Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Ghostwire Tokyo Premium Review: “Japanse folklore in een bizarre setting”

30/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Yokai zijn een stel wraakzuchtige geesten uit de Japanse folklore. En die zitten blijkbaar ook in Tokyo, waar deze game zich afspeelt. De naam van de game? Ghostwire: Tokyo. De stad wordt overspoeld door dodelijke, bovennatuurlijke krachten. Veroorzaker van deze botte ellende is een gevaarlijke occultist. In één klap doet hij de gehele bevolking verdwijnen. En dan kom jij in beeld en is het aan jou om Tokio te redden. Is het Jelle en Shanna gelukt om de grote redder uit te hangen? Is dit één van de beter games van de afgelopen tijd? Je gaat het zien en horen in de Ghostwire: Tokyo Premium Review.

Wraakzuchtige geesten verslaan in Tokio

De vraag is nu of deze insteek zorgt voor een goed verhaal? De baas van developer Tango, Shinji Mikami, is geen kleine jongen en heeft zeer bijzondere games op zijn naam staan. Denk aan Resident Evil en The Evil Within. Hoe zijn de graphics en de artstyle? Jelle vond de game bij de preview in ieder geval behoorlijk speciaal. Heb je echt het idee dat je in Tokio bent? En biedt het meer het gevoel van een Anime of juist de realiteit zoals je die kon zien in onze Tokyo Game Show items? Tot slot, kan deze game zich redden in een tijd waarin we overspoeld worden met goede games?

De Ghostwire: Tokyo Premium Review.

Hoe was de ervaring van Jelle en Shanna om lekker los te gaan in het gigantische Tokio? Hoe vonden zij het om de mensheid voor de duizendste keer te redden in een videogame? Het spel zit vol dodelijke, bovennatuurlijke krachten. Missen de twee de menselijke kant niet een beetje? Voelt de stad misschien wat leeg aan? Of is en blijft het vet om de Yokai te verslaan? Raden de twee de game dan ook aan of kun je beter jouw liefde voor Japan consumeren in bijvoorbeeld de Yakuza-serie? Je gaat het allemaal zien en horen in de Ghostwire: Tokyo Premium Review.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch