fantasy of zelfs beter? Of kun je het beste wachten tot het in de budgetbak ligt óf zelfs slopen? Dit is de Granblue Fantasy: Relink review.

Granblue Fantasy Relink review: reis naar Estucia

In deze game vertelt Lia, het hoofdkarakter, over haar zoektocht naar Estucia en de Life Link tussen haar en haar vrienden. Verder draait de game om gevechten tegen goblins en oerbeesten. Het spel haalt onder andere inspiratie uit Monster Hunter, maar onderscheidt zich daarvan door unieke speelbare personages. Hoewel de movesets minder complex blijken te zijn dan die van Monster Hunter World, compenseert Granblue Fantasy: Relink dit met meer dan zestien Granblue-personages die de verschillende Skill- en Sigil-uitrustingen kunnen gebruiken. Dat klinkt allemaal veelbelovend.

Hoe bevalt de JRPG?

Koos was in eerste instantie behoorlijk enthousiast na het zien van de eerste trailer. Die viel bij hem goed in de smaak. Vandaar ook dat hij graag de uiteindelijke versie wilde testen. Is dat ook nog het geval na het spelen van het spel of is Granblue Fantasy Relink te veel een simpele rip-off van andere games als Xenoblade en Final Fantasy? Koos gaat jou het antwoord geven in deze review.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch