Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Gamekings doen hun voorspellingen voor 2018

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Jelle Kunst
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
Google Plus Steven Saunders
13/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn alweer aanbeland bij de tweede vrijdag van 2018. De eerste twee weken van het nieuwe jaar zijn rustig verlopen, zoals we dat gewend zijn van de normaliter wat saaie januari-maand. Zodoende is het voor ons een beetje zoeken naar interessante onderwerpen voor items. Gelukkig komt JJ altijd weer met toffe ideeën. In dit item gaan Boris, JJ, Jelle, Koos, Steven en Skate hun voorspellingen doen voor 2018. Of deze uit gaan komen, moet uiteraard nog blijken. In ieder geval is het leuk om de heren aan het woord te laten over hun verwachtingen. Aan het einde van het jaar kunnen we kijken of we onder deze Gamekings-crew enkele visionairs hebben. Benieuwd naar de voorspellingen van de Gamekings? Check nu ‘Gamekings doen hun voorspellingen voor 2018!’

Visionairs onder de Gamekings?

In het eerste deel van dit tweeluik gaan de heren in op de vraag of we in 2018 een of meerdere aankondigingen gaan zien van de PS5 en/of de nieuwe XBOX. Eerder deze week namen JJ en Boris een goed bekeken nieuwsitem op over dit onderwerp. Check deze hier als je het gemist hebt. Het item heeft een hoop teweeggebracht in de comments en dus willen we horen wat de heren hierover te zeggen hebben. Ook bespreken de heren de vraag of we dit jaar een nieuwe Battlefield-game gaan zien. De geruchten over een nieuwe Bad Company, alsmede een WOII Battlefield zwellen immers aan. Ook komt de penibele situatie van XBOX (in Europa) ter sprake. De verkoop van de XBOX One X verloopt voorspoediger dan velen vooraf hadden voorspeld, maar dit neemt niet weg dat Sony PlayStation nog altijd een suprematie in handen heeft. Als klap op de vuurpijl komt de mogelijke release van Metroid Prime 4 ter sprake.

Ben je benieuwd wat de heren te zeggen hebben over dit alles? Wat zijn jullie voorspellingen? Laat je horen in de comments onder Gamekings doen hun voorspellingen voor 2018!;

Loading...
 • Cmd

  Kom maar door met een nieuwe Battlefield!

 • Portalhopper

  Het is logischer als xbox x exclusive opties krijgt, aangezien Phil de x ziet voor pro spelers en alle niveaus in het platform wil blijven bedienen en hebben xbox bezitters toch iets extras.

 • Soulreaver

  State of decay 2, Ori (in mindere maten) en Sea of Thieves kijk ik iig erg naar uit, wel voor pc ofc.

 • posh_git95

  Misschien cool om een item te doen over vapourware? Dus wat men verwacht/aangekondigd is maar nog niets van zich laat horen?
  Denk bijvoorbeeld aan beyond good & evil, medal of honour, half life, kingdom hearts, BF 2143 etcetera.
  En dan speculeren waarom dat ooit nog wel of niet gaat komen en of jullie dat zouden willen

 • Stelling Xbox 2, “Nee, mijn X-doos-one X is al na 40 dagen goed stuk, error E200 en niet op te lossen (koop niet bij intertoys met 30 winkelgarantie wat consumenten wet bestrijd) Red dead en kingdome come worden beste games van 2018, de rest we’ll see @ the end of 2018 *_*

 • Robbert

  Ik hoop een nieuwe Tomb Raider voor 2018

 • PS5 en/of Xbox 2 op E3 2018?: Nope
  Nieuwe Battlefield in 2018?: Yup

  Xbox Exlusive?: Naast wat al aangekondigd is? Hmm denk dat we op E3 meer van t zelfde gaan zien, dus weer een nieuwe Forza (Horizon) en dat soort dingen. Maar een echte killer game? Pfff lastig, denk het niet.

  Metroid 4 in 2018? Hell no!

 • Super tof item. Lekker speculeren en totaal gokken want met veel dingen weet je ’t maar nooit.
  Ik denk nee, geen Xbox en PS dit jaar. Er komen nog wat hele grote titels aan in 2018 en 2019 zoals een anthem, last of us, red dead 2 etc die de huidige consoles nog gaan verkopen. Daarna na deze grote launches zullen ze worden aangekondigd denk ik.
  Een nieuwe Battlefield is al aangekondigd door een gast van dice geloof ik. Dat zou waarschijnlijk geen bad company worden denk ik. Ik hoop op een Battlefield 5 in de huidige tijd. Metroid en Xbox interesseren me persoonlijk niet.

 • Jamie

  leuke verfrissende stijl dit

 • Dr. Shitcakes

  Is dit een hint? Een of andere aziatische metro kaart in de achtergrond?

 • Nipponsei

  Ik verwacht geen PS5 aankondiging voordat The Last of Us 2 uit is, tenzij ze hetzelfde doen als wat Nintendo met Zelda deed. Zeggen dat die game voor de WiiU uit komt en vervolgens de game pas releasen als de Switch uit is en vervolgens de game op beide consoles uit laten komen. The Last of Us 2 als PS5 launch game maar ook verkrijgbaar op PS4. Dat zou wat zijn.

  Xbox gaat er niet aankomen. Er is pas een nieuwe, wellicht gaan ze de prijs van de XBoneX verlagen naar 399,- maar ik verwacht geen nieuwe hardware. Qua exclusives voor dat ding moeten ze dit jaar wel echt met iets komen anders word het niks meer met Xbox. Als ze net als Playstation doen en dit jaar dingen gaan aankondigen die pas over 2 jaar uitkomen dan bloed Xbox dood.

  Nieuwe Battlefield zie ik dit jaar wel aankomen, geen idee wat maar als het WW2 of Vietnam is dan ben ik wel tevreden.

  En dat van Metroid…. tja… wat Jelle zegt.

 • sstrike79

  Ik verwacht dat de Playstation 5 aankondiging pas komt na release van de volgende games:
  Last of Us 2, Days Gone ,Dead Stranding, God of War 4, Spiderman en Detroit: Become Human. Vervolgens komen er remastered versies van deze games voor de PS5. Guerrilla Games gaat nu een nieuwe game maken voor release van PS5.

 • Lijkt me wel leuk om mee te doen met voorspellen:

  PS5 en/of XB2 reveal? – Nee, van beide makers verwacht ik geen nieuwe home console dit jaar. Een reveal op eigen shows in de lente van 2019 en een release in het najaar van 2019 lijkt mij waarschijnlijker. 2018 is sowieso te vroeg voor Microsoft na de release van de Xbox One X. Voor Sony zou 2018 op zich nog wel kunnen, maar daar zit nog zo ontzettend veel software in de pipeline dat ze nog makkelijk tot 2019 kunnen wachten. De PS4 blijft verkopen als een trein, dus consumenten zijn ook nog niet aan een PS5 toe.

  Nieuwe Battlefield? – Sowieso. DICE levert elk jaar opnieuw een shooter en ook dit jaar zie ik dat weer gebeuren. Het is om en om Battlefield en Star Wars Battlefront, dus drie keer raden welke game er eind 2018 aan de beurt is. Ik ga met Boris’ voorspelling mee en zeg dat de game afspeelt in Viëtnam.

  Must-buy XBO exclusive? – Mwah, ik verwacht niet dat Microsoft nu nog software kan aankondigen die mensen kan overhalen om een Xbox One te kopen. De reeds aangekondigde exclusives zien er goed uit en zullen voor sommigen best must-buy kunnen zijn, maar een massa-overstap naar Xbox komt er niet meer aan. Ik denk wel dat 2018 meer exclusives zal hebben dan 2017. Ook denk ik dat Microsoft nog een of twee onaangekondigde blockbusters voor 2018 in petto heeft, waaronder Forza Horizon 3.

  Metroid Prime 4? – Ja, ik kan me niet voorstellen dat Nintendo een eigen game meer dan anderhalf jaar van tevoren aankondigt. We hebben geen idee hoe ver de game in ontwikkeling is, maar dat betekent niet per se dat ze pas net begonnen zijn. Als ik een maand moet noemen, dan zeg ik november.

 • spoofghost

  Half-life 3 komt dit jaar 😀

 • Daantjuh

  ik denk dat er dit jaar geen enkele console wordt aangekondigd

 • Daantjuh

  ‘niet meer geloven in crackdown’ haha..Boris was de enige die daar ooit in geloofde

 • Farry7

  PlayStation 5 wordt 100% zeker weten niet aangekondigd dit jaar. Er zijn nog zooveel games die moeten uitkomen op de PS4. Slaat nergens op om te denken dat PS5 dit jaar wordt aangekondigt. Ik denk zelfs niet volgend jaar. Heel misschien in 2020, maar voor mijn gevoel pas na 2022.
  Ik heb afgelopen maart een PS4 gekocht met Horizon. God of War, Days Gone, Last of Us 2 moeten allemaal nog uitkomen. Red Dead Redemption is pas de eerste officiele “next-gen” Rockstar game. En nu al een PS5? Ik snap niet hoe je dat zou denken.

 • Jord-O

  ”Aangekrocht” – ”Battlefear” – JJ.

 • Jord-O

  Bad Company futuristisch? What? Jelle praat alsjeblieft niet mee als je er geen verstand van hebt.

 • haenkie

  De laatste Playstation is 10 november 2016 uitgekomen: De PS4 Pro. Als je daar 6 jaar bij op telt zit je in 2022. Een PS5 aankondiging in 2018, amper 2 jaar na de Pro, hoe kom je erbij?

  Daarnaast zou het logisch zijn dat ze de PS4 zo lang mogelijk gaan ondersteunen. Een PS5 zal niet meer zijn dan een geupdate console om je PS4 games echt in 4k op 60fps te kunnen spelen. Waarom zouden ze weer opnieuw een installed base willen opbouwen? 30 miljoen potentiële klanten weggooien voor minimale grafische vooruitgang. Architectuur is hetzelfde als PC en developers zijn al gewend die titels schaalbaar te maken.

  Als je het met een PC game vergelijkt is: PS4 = low quality, PS4 pro = medium quality en PS5 (straks) high quality, voor ultra moet je €1500 neerleggen voor een dikke PC.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord