Menu Premium
Loading...

GK Journaal: ‘PlayStation investeert fors in exclusieve PS5 games’

29/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het GK Journaal staat zoals elke donderdag voor jullie klaar. JJ heeft weer een hele hoop feiten en vooral veel geruchten voor je opgezocht (sommigen zijn wel heel juicy) en gaat alles traditiegetrouw met je doornemen. Zo zijn er meer cijfers bekend geworden van de verdiensten van Fortnite, gaat PlayStation flink investeren in haar eigen studio’s en is Naughty Dog klaar met een nieuw The Last of Us verhaal. Maar gaat er dan ook daadwerkelijk een nieuwe The Last of Us game komen? JJ vertelt je alles over de PS5 games en meer in dit nieuwe GK Journaal.

PlayStation investeert flink

183 miljoen dollar. Er zijn dagen dat wij het niet op onze rekening hebben. PlayStation heeft het gelukkig wel en gaat dit bedrag nu inzetten om de eigen studio’s een boost te geven. En dan bedoelen we vooral de eigen gaming studios, waar (hopelijk in snel tempo) de nieuwe PS5 games gemaakt gaan worden. Dit geld is vooral bedoeld om meer mensen naar Sony’s eigen studio’s te trekken. Denk daarbij aan personeel, maar ook aan meer tools om zelf de vetste games te gaan maken voor de PS5. Die 183 miljoen is daarvoor uiteraard een lekkere binnenkomer en iets wat er hopelijk voor gaat zorgen dat PlayStation de strijd met Xbox’s Game Pass aan kan gaan. De exclusieve PS5 games komen ook in dit GK Journaal voorbij, maar dit is uiteraard lang niet alles.

Fortnite scoort vooral op consoles

700 miljoen dollar heeft Epic aan Fortnite verdiend toen de game nog in de Apple store was te vinden. Dat lijkt een hoop geld, maar nu is naar buiten gekomen dat IOS maar voor 7% van de Fortnite inkomsten garant staat. Een veel grotere 46,8% van de Fortnite inkomsten komt bij de PS4 gebruikers vandaan. En dat laat natuurlijk de vraag oprijzen: hoeveel geld is dat dan wel niet? Voor die exacte details moeten we helaas nog even wachten, maar JJ heeft deze zaak wel wat verder voor je uitgediept. Daarnaast zijn er ook nog geruchten rondom Ubisoft, Fable en een fighting game rond het Marvel Universum.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch