Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premiumvision #2: Hebben we gamen tot kunst verheven?

24/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na ruim vier jaar niet meer op TV te zijn geweest, zijn we sinds vorige maand weer keihard terug. Elke laatste zaterdag van de maand krijg je de reboot van het TV Programma Gamekings voor je kiezen. En we noemen het dus Gamekings Premiumvision! Omdat het gemaakt is voor onze hondstrouwe Premium Bazen. Puur TV 3.0, op hun favo website. In de tweede uitzending draait alles om kunst. Nee, niet om Jelle Kunst, zo narcistisch zijn zelfs wij niet, maar om games als kunstvorm. En dat zochten we onder andere uit in Amsterdam en Harderwijk of all fucking places.

100 schaarse en gesealde retrogames geopend voor een performance

In de eerste aflevering van Premiumvision bleven we nog op en rond de eigen studio. Corona en de lockdown maakt al te veel reizen lastig.  Alles is ook dicht. Dit keer was het anders. Een internationaal vermaarde kunstenaar nodigde ons namelijk uit om aanwezig te zijn bij zijn performance. Een performance waarin hij 100 gesealde retrogames ging open maken en spelen. Want kunst. En zoiets laten we natuurlijk niet links liggen. Daar willen we bij zijn. En omdat het atelier in Harderwijk stond, plakten we er een overnachting aan vast. Op een camping, in een tent, bij een temperatuur van een paar graden boven nul.

Een overnachting in een tent bij een paar graden boven nul, dat is Gamekings Premiumvision

Maar we doen meer in deze kunstige aflevering (alles wat we maken is overigens kunst, maar dat terzijde). We brengen een bezoek aan comicstore Henk om te kijken hoe dit soort kleine zaakjes zich redden in de lockdown. We kijken terug naar een tentoonstelling die Gamekings in 2006 organiseerde in het Stedelijk Museum in Amsterdam. En Boris legt uit waarom het schieten in Battlefield IV kunst is. Althans, daar doet hij een poging toe. Dit en meer in een extra dikke aflevering van meer dan een half uur van Gamekings Premiumvision. Enjoy!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch