Menu Premium
Loading...

GK Journaal: Tekorten PS5 en Xbox Series gaan nog wel even duren

21/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het tweede GK Journaal van deze week staat klaar en ook deze editie zit lekker vol. Zo hebben we mogelijk de eerste paar hints gekregen over een nieuwe game en IP van Naughty Dog, heeft de CEO van AMD, Lisa Su, het gehad over de vraag naar de PS5 en de Xbox Series X en is Sony Santa Monica op zoek naar een nieuwe art director voor een nieuwe game. Dat en meer in de editie van het GK Journaal van donderdag 21 januari.

‘Onverwacht’ veel vraag naar de next-gen consoles

Sinds afgelopen november zijn zowel de PS5 als de Xbox Series X officieel te koop. Maar de kans is klein dat je ook daadwerkelijk één van deze consoles te pakken hebt weten te krijgen. Liza Su, de CEO van AMD (Ieverancier chip), heeft laten weten dat de vraag naar de PS5 en Xbox Series X groter is dan in eerste instantie was verwacht. En dat ze, mede omdat de PC-industrie momenteel ook booming is. niet kan voldoen aan de grote vraag naar de chips. Hoe kijkt JJ tegen deze situatie aan en wat zijn de gevolgen hiervan? Komen de consoles binnenkort in wat grotere getale in de winkels of zal het nog wel even duren voordat de gamers zich massaal eigenaar kunnen noemen van een next-gen console.

Naughty Dog en Santa Monica Studios aan de slag met nieuwe IP’s

Sony heeft tijdens hun PS4 generatie weinig fout gedaan als we kijken naar hun first-party games. Met titels zoals The Last of Us Part 2 en God of War is het bedrijf de trotse eigenaar van twee van de best ontvangen games van de afgelopen paar jaar. We weten natuurlijk dat Santa Monica Studios aan het werken is aan God of War Ragnarok en er ook een multiplayer component komt voor The Last of Us 2. Maar het lijkt er nu op dat beide studio’s tegelijkertijd ook begonnen zijn met het werken aan geheel nieuwe IP’s. Hoe we dat weten? Daar is de Play Button voor.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch