Menu Premium
Loading...

De 25 jarige geschiedenis tussen Rockstar Games en Gamekings

30/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris en JJ gaan al heel wat jaren mee in de game-industrie. Beiden doen dit werk al meer dan 25 jaar. En dat betekent dat ze de opkomst van de GTA-franchise vanaf dag 1 hebben gemaakt. First hand zelfs want Boris mocht heel lang geleden, tijdens de ontwikkeling van GTA de studio van toentertijd DMA Designs bezoeken in Edinburgh. Vandaag de dag is dat Rockstar North. Later volgde nog een bezoek met JJ samen aan Rockstar Londen, voor de multiplayer van GTA IV. En dit gegeven bracht ons bij een toffe insteek voor een Triple Treat item: in hoeverre zagen we toen al dat GTA het succes tegemoet ging? En hoe is onze relatie met Rockstar?

De geschiedenis tussen Rockstar en Gamekings

Boris en JJ gaan dus flink graven in hun geheugen. In 20 jaar samenwerken met Rockstar. Een publisher die steevast garant heeft gestaan voor games die goed scoorden op de redactie. En dan wil je veel met ze doen. We hebben een blad gemaakt over GTA en zelfs een releaseparty op MTV voor GTA V. En dus talloze reviews. Hoe verliep dat? Als een zonnetje? Of is Rockstar een bedrijf wat heel anders dan anderen omgaat met de media.

De gesloten houding van Rockstar

Waar we bij andere publishers tientallen trips hebben gemaakt, bleef het bij Rockstar in 20 jaar tijd en talloze games (Midnight Run, Manhunt, Max Payne) beperkt tot twee stuks. En het walhalla, Rockstar Games New York hebben we nooit mogen bezoeken. Dat is een soort van Fort Knox voor de media. Waarom? En hoe ervaarden we de trips? Hing er bij Rockstar een andere vibe dan bij andere developers? Gingen ze anders om me de media? En waarom werkte hun marketing, als het allemaal zo ontoegankelijk is, dan zo goed? Boris en JJ zetten in dit item met veel uniek beeld, een flinke boom over hun relatie met Rockstar Games op.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch