Menu Premium
Loading...

Final Fantasy VII Remake – Kopen, budgetbak of slopen?

10/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Final Fantasy VII Remake is een upgrade van de klassieke JPRG die in 1997 op de originele PlayStation verscheen. De game werd al snel bestempeld als baanbrekend en sinds een aantal spin-offs in de eerste helft van 2000 zagen fans een remake wel zitten. Jarenlang werd er geen gehoor gegeven aan dit verlangen, tot de Remake tijdens de E3 2015 opeens werd aangekondigd. Het spel zou echter een totaal andere vorm aannemen dan fans hadden verwacht. Het verhaal werd namelijk verdeeld over meerdere games.

Het verhaal wordt in delen verdeeld

In het eerste deel van Final Fantasy VII Remake gaat het puur over de gebeurtenissen in Midgar. Dat houdt in dat er later nog andere games worden gemaakt die de rest van het verhaal zullen vertellen. Het verhaal gaat over Cloud Strife, een ex-SOLDIER, die als huurling samenwerkt met AVALANCHE. Het betreft een groep rebellen die het opneemt tegen de corporatie Shinra. Shinra berooft langzaam maar zeker Gaya van Mako. Een belangrijke natuurlijke bron die de mechanismen van de samenleving draaiende houdt. Waar het overgrote deel van de bevolking geniet van het comfort dat Shinra verzorgt, probeert AVALANCHE, onder leiding van Barret en Tifa, het bedrijf te stoppen. Al snel raakt Cloud verwikkeld in een bloedstollende strijd om de wereld. Een strijd die zoals je van Square gewend bent door middel van oogverblindende cutscenes wordt verteld.

Hoe bevalt de Remake Koos en Skate?

Waar veel games een tof verhaal voorschotelen dat hand in hand gaat met blockbuster-spektakel, pakte regisseur Tetsuya Nomura het in 1997 anders aan. Iets wat ook in de Remake goed te zien is. Het verhaal bevat een betrokken boodschap, iets wat andere grootheden in de kunstwereld vaak ook op subtiele wijze doen. Het verhaal van Final Fantasy 7 Remake is een kunstwerk op zich, maar is nu wel compleet anders dan wat fans van het origineel gewend zijn. Wat vinden Koos en Skate van deze aanpassingen?  De twee zijn diep in de game gedoken en geven hier de review. Ben je benieuwd, kijk dan naar deze nieuwe Kopen, Budgetbak of Slopen. De uitgebreide review vind je hier.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch