Menu Premium
Loading...

Gears Tactics Premium Review – Gears of War in een heel ander jasje…

29/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al te veel grote releases staan er deze maanden niet op de lijst. Dus is een potentiële kraker als Gears Tactics van harte welkom. Al is het alleen al vanwege de naam ‘Gears’. Skate en Boris hebben de game op hun PC gezet en zijn er even goed voor gaan zitten om te kijken hoe tof Gears is in een totaal ander jasje dan testosteron shooter Gears of War.

Gears Tactics is een echte spin-off

Gear Tactics focust zich op een verhaal dat zich afspeelt voor de eerste Gears of War. De titel volgt het leven van Gabe Diaz, de vader van Kait Diaz. Zij speelde de hoofdrol in Gear 5. Gabe is zoals velen betrokken geraakt in de oorlog tegen de Locust. Het is zijn missie om de krachtige Locust leider genaamd Ukkon te bestrijden. Het leger van deze leider is ook je voornaamste vijand. Maar zij zijn niet de enige die achter jouw ass zitten. Er zijn in het spel veel verschillende vijanden te vinden die voor flink wat afwisseling in de gameplay moeten zorgen. de game heeft veel weg van Xcom. RTS actie, met een top down camera. Iets waar ze de hulp van 434 Studios bij hebben ingeroepen aangezien Halo Wars hetzelfde trucje flikte. Of deze hulp genoeg was om het project tot een einde te brengen, is een vraag die Boris en Skate gaan beantwoorden.

De vergelijking met Xcom Enemy Unkown is snel gemaakt

Dit genre is zoals we eerder aangaven natuurlijk begonnen bij XCOM: UFO Defence. Een spel dat in 1994 debuteerde met lovende recensies. Vandaar dat Boris en Skate direct kijken wordt of game niet te veel leunt op deze klassieker. Gears Tactics probeert de game wel wat te versnellen door meer dan de gebruikelijke één of twee movement tokens per beurt te vergeven. Maar is dit allemaal genoeg zijn om van Gears Tactics een welkome spin-off te maken of hadden ze beter hun tijd een nieuwe Gears of War kunnen stoppen? Boris en Skate gaan het je uitgebreid vertellen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch