Menu Premium
Loading...

GK Journaal: Claimt Rockstar tof patent voor GTA VI?

19/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat 2021 op stoom begint te komen, kunnen we steeds beter  merken. Met de dag verschijnt er meer groot en interessant nieuws. Ook de afgelopen dagen was het gelukkig lekker raak. En dus bevat deze editie van het GK Journaal een aantal fijne, interessante en wetenswaardige nieuwtjes. Zo gaat JJ het onder andere hebben over een nieuw aangevraagde patent van Rockstar voor mogelijk GTA VI,  het nieuwe project van Sony San Diego, S.T.A.L.K.E.R. 2 en Game Pass, Resident Evil Village en meer. Tijd voor het leukste nieuws van de dag. Ros maar op de play button.

Take-Two zet een nieuwe stap voor open-wereld games (GTA VI?)

Een van de belangrijkste dingen in een open-wereld game, zijn de NPC’s. Oftewel de non-playable characters. In een open-wereld game is het de bedoeling dat de wereld levendig aanvoelt, en daarin spelen NPC’s een grote rol. Over het algemeen doen veel open-wereld games een redelijk goeie poging om hun wereld zo levendig mogelijk te simuleren. Maar er kunnen nog flinke stappen gezet worden. En de studio die op dit moment het dichtst in de buurt van een echt stad komt, is Rockstar. Het lijkt er op dat zij nog een stapje hogerop willen gaan qua de levendigheid en realisme bij hun NPC’s. Take-Two heeft namelijk namens Rockstar een patent aangevraagd op een systeem dat zou moeten zorgen voor een virtuele wereld die niet wordt gelimiteerd door hardware en software. Waar gaan ze dat voor gebruiken?

Een nieuwe Uncharted?

Over de afgelopen paar jaar heen heeft Sony veel kwalitatief goeie first party games uitgebracht. En met Horizon Forbidden West en Thor Ragnarok, ziet het ernaar uit dat zij hier voorlopig nog niet mee gaan stoppen. Ook Sony San Diego is bezig met het werken aan een game. Dat zou een game moeten zijn die zich afspeelt in een al bestaande franchise. Er wordt al een lange tijd gespeculeerd dat dit een nieuwe game in de Uncharted franchise gaat zijn. En een nieuwe aanwijzing lijkt dit te bevestigen. Dat en meer brengt JJ vandaag in het GK Journaal.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch