Menu Premium
Loading...

Gears Tactics Review – Kopen, budgetbak of slopen?

29/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gears of War heeft als serie altijd tactische planning nodig gehad. Begrijpen hoe je een slagveld moet lezen om ideale dekking te vinden en een route te zoeken om achter je tegenstanders te komen. Strategie is net zo belangrijk als je vertrouwde Lancer-aanvalsgeweer. Logisch dus dat Microsoft nu probeert de serie te vertalen naar een turn-based strategie-RPG. Gears Tactics probeert duidelijk de energie van de fps vast te leggen. Dat is te zien aan de art style, bijvoorbeeld als je jouw focus verandert van spelen naar het bewonderen van de map.

Het verhaal speelt zich af vóór de originele serie

Technisch gezien is Tactics een prequel, omdat het plaatsvindt vóór de gebeurtenissen van de originele serie. Hoewel er ook connecties zijn met de overkoepelende Gears-sage, met name Gears 5. Voordeel van deze aanpak is dat het verhaal van Gears Tactics eenvoudig en grotendeels los van de grotere franchise gezien kan worden. Nieuwkomers kunnen dus rustig gaan spelen. Het verhaal komt duidelijk op de tweede plaats. Gears Tactics focust vooral op de gameplay die je kent van de moderne turn based strategie-RPG. Waardoor scenario’s worden gecreëerd die passen bij de Gears-lore. Alle XCOM geïnspireerde mechanica zijn aanwezig: actiepunten die kunnen worden gebruikt om te bewegen of aan te vallen, half- en volledige dekking, defensieve ‘overwatch’-positionering, etc.

Gaan Gears-fans tevreden zijn?

Boris en Skate hebben de game gespeeld en vertellen je in de review of de spinoff vertrouwd aanvoelt voor Gears-fans. Voelt het aan als thuiskomen omdat bijna elk karakter en elk systeem uit de kernserie verschijnt, maar dan nu in een turn-based vorm of is het echt stevig wennen. Of besluiten de twee aan het eind van de review dat de Xcom-aanpak totaal niet past bij de Gears franchise. En dat je hier dus te maken hebt met een game die je met een gerust hart kan overslaan.  Je ziet en hoort het allemaal deze Gears Tactics Review – Kopen, Budgetbak of Slopen met Boris en Skate.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch