Menu Premium
Loading...

GKE3 Journaal – Xbox komt met iets nieuws, PlayStation 5 en Destiny

06/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Daar is de jonge garde, terwijl de intro van de oude mannen ervoor zit! De young boys gaan het nieuws voor je presenteren, vlak voordat ze naar de E3 vertrekken. Wat hebben we er zin in! We hebben wat mooie nieuwtjes voor jullie, zit je er klaar voor? Xbox en PlayStation komen allebei langs.

Xbox komt met iets nieuws…

Xbox heeft via een Tweet aangegeven dat ze met iets nieuws komen. Waar gaat dit over? Een nieuwe game zal het niet zijn, dat is niet bijzonder genoeg. Een nieuwe console dan? Of een Xbox VR? Of zal het toch gaan over de samenwerking tussen Nintendo en Xbox… De mannen bespreken wat zij denken. En hoe lang is de persconferentie van Xbox nou? Gaan ze dingen achter houden door het gebrek aan een PlayStation 5 aankondiging.

PlayStation deelt weer wat indrukwekkende cijfers, stelen ze de show?

Jim Ryan, de CEO bij Sony, heeft in een interview met CNet aangegeven dat de PlayStation 5 de mogelijkheid zal hebben om savegames te delen met de PS4. Daarnaast zal de PlayStation 5 ook ondersteuningen bieden voor 4K en 120 Hz. Het is natuurlijk een interessante move om deze specificaties te delen, zo vlak voor de E3.

In het interview spreekt Ryan over cross-generational play waarmee de spelers de mogelijkheid krijgen om gemakkelijk te wisselen tussen de PS4 en PlayStation 5. Voor de server gaat het niet uitmaken op welke console er gespeeld wordt, de vriendenlijsten zullen bijvoorbeeld ook gedeeld worden tussen de twee consoles. Iets wat we natuurlijk al kennen, van de Xbox.

Daarnaast brandde Ryan ook nog eens los over de specificaties van de PlayStation 5. Het gaat mogelijk worden om games in een 4k resolutie af te spelen met 120 Hz, De PS5 zal dus een hdmi 2.1 aansluiting gaan hebben. Daarnaast kan de PlayStation 5 ook nog eens 8k beelden uitsturen, maar of we ook games met deze resolutie gaan zien is nog maar de vraag. De PlayStation 5 krijgt een speciaal voor de PS5 gemaakte SSD en deze zal gewoon onderdeel zijn van de standaard editie van de console. Deze SSD zou ook voor snellere laadtijden moeten kunnen zorgen. 

Drop je vragen in de comments en kom vanmiddag gezellig naar de uitzwaaistream kijken!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch