Menu Premium
Loading...

Premiumvision #2 Rerun: Hebben we gamen tot kunst verheven?

28/12/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de komende week van het Kerstreces (klinkt zo mooi) zetten we de eerste zeven afleveringen van onze online TV-show Premiumvison op de site. Als dank voor alle mensen die onze site, YouTube of Twitchkanaal in 2022 hebben bezocht én als promotie voor onze Premium service. Dankzij Premium bestaat Gamekings. De community verschaft ons de middelen om content te kunnen maken. In ruil voor die buitengewoon waardevolle support maken we extra content. Premiumvision is daarbij de spreekwoordelijke kers op de taart. Check de komende week rustig de zeven video’s en wie weet zijn deze video’s de laatste zet om jou te overtuigen ook Premium Baas te worden. Alle hulp is welkom. Zo niet, dan houden we ook van je. Vandaag de tweede Premiumvision waarin we uitzoeken of videogames kunst zijn.

100 schaarse en gesealde retrogames geopend voor een performance

In de eerste aflevering van Premiumvision bleven we nog op en rond de eigen studio. Corona en de lockdown maakte al te veel reizen lastig.  Alles was ook dicht. Dit keer was het anders. Een internationaal vermaarde kunstenaar nodigde ons namelijk uit om aanwezig te zijn bij zijn performance. Een performance waarin hij 100 gesealde retrogames ging open maken en spelen. Want kunst. En een dergelijke uitnodiging lieten we natuurlijk niet links liggen. En omdat het atelier in Harderwijk stond, plakten we er een overnachting aan vast. Op een camping, in een tent, bij een temperatuur van een paar graden boven nul.

Een overnachting in een tent bij een paar graden boven nul, dat is Gamekings Premiumvision

Maar we deden meer in deze kunstige aflevering (alles wat we maken is overigens kunst, maar dat terzijde). We brachten een bezoek aan comicstore Henk om te kijken hoe dit soort kleine zaakjes zich redden in de lockdown. We keken terug naar een tentoonstelling die Gamekings in 2006 organiseerde in het Stedelijk Museum in Amsterdam. En Boris legde uit waarom het schieten in Battlefield IV kunst is. Althans, daar deed hij een poging toe. Dit en meer in een extra dikke aflevering van meer dan een half uur van Gamekings Premiumvision. Enjoy!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch