Menu Premium
Loading...

Gamekings for Kids over de gevaarlijke kant van Roblox

11/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor de mensen die het nog niet weten, deze rubriek is geen spin-off van Gamekings maar dan VOOR kids. Gamekings for Kids is een rubriek voor gamers MET kids. Een logische stap in ons bestaan. Gamers zijn met ons opgegroeid. Ooit keken ze Gamekings op TV als puber of jongvolwassene, vandaag de dag checken ze de items als vader of moeder van kids. En ze spelen games met hun kids. Net zoals een deel van ons dat doet met hun kroost. Maar welke games zijn nu tof voor kinderen? Hoe hou je evenwicht tussen te veel gamen en verantwoord gamen? Waar moet je als ouder op letten? Het is een zoektocht die wij zelf dagelijks ondernemen en via deze rubriek nemen je mee bij die zoektocht. In deze editie ligt de focus op Roblox en de schaduwzijde van deze hype onder kids.

Minecraft Dungeons is een perfecte game om samen met jouw kids te spelen tijdens Kerst

Gamekings for Kids is geen opvoedend of belerende rubriek. We gaan jou niet met een opgeheven vingertje vertellen hoe je jouw kids moet opvoeden en wat ze wel en niet mogen spelen. Dat is aan jou. Maar als we iets ontdekken bij een bepaalde hype waarvan wij denken dat het niet tof is, dan geven we dat in deze rubriek door. Mag je zelf bepalen of je er iets mee doet. In dit geval gaat het over Roblox, het gratis, mega populaire platform waar kids duizenden verschillende spelletjes op kunnen maken en spelen. Klinkt goed toch? Boris ontdekte echter een schaduwzijde. Een donkere kant aan Roblox die zo donker was dat hij hoopte dat hij zijn kids nooit het platform had laten installeren.

Hoe verliepen de Feestdagen?

In deze aflevering praten Boris en JJ tevens over de afgelopen Feestdagen. Een tijd waarin ouders gewoontegetrouw cadeau’s aan hun kinderen geven. Zo ook Boris. Wat heeft hij dit jaar gekocht en hoe laat hij zijn kids hun wensen doorgeven aan Sint & Kerstman. Zo bestaat er bijvoorbeeld een groot verschil tussen ‘ik wil een game’ en ‘ik wil game X’.

Stel je vragen of geef tips in de comments

Gamekings for Kids is een rubriek die we graag samen met jullie willen vullen. Dus zet in de comments jullie vragen en tips neer. Dan gaan wij er mee aan de slag.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch