Menu Premium
Loading...

Nieuwe XBOX en PlayStation 5 op de E3 2018?

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
08/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds november 2013 kunnen we hier in Nederland aan de slag met de PlayStation 4. De console van Sony was daarmee bijna een jaar eerder beschikbaar dan de XBOX One. Achteraf gezien bleek dit een blunder van formaat van Microsoft. Ondanks het zachte prijsje en de toffe vernieuwingen van de XBOX One S, verkoopt de XBOX One nog altijd dramatisch in Nederland en de rest van Europa. De release van de XBOX One X lijkt hier tot nu toe weinig aan te veranderen. Sony heeft zodoende een suprematie in handen. Deze zal het willen koesteren, ook met het oog op de toekomst. In dat opzicht moet Sony wellicht eerder aan de bak dan velen denken. Benieuwd naar dit sappige nieuwtje? Check nu ‘Nieuwe XBOX en PlayStation 5 op de E3 2018?’

Microsoft moet knallen met de nieuwe XBOX

Boris en JJ beginnen met een disclaimer. In dit item wordt een gerucht behandeld waarvan de waarheid niet volledig ingeschat kan worden. We houden bij Gamekings echter van speculeren, waardoor de heren toch maar de studio in zijn gedoken voor een item. Op het internet verscheen afgelopen weekend een post van iemand die een kijkje in de keuken van Microsoft zegt te te hebben kunnen nemen. Zodoende is er een lijstje naar buiten gekomen met mogelijke nieuwe releases voor de XBOX One. Hiernaast bespreken de heren steeds hardnekkiger wordende geruchten over een mogelijke aankondiging van de nieuwe consoles op de E3 van dit jaar. We hebben pas net de release van de XBOX One X achter de rug, terwijl ook de PlayStation 4 Pro nog niet al te lang uit is. De vraag is dan ook gerechtvaardigd of de consument nu al zit te wachten op de nieuwe consoles.

Wat zijn jullie gedachten bij de besproken geruchten? Zien jullie de E3 2018 als een geschikt moment voor dergelijke aankondigingen? Laat je horen in de comments onder ‘Nieuwe XBOX en PlayStation 5 op de E3 2018?’

Loading...
 • Chahid B

  Maar als ze nu al die geruchten naar buiten brengen kill je toch de Xbox One X? Lijkt me wel heel snel achter elkaar. Wel opzich tof met die nieuwe tv’s etc 8K etc.

  • Emiel van Daele

   Tegen de tijd dat de next-gen Xbox launched is de XboxOneX weeral twee jaar oud. Dat is vrij acceptabel voor de hardcore fans en de tech nerd die altijd het beste willen. Ik geloof deze geruchten.

   • Chahid B

    Ja maar het feit dat het gerucht nu al circuleert is niet heel bevorderend voor de verkoop van de console. Ik denk sowieso dat Microsoft klaar is met de Xbox one dat waren ze namelijk al voor die uitkwam. Mocht het zo zijn dan wil ik Microsoft even meegeven dat ik Xbox one de meest slechte console vindt die ik gehad heb.

  • Ranesh Vai

   Niet alleen dit, maar hoe krachtig moet de PS5 dan wel niet zijn als deze echt een nieuwe generatie tov de One X moet voorstellen? En voor welke prijs? De One X is al erg goedkoop voor de prestaties die het levert.

 • Puk Plet

  Je kunt nu in ieder geval je pc aan de nieuwe Samsung qled tv’s hangen. Deze hebben in 2018 variable refresh rate waardoor je geen last meer hebt van screen tearing (zoals freesync/g-sync).

 • JACE7

  Leuk item met dit soort geruchten!

 • NestreX

  “….dat alle tools weggeflikkerd zijn en hij het opnieuw moet gaan opbouwen”. Leg dit eens uit? Misschien in een item waarin dit uitgelegd wordt? Want ik weet totaal niet waar dit om gaat, en volgens mij ben ik niet de enige. De Microsoft – Xbox case. Een inhoudelijk item worden dat een meerwaarde vormt waar later weer naar teruggekeken kan worden.

 • Erik

  De Xbox One X doet het onwijs goed: https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/insertcoin/2017/11/13/early-sales-indicate-xbox-one-x-is-blowing-away-everyones-expectations/&refURL=&referrer=#c72fa843a2ce.
  Nee, we gaan geen nieuwe Xbox zien op de E3. Ten eerste omdat de X gewoon goed verkoopt. Ten tweede omdat er grafisch geen intressante upgrade ten opzichte van de X kan worden gezet. En ten derde omdat Microsoft al heel wat competative advantages heeft op Sony als het aankomt op backwards compatability. Als de volgende Xbox komt, wat niet eerder gaat zijn dan najaar 2020, dan kan die gewoon alle Xbox One games afspelen, Xbox 360 games én Xbox original games.

  • Mister Onion

   Backwards compability………..gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap.

   • Erik

    Als jij een nieuwe telefoon koopt die sneller is, verwacht je ook dat de oude apps daarop draaien. Tegelijkertijd zal je ook apps krijgen die alleen op de nieuwste versie van het OS draait. Op die manier maak je dus incremental upgrades mogelijk, zonder de backcatalog te verliezen.

  • Harry

   Heb je ook meer sources dan dat ene artikel van 1 week na de release van de X1X? Zelfs in die succesvolle november maand werden er in de VS (van alle modellen) meer PlayStation 4’s dan Xboxen verkocht. En dan is de VS nog de markt waar de Xbox het het beste doet.

   • Ranesh Vai

    Maar zegt het gegeven dat de PS4 het beter doet, ook dat de Xbox One slecht verkoopt? Verder is november 2017 niet al te lang geleden natuurlijk.

    • Henkjan Greeters

     Beetje afhankelijk over wat voor termijn je kijkt en welke gegevens je relevant vindt. “slecht” is ook een relatief begrip. Als ze marktaandeel hebben verloren t.o.v. de vorige generatie consoles, dan kan je idd stellen dat ze het slecht doen. Ook als ze minder winst maken t.o.v. [een andere termijn], dan kan je stellen dat ze het slecht doen. Maken ze überhaupt winst? (ik heb overigens geen idee)

     Je kan echter ook stellen dat ze het goed doen t.o.v. vorig jaar, of dat ze marktaandeel terug pakken van Sony. Zo kan het best zijn dat Xbox minder verkoopt, maar dat ze toch marktaandeel terug pakken (simpelweg omdat ze het eerder nog “slechter” deden). Ook dan zou je kunnen stellen dat ze het “goed” doen.
     En dan laten we Nintendo er nog buiten.

     Overigens is allemaal maar appels met peren vergelijken. Eerst gaat het over de xbox one X, over een termijn van een week, in een specifiek geografisch gebied. Daarna gaat het over de normale xbox en playstation, over een andere termijn in een ander gebied. Het zegt allemaal niet zo veel…

     Zo is de opmerking zeker terecht dat zo’n artikel helemaal niks bewijst. En wellicht is dat juist het punt dat Harry probeert te maken.(?)

   • Erik

    Er zijn meer sources als je even googled. Nu is Forbes wel betrouwbaar. De verkopen van de PS4 waren hoger, maar de Xbox One X verkocht veel meer dan verwacht werd. Het verkocht veel beter dan bijvoorbeeld de PS4 Pro bij launch. Het is erg te vergelijken met het effect dat de Pro controller had: niemand verwachtte dat de Pro controller zo goed zou verkopen met de prijs van 150(?) euro. Microsoft is niet dom, ze hebben een markt gevonden waarvan niemand eigenlijk het bestaan wist.
    De kans dat Sony een PS5 gaan aankondigen acht ik ook vrij klein. Ik verwacht de aankondiging en launch pas in 2019. Microsoft zal dan op die aankondiging reageren met een vergezicht voor de console die ze dan in 2020 uitbrengen.
    Als de PS5 geen backwards compatibility met de PS4 gaat hebben, dan heeft Sony denk ik wel een probleem.

    • Harry

     Verkocht veel meer dan verwacht werd is PR spin tenzij ze van te voren een verwacht verkoop aantal bekend hebben gemaakt en daar overheen zijn gegaan. Microsoft maakt sowieso niet of nauwelijks verkoop cijfers bekend omdat dit op dit moment niet een markt is waarin ze domineren (dit in tegenstelling tot het 360 tijdperk).

     Hoewel Microsoft er niet op verliest is de gaming tak op dit moment niet echt een money maker voor ze. Wanneer je naar hun eigen kwartaal cijfers kijkt zit er nauwelijks omzet groei in hun gaming tak. Ze boeken vooruitgang in software & services maar verliezen dat weer op hardware.

     ‘Gaming revenue increased 1% (0% in constant currency) with Xbox software and services revenue growth of 21% (up 20% in constant currency) offset by lower hardware revenue’

     https://www.microsoft.com/en-us/Investor/earnings/FY-2018-Q1/press-release-webcast

     Als beurs genoteerd bedrijf hebben ze graag omzet groei en meer winst. Op dit moment zie je dat ze flinke bedragen investeren (ontwikkeling Xbox 1 X, volgens eigen zeggen e het gerucht uit dit item nieuwe game projecten) om de omzet in dit segment te laten groeien maar wanneer daar straks geen groeiende omzet / marktaandeel tegen over staat komt er vanzelf een herziening van prioriteiten. Het is een bedrijf en geen liefdadige instelling. Kijk naar wat ze met Windows mobile hebben gedaan. Ze hebben daar hun uiterste best gedaan om marktaandeel te krijgen maar waren achteraf slim en zakelijk genoeg om in te zien dat er voor Microsoft niet genoeg te verdienen viel.

     Als laatste een persoonlijke observatie van het succes van de X-Box 1 X. Wanneer een console die je voor € 500 in de markt hebt gezet 2 maanden later bij BOL.COM dag actie voor € 430 (inclusief PUBG die los € 30 kost) te krijgen is zet ik twijfels bij het succes. Dan hebben of de winkels nog te veel voorraad (wanneer de verkoop achterblijft bij de verwachting) of je hebt je early adopters een poot uitgetrokken.

 • RomeoNovember

  Kunnen we deze E3 alsjeblieft niet alles laten draaien om het vergelijken van Microsoft en Sony en wie er nou beter is of gewonnen heeft, maar gewoon de games beoordelen op wat we ervan weten. Geen gezeur over wie er nu meer aankondigt of betere dingen aan kondigt of met releasedatums komt, maar het gewoon over de games hebben.

  Uiteindelijk draait het toch allemaal om de games!

  Microsoft gaat het niet winnen met de huidige line-up van de X, S en de One volgens jullie, waarbij alles onderling te spelen is en er gigantisch veel backwards compatible gemaakt word. En de oplossing volgens jullie is een nieuwe console uitbrengen, die dan sterker dan de X moet worden dus automatisch duurder en kijk je dus tegen de 600 euro aan. Vervolgens moeten ze alleen nog maar games exclusief voor die nieuwe console uitbrengen en vertrappen ze dus hun hele achterban die pas een X gekocht hebben en die geloven in het ecosysteem verhaal met backwards compatibility. Dat plan lijkt me eerlijk gezegt de ondergang van Microsoft, iets dommer kunnen ze niet doen.

  • JJ

   Als twee bedrijven met een nieuwe console (zouden) komen, dan is dat het nieuws. Zonder consoles geen games. En of je het nu wil of niet, dit is een keiharde strijd. En een strijd draait om winst en verlies.
   Tuurlijk gaan we duiden en zaken in balans houden, maar Sony en MS zitten er niet in om de mindere van de twee te zijn. Dat is gewoon een aspect waar je rekening mee te houden hebt.

   • RomeoNovember

    Absoluut, als er een nieuwe console uitkomt moet het daar ook over gaan. Maar altijd rond de E3 een beetje de fans van beide kampen tegen elkaar zetten omdat dat sensatie oplevert hoeft toch niet meer.

    • Puk Plet

     Komt ook natuurlijk een beetje omdat er xbox fanboys (ahum Koos) en playstation fanboys op de redactie zijn.

   • Ranesh Vai

    Zeker waar. Echter, moet het vooral om de games gaan, zoals RomeoNovember al zegt, en niet iets van ‘wie heeft de E3 gewonnen’. Dan krijg je immers een onnodige toon die gaat over variabelen waar de industrie niet om zou moeten draaien. Achteraf kun je een analyse maken over wat er precies aan de hand is. Maar als je de E3 als wedstrijd gaat zien, neem je een toon aan die zijn doorwerking zal hebben.

    Wil je toch iets over de invloed over de concurrentiepositie zeggen, doe het dan op basis van uitgezochte argumenten in plaats van impuls. De toon die jullie nu over MS aanhouden lijkt erg op die van over Nintendo, waarbij jullie niet alleen niet wisten wat er nu gebeurde daar, maar ook stelden dat Nintendo de weg kwijt was, etc. etc. Niet lang daarna komen ze met het kassucces dat de Switch is en kwam de analytische kijk van Gamekings van destijds uit als kolderanalyse.

    Will je het met een beetje entertainment, zet dan twee mensen tegenover elkaar die gaan discussiëren over wie de E3 gewonnen heeft, op basis van uitgezochte feiten en argumenten, in plaats van doodleuk op een bank verjaardagspraat te houden zoals nu.

 • Grote games worden max 6 maanden van te voren aangekondigd? Euh wat is dat voor een opmerking. De meeste games worden juist al aangekondigd en duurt nog jaren voor ze uitkomen. Van mij mogen ze de nieuwe PS5 uitbrengen en de nieuwe Xbox ook maar als ik nu kijk naar de upgrade van een PS4 en Xbox naar de pro en one x, dan is dat maar een matige upgrade. Ik ben altijd benieuwd naar de e3. Nu al weer zin in!

 • Bas

  Tja een nieuwe XBOX geloof ik echt niet in. Microsoft is echt lekker bezig met de One X, nouja, kwa hardware dan. Kwa games laten ze toch wel steken vallen. Ik denk niet dat ze zo snel een nieuwe console in de markt kunnen zetten die echt veel meer kan bieden.. (Qua prestaties). De PS4 Pro zou misschien een iets groter stapje kunnen maken, maar blijft een stapje. Nee zie ik niet gebeuren. Ook het nu al laten vallen van het xbox one platform lijkt me toch behoorlijk onwenselijk..

 • René

  Leuk item! Ff off topic. De laatste tijd hangen de GameKings video’s op mijn iPhone. Dan moet ik afsluiten en weer opnieuw beginnen, heel vervelend. Het lijkt wel alsof het steeds erger wordt. Aan mijn telefoon zal het niet liggen, want sinds kort heb ik een nieuwe en daar heb ik hetzelfde probleem. Zijn er meer mensen die hier last van hebben en nog belangrijker: kan er wat aan gedaan worden?

  • Jermaine Dwasin

   heb helaas hetzelfde probleem. het gaat met 4G wel beter dan via wifiheb helaas hetzelfde probleem. het gaat met 4G wel beter dan via wifi

  • Ranesh Vai

   Als je dit soort dingen wil melden is het altijd handig wanneer je zo veel mogelijk informatie geeft zodat ze kunnen pinpointen bij wie het precies problemen oplevert.

   Welke telefoon gebruik je en welke browser? Maakt het iets uit of je via het netwerk (3G/LTE) of wifi werkt? Heb je op andere video-sites hetzelfde probleem? Youtube vs vimeo, presteert het verschillend?

   • René

    Iphone x. Maar met iPhone 6 hetzelfde probleem. Browser = Safari. Zowel bij 4G als bij wifi, maar vaker bij wifi. Bij andere video’s nooit een probleem, ook niet bij YouTube.

    • Ranesh Vai

     Sowieso al de overeenkomst dat het gaat om Safari op iOS dus…

   • Berinho

    Ik heb daar ook last van op mn iPhone 7. Met name als ok op de WiFi zit. Soms om de 2/3 minuten.

  • donvermone

   Ervaar precies hetzelfde op m’n iPhone 6S Plus (Safari browser). Zat zojuist dit item (nog geen meter van m’n wifi router vandaan) te kijken en moest ‘m halverwege herstarten door een zwart beeld. Dit heb ik zeer regelmatig, bij de langere itmes zoals de eindejaarsinterviews moest ik ‘m soms meerdere keren herstarten!

 • Foxnr1

  Nou ik ben eigenlijk wel toe aan een PS5, het wordt wel eens tijd. Ik ging helemaal mee in jullie verhaal, klinkt logisch dat MS de volgende ronde wil beginnen met een rechtse directe. Echter zoals Romeo hieronder aangeeft zal het een slap in the face zijn voor de mensen die de X hebben gekocht. Ik ken het bedrijf niet goed maar de volgende zet zal duidelijk het ware gezicht laten zien.

 • Scare

  Playstation heeft in dec een slechte maand gehad maar je ziet verder nergens een structurele dip in hardware verkopen. Wel zitten ze op ongeveer de helft aan software sales over de levensduur van een console. Ik verwacht 2019 of 2020 dus een nieuwe PS5. Microsoft heeft dus ruimte om een nieuwe console aan te kondigen. Playstation heeft geen haast en kan zomaar de PS4 Pro voor 250 in de markt neerzetten om de wind uit de zeilen van Microsoft te halen mocht het nodig zijn.

 • Yuri Douna

  Sorry hoor maar Playstation heeft gewoon een goed jaar gehad. VR in het algemeen is nog een gimmick maar Sony heeft er wel veel meer aangedaan om er meer een mainstream onderdeel van de huidige gaming markt te maken. Exclsuives die van hoge kwaliteit zijn en voor ieder wat wils is juist wat PS het afgelopen jaar zo goed maakte. Van VR tot Crash Bandicoot, Van Horizon tot GT Sport, Van Nioh tot Persona 5. En dan mis ik nog een aantal games met onder andere: NieR Automata, Dragon Quest Heroes 2, Uncharted Lost Legacy, Yakuza Kiwami, Yakuza 0 en Knack 2.

  Het is geheel persoonlijk of je de games ook leuk vindt maar PS heeft voor mij een van de betere jaren gehad kwa games. Als je alleen maar Horizon kan opnoemen dan heb je duidelijk niet gekeken naar de games die dit jaar zijn uitgekomen. Ik snap dat het misschien niet jou type games zijn maar om dan zo makkelijk te praten over hoe weinig games er zijn uitgekomen dan komt dat gewoon niet geloofwaardig over.

  • andrelepate

   Wilde precies hetzelfde gaan zeggen, maar ik vermoed dat Boris bedoelde dat er slechts 1 game vanuit de eigen studios is gekomen. Dat klopt dan alsnog niet volgens mij (GT Sports, Uncharted DLC en Knack 2), maar maakt het wel iets begrijpelijker.

   • Yuri Douna

    Klopt wat je zegt en hij gaat daar ook verder op in dat je minimum 3/4 First Party games nodig moet hebben in een jaar. Jij noemt ze idd op en dan heb je ook nog Gravity Rush 2 en Wipeout: Omega Collectie.

 • DavyDamage

  Als xbox hem aankondigd dan koopt geen hond meer de OneX/S. Als Sony de PS5 aankondigd dan zullen ze zeker nog wel consoles verkopen omdat ze nou 1 maal de games hebben. Ik hoor nog steeds op me werk,kroeg of waar dan ook. “Als God of War uit komt dan haal ik ff een Playstation en oh ja die Spiderman ook vet enuhh Detroid”. Games zijn nou 1 maal systeem sellers. Kijk naar Nintendo mede door Zelda is de Switch een giga succes.

 • Ranesh Vai

  Eeeh Boris, game-theory is totaal niet wat jij zegt. Game theory is vooral een idee waarin mensen een bepaald gedrag in strategisch opzicht vertonen op basis van een vooraf ingestelde model-omgeving waarin gepresteerd kan worden met goede vs slechte beslissingen.

  Wat jij doet is meer filosoferen, op zeer suggestieve, gebonden rationele basis. Want, zoals NestreX hierboven voorstelt, c.q. zich al afvraagt, zou het interessant zijn om hier eens serieus naar te kijken. Jullie stellen bepaalde dingen over de strategie van MS rondom de aanpak van de XBOne. Maar concretiseer die zaken eens met een soort van snelle, maar onderbouwde casestudy? Wat zijn die tools waar JJ het over had die weggegooid zijn? Hoe is het MS eigen schuld? Je haalt er vervolgens een andere industrie, die van mobile erbij, maar waarom vind je dit een eerlijke vergelijking? Welke fouten maakt MS hier volgens jullie? Ze kunnen het niet? De Xbox 360 was wel vrij succesvol volgens mij?

  Na de vele Nintendo-items waarbij Boris feitelijk ook alleen maar onzin sprak (retrospectief item waarbij Boris kijkt naar een paar van die kritische Nintendo-items het hoe die langs het Switch-succes te beoordelen zijn, zou ook interessant kunnen zijn) en meer als fan wat liep te klagen, ben ik wel benieuwd naar items over andere fabrikanten (en eigenlijk ook publishers; Ubi, EA, Sega, etc.; alleen het duiden zou al interessant zijn; wat zijn ze, hoe scoren ze, welke IP’s lopen goed, hoe invloedrijk zijn ze). Onderwerpen waar minder puur vanuit het gevoel gesproken kan worden en de nodige zaken over opgezocht kunnen worden, en waar mensen (Gamekings dus ook) makkelijker bedrijfsinfo over kunnen vinden.

  Overigens bekritiseren jullie MS voor het snel laten varen van bepaalde ideeën, maar die VR-headset daarover zegt Boris dat het een goed idee was. Waarom was het een slecht idee bij de andere zaken? Is het niet gewoon een stukje realisme?

  • Harry

   Je brengt een hoop valide punten maar je opmerking dat de XBox 360 toch redelijk succesvol was stemt tot nadenken. De XBox 360 bereikte dat succes door een vol jaar eerder op de markt te zijn en toen de PS3 uiteindelijk op de markt kwam was hij nog dik € 100 duurder ook. Toch zijn er in die console generatie aan het einde ongeveer even veel Playstations als Xboxen verkocht.

   Met andere woorden, wanneer je belangrijkste concurrent 2 cruciale fouten maakt dan lukt het je nog net om net zo succesvol te zijn als zij. Ik sluit niet uit dat Sony ooit weer net zo arrogant gaat zijn als destijds maar het is niet echt een machtspositie wanneer je succes er van afhangt of je concurrent belangrijke misstappen maakt.

   Die HD DVD addon die dit weekend in het Gamekings extra item voorbij kwam gaf me ook stof tot nadenken. Dat was best wel een strijd tussen HD DVD en Blu-ray. Sony heeft destijds de PS3 mede ingezet om van Blu-ray de winnende standaard te maken. Misschien dat de uiteindelijke ‘win’ in deze standaardisatie strijd ze alle ellende waard geweest is maar het heeft ze destijds veel geld en markt aandeel gekost.

   • Ranesh Vai

    Dat je verliest van je directe concurrent betekent niet dat jouw product geen succes is. Xbox zou het in Azië altijd moeilijk krijgen en afhankelijk zijn van de westerse markt.

    De HD-DVD vs BD-strijd was van 0 invloed en voor zover deze wel van invloed was, was het in het voordeel van de Playstation. Ik weet niet of MS überhaupt de mogelijkheid had om hun console met een BD uit te voeren. En de 360 standaard met een HDDVD-speler uitrusten was waarschijnlijk sowieso te duur geweest, hoewel je evt. wel iets zou kunnen zeggen over een stukje kopieerbeveiliging op basis van een weinig gebruikt formaat. Maar of Toshiba die licenties for cheap aan MS had gegeven?

    Overigens was die formatwar vrij snel over. Sony won het vooral door in de filmindustrie partijen af te kopen en wellicht wat deals te sluiten (korting op licenties). Sony had sowieso een flinke voet in de industrie natuurlijk, waar Toshiba dit totaal niet had. Zelfs als HD-DVD een veel beter formaat was, dan had Toshiba alsnog geen kans gehad. Het was een strijd tussen een alliantie met het juiste netwerk en een alliantie die gewoon een open en vrij formaat wilden neerzetten.

    Maar wie speelden uiteindelijk blurays via de gameconsole? Ik denk dat in het begin mensen dit wel hebben gedaan en daarvoor de PS3 gekocht hebben, maar uiteindelijk niet, gekeken naar hoe lang die generatie de leidende generatie is geweest, denk ik niet dat het van invloed geweest is. Het was ook al vrij vroeg duidelijk dat BD het zou winnen

 • sa_nl

  Jullie zien console’s nog steeds als telkens een nieuw ding, de visie van MS is op het ogenblik, dat alle games op een xbox draaien en op de pc. Dus de Xbox 2 kan goed weer een nieuwe console zijn met betere hardware, en dat daar hun grootste games geweldig (grafisch) op draaien, en dat naar onder toe de grafische kwaliteit naar beneden gaat(zoals op de pc gebeurt).

  Dus kunnen ze gerust zeggen dat in 2019 een nieuwe console komt, maar dat de games nog steeds speelbaar zijn op zijn voorgangers, net zoals dat op de pc gebeurd.

  Ik ben benieuwd wat het wordt. mooi item mannen.

 • Rotorkotor

  Het is maar speculeren,kom niets tegen op het net wat maar kan duide op een gerucht
  zou wel heel toevallig zijn dat boris het als enige heeft gehoord(ik zou wel een linkje naar die post willen zien)

 • Als ik Phil was, zou ik proberen om Windows PC gaming en Xbox console gaming samen te smelten en er één algemeen Xbox-platform van maken. Laat de volgende console op Windows 10 draaien (of iig het OS waar die tak van het bedrijf zich eind 2019 op focust) en deel online services en servers van de console en de PC. Dit zou een vervolg zijn op Xbox Play Anywhere en cross-platform online multiplayer tussen Xbox One en PC.

  Echter, er is één gigantisch probleem wat dat oplevert: waardeverlies van Xbox Live Gold. Op dit moment moet je om online te kunnen spelen op Xbox One per jaar €60 betalen, terwijl online gamen op PC gratis is. Ze kunnen moeilijk Xbox-gamers op PC laten betalen voor online multiplayer, want mensen gaan dan gewoon terug naar Steam. Een optie voor deze service is om cross-platform play tussen de console en PC exclusief te maken voor Xbox Live Gold, maar daar zullen consolegamers waarschijnlijk veel meer behoefte aan hebben dan PC-gamers. Dus hoewel dat een optie is, schieten ze daar waarschijnlijk ook niet zoveel mee op. Een grove schatting van mij is dat 75% van alle Xbox One-eigenaren Xbox Live Gold heeft en dat er twee keer zoveel PS4s als Xbox Ones zijn. Dan levert Xbox Live Gold Microsoft dus 70 / 2 * 0,75 * 10^6 * €60 = €1,6 miljard op (again, een schatting gebaseerd op arbitraire cijfers). Ze moeten dus een service verzinnen waarmee ze dit soort bedragen kunnen binnenharken.

  De voordelen van PC en console samensmelten zijn ook erg groot. De player pool wordt veel groter voor consolegamers; meer gamers gaan gebruik maken van Microsoft’s eigen gameservices, zoals Xbox Live; de boodschap van exclusieve content wordt veel groter (‘Xbox exclusive’ versus ‘Windows 10 and Xbox One exclusive’); een gedeeld OS, dus slechts één versie van de game – namelijk wat voorheen gewoon de PC-versie was; cross-buy/-save/-play/-online multiplayer by default; meer verschillende soorten apparaten, dus geschikt voor meerdere soorten content en een ecosysteem dat veel groter is dan ze met gescheiden systemen zouden kunnen bereiken. Vervang de huidige Windows Store en Xbox Store door een algemeen winkelplatform waar alles zowel muis+keyboard als controller support biedt; integreer Mixer en evt. andere diensten in de game-omgeving, waardoor er een superstrakke maar uitgebreide game-omgeving ontstaat.

  Maar nu ontstaan er twee vragen omtrent gebruikers: hoe krijg je mensen van PlayStation naar Xbox? En hoe krijg je mensen van Steam naar Xbox? En het antwoord is uiteraard unieke content, zoals besproken in het item. Dingen als Halo, Forza en Gears of War komen altijd wel en de mensen die dat vet vinden zullen ongetwijfeld weer een Xbox kopen. Maar denk ook aan de PC-versies van Minecraft (met mods) en PlayerUnknown’s Battlegrounds. Die laatste game zou ik dan een jaar lang gratis leveren bij iedereen die speelt via Xbox (dus zowel PC als de nieuwe console). Op die manier kunnen huidige spelers feilloos overstappen. Gooi er nog wat exclusieve content achteraan en je hebt ineens miljoenen spelers erbij.

  Zodra Xbox spelers begint te krijgen, wordt het platform ook interessant voor third-party developers die PC-games maken. Dat soort games zijn dan ook ineens speelbaar op console, waardoor veel kleinere games de Xbox-console niet zullen overslaan, terwijl de platformcombinatie PC/PS4 nu toch wel vaak voorkomt. Iedere PC-game met controller support draait letterlijk meteen ook op de console. Als Microsoft zou ik een aparte sectie van de winkel willen aanbieden voor PC-games die per se een muis nodig hebben. Beetje jammer als dat soort games daardoor niet op je platform beschikbaar zouden zijn.

  Gamers op PC vormen een belangrijke partij van Microsoft als geheel bedrijf en met deze methode worden die toegevoegd aan het Xbox-ecosysteem, waar het Xbox-departement dan weer heel blij mij kan zijn. De nieuwe console letterlijk op Windows laten draaien scheelt een heleboel ontwikkelingstijd en overhead. Microsoft hoeft zich dan niet meer op twee platformen te focussen, maar op één.

  Natuurlijk is mijn plan niet waterdicht, maar verwacht wel dat Microsoft in de volgende consolegeneratie en anders die erna een soortgelijk plan gaat doorvoeren. En anders zie ik het Amazon, de imo beste kandidaat om Xbox te kopen, dat op deze manier wel doen.

  • Gamer

   Pc gamers over het algemeen interesseren zich niet voor de Xbox ik zou als ik Phil was Xbox gewoon weer speciaal maken en alleen Xbox exclusieve maken voor de Xbox en niks anders.

   Xbox weer een gezicht geven waar je trots op kan zijn en niet al die onzin met 360 graden draaien van visies, ecosystemen pc met Xbox al die onzinnige onzin.

   Nintendo doet het ook goed zonder zo veel onzin gewoon een game console voor te gamen met gewoon goede exclusieve games.

   Als 2019 een nieuwe Xbox console zou komen dan mag Amazon van mij de Xbox brand zo snel mogelijk overnemen.

   Ik heb pas de X sinds november zou waanzin zijn als er in 2019 weer een console zou komen echt waanzin..

   Geef ons gewoon veel exclusieve content in plaats van alleen maar eco kont systemen , nieuwe hardware console, en 360 graden draaien in visies..

   Ik zou me erg zo gaan irriteren als dit gerucht werkelijkheid zou worden.

   Mijn kinect zit nu stof te happen omdat Microsoft zo vaak van visies veranderd x moet je adapter hebben die niet meer word gemaakt..

   Later

   • sa_nl

    Als die nieuwe xbox eind 2019 zou komen, heb je nog 2 jaar op de x, daarbij als de games downwards compatible blijven maakt het niet uit dat er een nieuwe xbox komt, de X blijft dan met zijn power nog wel even mee spelen lijkt me. Dark detective heeft wel een punt, dat xbox samen met de pc een groter marktaandeel van de gamers krijgt, en wellicht ook vollere servers bij hun spellen.

    • Gamer

     Ja dat snap ik ook wel marktaandeel maar ik ben in soort rage reactie omdat ik de x net heb vanaf nov dan komt in dit gerucht dan kan je rage krijgen en je gaan irriteren.

     Weet je wat ook is als die nieuwe console zou komen dan moet ik die ook weer hebben dat heb ik altijd al gehad met nieuwe consoles.

     Kan zo maar zijn dat weer over ergens in begin 2019 maar ik kan me wel irriteren op de E3 2018 , ik had dat niet met Scorpio op de E3 omdat ik de xbox one al vanaf 2014 had.

     Dan is dat gewoon minder voor het gevoel maar niet als je net in 2017 de x hebt en dan in 2018 een nieuwe word aangekondigd.

     Ik wel dat een ander gerucht snel uitkomt Kotor 3 voor de xbox en een Fable.

     Later

  • walterg

   De xbox one draait al windows 10, er is al een xbox app voor pc en je kan bepaalde spellen al 1 x kopen en vervolgens op zowel xbox als pc kopen 🙂

   • Ah oké, cool. Het ging mij er ooral om dat ik denk dat Microsoft PC-gaming en Xbox console-gaming wil samensmelten tot één platform en dat ze daar wel de middelen toe hebben als dit gerucht klopt. En door deals als PUBG wordt het dan ook voor PC-gamers interessant om Steam te verlaten.

    • walterg

     Het feit dat je dat niet wist ligt meer aan Microsoft dan aan jou 🙂

     Ze hebben als wens om Windows 10 als platform neer te zetten, hoewel dat best iets van hogerhand kan zijn.

     Overigens zie ik ze niet Steam vervangen, enkel een platform naast Uplay, Origin, GoG Galaxy worden. Ik gebruik ze allemaal maar heb 800+ games op Steam, dus dat blijft mijn main platform.

  • LndaKa

   Gaat cross-play wel werken, met het oog op het verschil tussen muis vs controller? In racegames hoeft het verschil er niet te zijn, maar in shooters is het een kansloos verhaal.

   Verder op zich een aardig verhaal. Maar als ik je nu eens zou vragen waarom MS dit nog niet gedaan heeft, wat zou je antwoord dan zijn? Boris-esk zou je kunnen roepen dat ze het niet snappen. Maar niets van wat jij hier zegt is iets waar niet veel anderen ook al in bepaalde mate over hebben nagedacht. Daarmee is het redelijk om aan te nemen dat ze ook bij MS het wel kunnen verzinnen. Wat zou de reden zijn dat dit (nog) niet gedaan is. Er zijn tov wat ze met de Xbox 360 deden, wel stappen die richting op gezet door games op beiden platformen uit te brengen. Misschien was dat ook wel bedoeld als een voorbode òp. De architectuur van beiden systemen is ook compatibel.

   Ik kan eigenlijk geen reden bedenken waarom ze het nog niet gedaan hebben behalve het eerste dat ik noem.

 • roeland

  (Nagenoeg) geen Japanse games en een handjevol van de meest inspiratieloze exclusieve franchises ooit. Microsoft kan doen wat ze willen met een nieuwe Xbox. Zolang hier geen gigantische omslag in gaat plaats vinden zie ik nul komma nul reden om zo’n ding in huis te halen.

 • Kid MMXV

  Nieuwe console generatie wordt grotendeels bepaald door Activision, EA, Ubisoft, Namco Bandai, Bethesda, Rockstar en 2K etc. Ik zie vanuit deze partijen nog niet echt een drang of noodzaak van betere hardware. En wil de gamer betere hardware? Volgens mij valt dat reuze mee; XOX en PS4Pro worden niet massaal gekocht door huidige console bezitters; meer ter vervanging of dat je nog PS4Pro koopt en je broertje dan op de PS4 gamet.

  E3 zal nooit gebruikt worden om hardware aan te kondigen. Want dat is gewoon een slecht moment omdat het midden in het jaar valt. In Q1 wordt de hardware aangekondigd en vervolgens wordt er op de E3 meer informatie over gegeven en Q4 ligt het in de winkels.

  • Mister Onion

   ”E3 zal nooit gebruikt worden om hardware aan te kondigen” Lol.

   • jefmode079

    Mooi he .

   • Kid MMXV

    PS4, XBOX One, PS4 PRO en XBOX X en Switch zijn niet op de E3 aangekondigd. Er wordt eerder in het jaar al een traject gestart. Gen 5 zal dit jaar dus echt niet op de E3 worden aangekondigd.

  • Melvin Groenendijk

   Ik denk dat die weinig daar mee te malen hebben. Die willen juist games uitbrengen op het platform met de grootste installbase. Dat is waar we denk ik ook naar toe gaan. Ps5 en de nieuwe Xbox gaan backwards compatibel zijn en je kan alles blijven spelen met mindere settings op de vorige generatie.

   • Kid MMXV

    Dat alles backwards compatibel wordt geloof ik wel. Maar niet forward compatibel. XBOX One S zal vermoedelijk sneller uitvallen dan jij hier schets.

    Nextgen games zullen toch echt een immense stap gaan maken in CPU-power; ik zou graag eens willen zien dat we betere en slimmere games krijgen. Meer en compexere AI (dus meer NPC’s en complexer gedrag). Dit zijn andere games zijn we momenteel hebben; ik zie nog niet zo snel dat de markt hier klaar voor is. Nu met Destiny 2 en Anthem nog in het vooruitzicht. Dat zijn toch echt games voor de komende jaren. Ik zou het raar vinden als deze titels verder evolueren naar Gen5.

    • Ranesh Vai

     Dit item is onzin. Geen idee waarom DF iets dergelijks zou maken. Het is simpelgezegd zo dat een CPU gewoon de GPU moet bijhouden en op het gebied van specifieke details kan helpen om bepaalde grafische zaken weer te geven, maar dit gaat echt om details, en is dus niets dat extra mogelijkheden zou bieden in termen van een nieuw niveau van te construeren werelden of te bieden gameplay.

     Een nieuwe generatie zal een snellere GPU hebben, waarmee meer mogelijk is, en daarbij een bepaalde CPU plaatsen. Of het werkt via een combinatie, een APU zoals AMD het noemt, waarbij ze het geheugen delen. Maar het is niet de CPU die de limiterende factor is. Het is gewoon het systeem als geheel.

     • Kid MMXV

      Betere physics, betere game logic (AI) en meer game logic tegelijk = meer NPC’s tegelijk op het scherm of meer echte spelers. Trend is toch dat veel games open wereld zijn geworden of ruimer worden opgezet. Niemand vind lege open werelden leuk. Met meer CPU power kan je gewoon zo’n wereld meer vullen. Zijn GTA voorbeeld spreekt boekdelen.

      Ik ben geen ontwikkelaar; hoe meer CPU power een game die lineair is (zoals Wolfenstein II) vooruit gaat helpen (op AI en Physics na) dat kan ik ook niet voorspellen. Maar meer CPU power is brood nodig. Games zoals Assassins Creed serie, Hitman, The Witcher, Fallout e.d. kennen allemaal stukken levels waarin performance enorm zakt; 9/10 is dat een CPU bottleneck omdat er teveel op een plek gebeurt.

      Maar ik verwacht de consoles niet snel verschijnen, niet omdat hardware underpowered is, maar omdat games voldoende bieden schijnt het en ik totaal niet het idee heb dat het gros van de gamers op een “Star Citizen ervaring (wat na mijn mening echt wel next gen lijkt)” zitten te wachten.

     • ScheerSchuim

      Gaat niet gebeuren! Want met deze mining hype die er tegenwoordig is, zijn de video kaarten en processors zo gruwelijk duur geworden:een 1070GTX is gewoon als start punt al 450 Euro… gewoon gruwelijk!echt duur.

      De processors van AMD reizen ook de pan uit dankzij de fucking mining hype en ook hun videokaarten, dankzij de grote geheugenbandbreedte… console zijn helemaal fucked!
      Dat zal nooit meer beter worden dan een pc van wege de prijs…

     • Kenneth Tissen

      Het is zo dat videokaarten duurder zijn geworden maar €450 voor een midrange videokaart is nog niet zo duur.
      AMD heeft ook de adviesprijzen van Ryzen flink verlaagd maar het zal waarschijnlijk nog iets te duur zijn voor een PS5 helaas. €400 is te goedkoop om een echte krachtige console voor te kunnen kopen.

     • ScheerSchuim

      Van wat deskundige te zeggen hebben.. is dat de xbox one-x te vergelijken is met een gtx 1070, kwa graphics!daarom is het ook zo knap wat Microsoft laat zien wat ze voor 500E kunnen.

      Ik ben benieuwd of sony daar over heen kan presteren! Want ryzen en vega zijn gewoon te duur, als de PlayStation 5 over 1 jaar gelanceerd moet worden betekent het.
      dat ze hem al ruim een jaar in ontwikkeling hebben en waren de video kaarten en processors van amd net pas uit en geen prijs verlaging zoals nu…
      Verlies op een consoles maken is verleden tijd dat gaan ze niet doen… or ze moet echt een mega deal.l hebben met amd,maar daar geloof ik niks van.

      Daarom is het ook logischer dat het een geheel nieuwe generatie in productie hebben en vaarwel hebben gezegd tegen x64… dan kan het zo zijn dat ze hen van de zomer op een eigen evenement teasen of lanceren, mocht hij gelanceerd worden snap ik niks meer van de console industrie, eigenlijk denk ik pas in 2020…

      Maar maar waarom? De playstation 4 loopt super goed,

     • Kid MMXV

      De volgende gen consoles gaat geen gebruik maken bejaarde techniek. Jaguar is een architectuur van 2013; ontworpen voor netbooks en instap laptops. Ryzen komt in gen5, want beide partijen hebben al aangegeven dat x86 prima bevalt. Tenzij NVIDIA ineens iedereen verrast en komt met nextgen Tegra.

      Retail prijzen zijn totaal niet vergelijkbaar met prijzen van zo’n custom chip. RX 580 8GB kost je ook 300 euro; 80% van de prijs van de PS4Pro. Ryzen is altijd zeer betaalbaar geweest. Ryzen is voor AMD ook geen dure processor om te maken, de yields zijn enorm goed en de chips zijn relatief klein.

      Wat de botteneck voor Gen5 is/wordt is speculaas. Gen3 memory (512MB FTW), Gen4 CPU power… Prijs van geheugen is nu extreem, maar wie weet wat een GB GDDR5X/6/HBM2 in 2019 kost. Het jaar wanneer de leveringscontracten vermoedelijk worden ondertekend.

     • NestreX

      Tegra is voor mobile. Dus daar zullen ze nooit desktop/console-uitvoeringen voor maken. Is ook niet nodig, want Nvidia doet best wel wat met videokaarten. Jaguar heeft ook gewoon desktop-iteraties gehad. Vergeet verder niet dat 6 TFLOPs niet niets is. En in de basis mag het wel uit 2013 komen, ze zijn natuurlijk wel doorontwikkeld.

      Als het om de CPU gaat, maakt het voor consoles niet veel uit hoe oud het is. Als het de GPU maar kan bijhouden. En ook de GPU zal geen high end last gen zijn. Als het al last gen is, zal het dus mid-end worden, en dus trager dan de previousgen high end.

     • Kid MMXV

      Met die 6TFLOPS kan je een prachtige wereld bouwen, maar om die wereld vol te krijgen met NPC’s, interactieve zaken, physics, real time wether weet ik wat dat komt op het bordje van de CPU. En ik ben het met DF eens. Stap van GTA:SA naar 4 was op dat aspect stukken groter dan wat ik heb gezien in 5.
      Ik hoop dat we straks echt geloofwaardiger en vollere werelden krijgen omdat er meer cpu kracht aanwezig is waardoor meer gesimuleerd kan worden. Mijn verwachting is dat games die richting op gaan. Open wereld trend is ingezet; 4K is een “feit” en uit niets blijkt dat console games worden gebouwd voor 30+ of 60+ fps. Logischerwijs is dit dan een gat wat gevuld kan worden.

      Tegra in een Microsoft/Sony machine zie ik ook niet snel gebeuren, maar ja ik noem het ook niet voor niets een verrassing ;).

     • LndaKa

      Dat komt allemaal op rekening van de GPU in games. CPU’s kunnen het voor een deel ook, maar veel trager. Dit is precies waarom grafische kaarten uitgevonden zijn vanaf een bepaald moment. Het is eigenlijk precies wat Ranesh zegt; gewoon bijhouden van de GPU is alles van een CPU doet in een game. De CPU inzetten voor nevenactiviteiten kàn op zich wel, maar niet op een efficiënte wijze. Dit is ook de reden dat multithreading zo slecht ondersteund wordt. Als wat jij zegt, waar was, zouden snelle processoren een deel van de GPU kunnen overnemen en zouden zwakke GPU’s met een potente CPU alsnog goed kunnen presteren. Hetzelfde geldt voor het editten. Het is òf GPU, òf CPU op basis waarvan je berekeningen uitvoert per applicatie.

     • Kid MMXV

      Ik vertrouw de kerels van DF en wat zij zeggen is geen onzin. Er is genoeg te doen voor de CPU (check video vanaf 7m25s).
      https://youtu.be/LjjRdrVAHCQ?t=7m25s

     • ScheerSchuim

      Ik wil nog even zeggen, dat je niet alles moet geloven op internet! Der zijn op pc gebied maar 2 die 6 cores ondersteunen.het heeft heel lang geduurt

     • ScheerSchuim

      Het heeft heel erg lang geduurd voor dat op de pc games van uit een core naar twee core gingen, de meesten games zijn zelfs nu nog twee cores en sommige zelfs nog een core maar een handje vol games onder steunen quadcore in 2017…
      Van een core naar twee core heeft bijna 10 jaar gezeten, en nog steeds zitten sommige games op 1coren en dan praat ik niet over indie games.

      Het gaat om de single core performance en daar blinkt int in uit daarom wordt deze processors altijd gekozen.

      Het enige wat ik zeg is dat het allemaal om brute kracht gaat de processor moet de videokaart bij houden, een invy bridge i5 geklokt op 3.8 gz is even goed als een 8400 6core in games, kijk maar is op YouTube, de fps lopen gelijk en dst komt omdat het om de single core performance gaat…

      Ik heb heb het filmpje niet gezien van digital foundry maar zegt WAAROM we het nodig hebben, niet dst het de toekomst is of dat het in de ps5 gaat zitten…

      Der zijn 3 games die 6 cores ondersteuning bied en die wereld is idd groot maar niet groter dan we nu kennen!

     • Kid MMXV

      Bedoel je deze? https://www.youtube.com/watch?v=8LuF0Vpk7GI

      Het valt meteen op dat prestaties van de minimale frames flink hoger liggen. Maar ik zou een i5 6400 niet aanraden als gaming CPU. Baseklok 2.8Ghz met trubo naar 3.8Ghz, mits je goede koeling hebt en bord. Dan ben je met een Ryzen 1600 beter en goedkoper uit.

      4 cores is het minimale. Alleen in PC wordt de i5 3570K niet 90/100% belast. CPU belasting van de i7 6700K en Ryzen 1700 wordt veel meer verspreid. Games maken echt wel gebruik van meer dan 4 cores. En die ommekeer gaat snel nu zowel Intel en AMD beide snelle 4C/8T/6 core cpus hebben met goede ST performances voor betaalbare prijzen. Dat Ryzen relatief slechte prestaties heeft is niet dezelfde discussie
      als 4 core zijn genoeg (kwestie van nieuwe architectuur).
      https://www.youtube.com/watch?v=Zc2L3L4E73g

      Misschien is het na vier posts nog niet duidelijk, maar ik geef mijn mening/verwachting. Ik geloof in het beeld wat DF schets. Als ik de toekomst juist kon voorspellen zou dat geweldig zijn natuurlijk ;).

     • ScheerSchuim

      Ik ben aan het werk, rond 21:00 ben ik weer beschikbaar!geef ik dan antwoord!

     • ScheerSchuim

      Hier beneden heb ik nog wat geschreven voel je vrij om nog wat toe te voegen als je wil…

     • NestreX

      GTA 4 was de slechtst geoptimaliseerde game van zijn generatie. Had niets met processorvermogen te maken, en zelfs de dikste kaarten uit die tijd krijgen GTA4 niet goed gerund. Wat je zegt over de zaken die voor het bordje van de CPU komen, dat mag misschien (voor een deel, want physics is gewoon een GPU ding) zo zijn, maar dit betekent niet dat het ook een krachtige GPU vergt. De vraag is altijd of de CPU een bottleneck vormt, maar in het geval van de consoles worden er ook specifieke optimalisaties gedaan. Als ze 6 TFLOPs willen kunnen verwerken, wordt daar de beste APU voor ontwikkeld.

      GTA:SA was voor de PS2-generatie. De CPU was inderdaad minder krachtig dan die van de PS3. Maar de GPU ook. Dus dit argument, om de beiden games te vergelijken slaat al nergens op.

     • Kid MMXV

      Dit is mijn laatste reactie. Klaarblijkelijk ben ik niet goed instaat om naar jullie mijn punt te communiceren of jullie zijn massaal aan het samenzweren en komen steeds met nieuwe punten die ik totaal niet aanhaal.

      De stap van GTA:SA naar GTA IV was in alle aspecten gigantisch. De wereld zag er mooier uit, was gedetailleerder en stukken meer gevuld. De simulatie van de stad was verder ontwikkelt.

      Vergelijk je GTAV met IV dan is er grafisch weer een grote stap gemaakt, maar kwa simulatieniveau? Voelt de stad in GTAV nu daadwerkelijk meer levendiger dan in GTAIV. En de hoop wordt door DF en mij uitgesproken dat met een chip die beter gebalanceerd is (dus relatief meer processorkracht) we in GTAVI (gen5) weer dezelfde sprong maken van SA naar IV.

      Verder weet ik niet of physics op consoles door de GPU worden berekend. Lijkt mij eerder voor de hand dat dit niet gpu-versneld is en door de CPU wordt verzorgt. Heb jij hier meer info hier over?
      Ik weet wel dat TressFX2.0 werkt op de consoles en wordt afgehandeld door de GPU.

     • NestreX

      PhysX is een eigen implementatie van Nvidia, en juist voor deze middleware toepassing hebben ze een eigen hardwarematige toepassing op eigen kaarten en zelfs losse dedicated PhysX-kaarten uitgebracht. Juist omdat de CPU het niet altijd aankan en de GPU het dus moet oplossen terwijl je die beter voor andere zaken los in kan zetten.

      Er is een reden dat 8 jaar oude CPU’s nog altijd best aardig mee kunnen, maar 8 jaar oude videokaarten niet en dat games op physics-gebied toch echt veel beter geworden zijn.

     • Kid MMXV

      Die losse kaarten stammen uit het tijdperk voordat NVIDIA ageia overnam. Dat was dacht ik ergens voor 2009. De PhysX SDK is openbaar en voor iedereen te implementeren. Het werkt dus ook op alle moderne consoles en niet alleen op de PC. Het is zo succesvol dat het eigenlijk de go to physic-engine is geworden voor veel engines (games). Dus ja, het is middleware van NVIDIA, maar uitgegroeid tot een industriestandaard (vergelijkbaar met DX van Microsoft).

      PhysX is niet een stukje software. Er zijn verschillende levels; en gevorderde physx berekeningen zoals particals (rook/vuur), kleding en hairworks maken vaak gebruik van de gpu. De standaard zaken (minder complexe level) zoals normale regels van de natuur (zwaartekracht/auto handeling/ragdols/kogeltraject weet ik wat) dat handelt de CPU af.
      Het is ook niet zo dat je op AMD kaarten geen HBAO+ of HairWorks kan draaien.

     • ScheerSchuim

      ten eerste zeg ik helemaal niet dat sony voor een jaguar processor gaan, dat zeg jij.

      verder ben ik het eens met nestrex de jaugar was ook gewoon een desktop processor, Microsoft heeft jaguar helemaal uit gebouwd, hij is op meer dan 60 punten aangepakt zo niet meer, dus dat is echt voor ruim 90 procent aangepast…

      klopt, ze hebben bijde gezegd idd dat x64/x86 goed bevallen, maar ik vind het vreemd dat als ze hem in de zomer aan zouden kondigen dat betekent dat het dus al ruim een 1.5 jaar in ontwikkeling moet zijn de playstation5, van het maken van het produceren van een APU… dat betekent dat ryzen iop dat moment nog best prijzig was!dus ik denk niet dat het ryzen wordt echt niet…

      als ze van de zomer echt pas van start gaan met het schetsen van een eigen ontwikkelde AMD apu komt hij echt pas rond 2020 uit!

      deze zomer is echt veelste vroeg om in een eigen evenement een nieuwe console te lanceren, met AMD APU… het zou wel echt kunnen met een eigen ontwerp van een APU zonder AMD-INTEL x64 dat zou veel logischer zijn omdat je dan niet aan AMD zit, zie ik dit nog wel gebeuren, maar ik denk dat het voor bijde nog steeds veelste vroeg is oom een geheel nieuwe platform neer te zetten!

      zelfs met Haswell en Ivy Bridge kan je op een PC echt wel prima gamen, dat zijn echt top processors, het is gewoon zo dat de processor de video kaart moet bij kunnen houden en het werk geheugen is daarbij ook belangrijk…

     • Kid MMXV

      Ik heb het over gen5 he. Niet over de huidige generatie. AMD is nu in de positie om Microsoft en Sony iets veel krachtigere aan te bieden dan bij de huidige generatie.

      De trend op desktop is ook ingezet. Games hebben behoefte aan stevige processor. En als ontwikkelaars die extra CPU kracht van de consoles eens gaan gebruiken om open wereld echt next-gen te maken (dus meer simulatie ipv mooiere plaatjes) dan verwacht ik dat XOS geen forward compatible kan aanbieden.

      @Ranesh Vai
      Het is niet alsof AMD toen een keuze had. Er was toen helemaal geen krachtige architectuur die ook zuinig was. AMD had alleen jaguar op dat moment.

      In deze video wordt duidelijk gemaakt hoe de cpu weer mee speelt.
      https://www.youtube.com/watch?v=RwF5XewHmU8

     • Ranesh Vai

      Ik speel GTA 5. Eerst met een FX8350, nu met een i7 8700K, zelfde videokaart. Het scheelt echt niets qua CPU load. Echt, de CPU moet gewoon snel genoeg zijn om de frames eruit te rammen die de GPU berekend heeft. Dit heeft niets te maken met drukkere of zwaardere levels. De GPU berekent dit allemaal. De CPU moet de info gewoon kunnen verwerken die de GPU wil uitgeven en je moet echt jaren verschil hebben in generatie of echt voor andere segmenten geshopt hebben, wil dit een probleem zijn.

      In een APU-construct zul je dit dus niet tegenkomen aangezien de CPU en GPU op elkaar afgesteld zijn. Ryzen APU’s gaan inderdaad komen, maar die zullen ook uitgerust worden met een krachtigere GPU.

      Ze zijn bij AMD natuurlijk ook niet gek om een APU te maken waarbij de CPU te traag is voor de GPU. Waarom zouden ze dit überhaupt doen?

     • Kid MMXV

      Het is niet alsof AMD toen een keuze had. Er was toen helemaal geen krachtige architectuur die ook zuinig was. AMD had alleen jaguar op dat moment.
      Ik noem het Mr Frankenstein. Nu heeft AMD gelukkig wel architectuur dat schaalt van low power devices tot servers.

      Uit pure interesse wat voor GPU gebruik je en wat je de resolutie waarop je speelt. En wat is je framerate. Als je geen enkel verschil merkt dan is er ergens anders een bottleneck (waarschijnlijk GPU).

     • Ranesh Vai

      GTX970. Framerate hangt van de game af. Uiteraard is de GPU de bottleneck, dit wil je natuurlijk ook gewoon. CPU is goedkoper en hoef je minder vaak te vervangen. Dit is ook de reden waarom CPU’s jarenlang snel genoeg kunnen zijn voor nieuwere GPU’s. Voor consoles kunnen ook nog eens specifieke optimalisaties gemaakt worden.

     • XanaviR34

      Nee hoor niet altijd. Als je de making of killzone 2 had gezien wist je dat veel physics op de processor wordt berekent. Het ligt wat voor een engine het ook is. Assasi origin is zwaar op de processor.

     • Ranesh Vai

      Maar dit is weer een geval apart. De PS2 en PS3 hadden een heel eigen processor-implementatie en kan je dus niet vergelijken met iets als de x64 architectuur in een PC of Xbox One. Hoewel ze voor de Xbox One waarschijnlijk ook wel aparte optimalisaties hebben gemaakt die net wat anders werken dan op een PC. Moet haast wel, anders zaken de games op de PS4, One/OneS er niet zo goed uit. Of misschien bedoel je dat ook. Maar dan praten we dus een beetje langs elkaar en zijn we het niet eens echt oneens.
      Maar DF houdt wel deze reguliere PC-redenatie aan.

     • XanaviR34

      Ja

     • XanaviR34

      Veel physics belichting en inderdaad ai word op de processor gerenderd. Het is nog niet logisch om met een nieuwe console te komen. Wat wil je een 400 euro processor + titan x met 12 teraflops van 1350 euro, in een console van 4 5 honderd euro.

     • Kid MMXV

      Waarom denkt hier iedereen dat ik zeg of stel dat we snel nieuwe consoles zullen zien. Ik verwacht dat het juist nog wel even kan duren.
      Een ryzen core beslaat maar een klein oppervlakte. Kleiner dan die van Intel op dit moment, dus goedkoper om te produceren. En de yields zijn erg goed.
      100 dollar kost(s) de huidige XOS chip. Prijs is dus niet een op een te vergelijken met retailproducten.
      http://blog.ihs.com/microsoft-xbox-one-s-makes-a-play-for-the-big-time-for-only-24-more,-teardown-shows?hootPostID=b9ab99e18d38aea695b4ac3880a79578

     • XanaviR34

      Dat zeg ik niet kerel over jou. Ik bedoel alleen maar. Ik wil geen ps5 in 2018 want de hardware is nog niet goed genoeg.

    • Melvin Groenendijk

     CPU is niet zo belangrijk meer.
     Al helemaal niet voor 4k.
     Ai en dat soort dingen worden toch niet slimmer…. Aangezien dat mega veel ram kost en dat is duur
     En waarom niet forward compatibel? We zijn inmiddels overgestapt op x86 architectuur dus ja ik zie dat wel gebeuren.

     • ScheerSchuim

      doe maar x64(64Bit)

    • ScheerSchuim

     alles hangt af van de prijs! rayzen was al in het test lap van Microsoft, maar het was 2 jaar geleden met de ontwikkeling te duur! daarom hebben ze een AMD Polaris genomen vanwege de prijs… voor deze zelfde rede is er ook gekozen voor de processor.

     sony moet met een betere en goedkopere console komen zoals playstation vs xbox-one tijdens de release, anders is het niet vernieuwend!

  • Nawaqi

   Sowieso vind ik het raar een volgende generatie zo ver voordat ie uitkomt aan te kondigen.

 • Ik denk dat XBOX losgekoppeld moet worden van Microsoft en onafhankelijk moeten gaan worden, dan hebben ze meer zeggenschap over hun lot. hoeveel geld dit gaat kosten (overdracht) en de implicaties die dit gaat hebben weet ik niet.

 • Nawaqi

  Nee.

 • Bloempjes

  Waarom is de PS4 Pro en de PS4 Slim wel goed, maar de Xbox One X en de Xbox One Slim een fout? In 2018 zie ik geen van beiden nog een nieuwe console aankondigen. Denk dat daar nog wel een jaar of twee overheen gaan.

 • Flap Drol

  Ik zie het niet gebeuren, de xbox one x is net uit en heeft al forse productiekosten, No way dat ze nu al een volgende generatie gaan produceren.

  • PuzInBootz

   Inderdaad. Denk dat je eerder moet denken aan een XBox One X Slim bijvoorbeeld.

 • aerox010

  Sony en Microsoft hebben van Apple geleerd dat er miljoenen mensen zijn die rustig om de 2 jaar nieuwe high end hardware kopen. De gamer is al lang niet meer die puber met zijn krantenwijk, 25+ met een baan en zodoende koopkracht is denk ik nu de grootste doelgroep. Het zou ook mooi samenvallen met de GTA cyclus, volgende E3 een hint voor GTA6, die wordt dan uit gebracht op het hoogtepunt van de installed userbase van deze generatie en als launchgame voor een volgende generatie consoles. Daar zou ik een stuk enthousiaster van worden dan een nieuwe Halo.

  Microsoft moet eigenlijk hetzelfde trucje doen dat Sony deed met de PS4. Afwachten hoe de gamers reageren op nieuws over het nieuwe product van de concurrent en daar op inspelen. PS5 €599 en Xbox2 €529,-. Maakt Sony een fout zoals altijd online dan moeten zij dat uitvergroten en zelf met iets beters komen. Maar het is heel moeilijk te voorspellen want vanaf het eerste moment is de Xbox one marketing technisch een clusterfuck geweest. Van de aankondiging, het niet uitkomen in bepaalde delen van Europa tot het gebrek aan echt aansprekende content. Niks is deze generatie goed gegaan en wil men terugkomen hebben ze iets heel groots nodig en denk ik eerder in de trend van Microsoft dat Steam koopt want puur op games kunnen ze het al 4 jaar niet redden.

  • ScheerSchuim

   Nooit van ze leven.dat ze steam gaan kopen!steam is een game distributeur voor pc, Microsoft heeft helemaal niks te zeggen of steam game’s ook uit komen op de xbox dat is nog altijd aan de ontwikkelaars!

   Het is niet zo dat als ze steam kopen dat ze dan elke game op xbox one mogen poorten.

   • Jassefras

    OMFG KWANTUMCOMPUTERS DAT IS WAT IEDEREEN WIL HET IS ECHT ONGELOOFLIJK MICROSOFT HEEFT GROTERE DOELEN EN LOST HET HONGERPROBLEEM IN DE WERELD OP MET KWANTUMCOMPUTERS!!1!

    • ScheerSchuim

     aan je vorige reacties te zien in je profiel op disqus, neem ik jou ook al niet serieus…
     je kan wel sarcastische gaan lopen doen en net doen als of jij de grote meneer bent die alles weet en zich ook graag zo wil gedragen is eigenlijk als heel erg misselijk makend, jij bent echt om te kotste, als jij niks zinnigs te melden hebt, hou dan gewoon stil, jij bent het stereo type gast die andere mensen wil uit bannen om je zelf groter te maken dan je zelf eigen wil toe geven…jij bent een gast die met grote bluf en een grote portie lef alles wil uitdragen zonder dat er een kern van waarden of informatie in zit waar we elkaar bij helpen… met zulke uit spraken kan ik jammer genoeg helemaal niks mee, en concluderen dat jij je eigen gedraagt als een volstrekt idioot die zijn eigen weerga niet kan herkennen erkennen verkennen… triest dat jij je eigen in zulke situaties terecht kan komen, dat je zelf niet een is normaal na kan denken zegt eigenlijk all meer dan genoeg.

     • Jassefras

      Rustig maar, ik wist niet dat je boos werd.

    • XanaviR34

     Hahahahah

   • XanaviR34
 • ferrariking

  2020 komt de ps5 uit.
  denk dat nieuw xbox net 2 maanden er voor komt

 • Hans Vehof

  https://www.youtube.com/watch?v=72era7VOfkc Hier nog een Klobrille (wc bril)

 • Eclipse

  Het lijkt mij nog te vroeg om de nieuwe generatie aan te kondigen. Volgens mij kunnen de huidige consoles wat hardware betreft nog best een tijd mee.

 • FR-Jasper

  Wat zou het toch wat zijn om alleen even op het einde van de press confrence op de e3 ff alleen een playstation logo te zien met een klein 5je erbij. Zou wel vreselijk vroeg zijn als ik eerlijk ben. Denk dat ze hem alleen teasen en dat er daarna niet zo veel meer gebeurd tot een eigen event in 2019 en dat hij in 2020 moet uitkomen. Ps4 gaat eruit met een knaller, the last of us part 2. Net zoals de ps3 eruit ging met een knaller namenlijk the last of us 1.

  • ScheerSchuim

   ik denk pas tegen 2020 is er pas echt een nieuwe generatie consoles die afstapt van x64 instructieset, als dat gebeurd komt het echt pas in 2020 en laten ze in 2019 niet tijdens de E3 maar ergens in een eigen evenement een teaser zien van de playsation5… niet meer niet minder.

   maar om nu al een nieuwe console aan te gaan kondigen tijdens de E3 ik zie het niet gebeuren.

 • ScheerSchuim

  als sony met een NIEUWE generatie playstion5 komt en afstapt van x64 instructieset AMD of Intel, en een geheel eigen ontwerp van de APU die ontwikkelt wordt door Sony kan het zijn dat het een Succes wordt, maar dan krijg je wel dat er bakwards compatibiliteit moet zijn voor games… dan moet xbox mee.

  als ze bij de zelfde generatie blijven dan moet de console van Sony Beter zijn dan de Scorpio en een heel stuk goedkoper zijn, omdat ze daar succes mee hebben gehad tijdens de release in 2013 samen met de playastion4 en xbox one… als sony niet een playstation ontwikkeld die beter is dan de scorpio met backwards compatibiliteit games, zullen ze gelijk op gaan.
  sony zal alleen van de Scorpio winnen als de playsation5 9 teraflop en een hyper chamber wat gekoeld zoals de scorpio… het moet gewoon beter zijn, anders is de scorpio alweer een paar x in prijs gedaald en dan kopen mensen een scorpio in plaats van een playsation5.

  maar voor de andere kant zou het toch echt vet zijn als er een teaser komt tijdens de E3:
  Uncharted4 only for playstation5! dan is xbox echt helemaal Fucked!

 • Moviegeek:-)

  Lol FAKE “You can make out of that what you want”. Vertaald door translate? Haha

  • Kane888

   Degene die dat in het Engels heeft geschreven is zelf een Duitser, dat zeggen ze toch. Kan toch dat die zelf ook niet feilloos Engels schrijft..

 • Yumik

  Ik ben vooral heel erg benieuwd welke plaats Nintendo gaat innemen mochten deze geruchten over de nieuwe Playstation/Xbox waar zijn. Nintendo Switch doet het misschien wel heel goed, maar we hebben nog steeds geen fatsoenlijk online platform, zoals Xbox en Playstation dat wel hebben. Nintendo zou deze begin 2018 uitbrengen, maar heeft dit verschoven naar herst 2018. Wat gaat Nintendo in de tussentijd doen om de aandacht van de consument bij de Nintendo Switch te houden? Wellicht dat Nintendo bovenstaand gerucht zelf ook al vernomen had en daarom het online platform uitgesteld heeft om nu eerst te focussen op iets wat belangrijker is. Maar wat moet dat zijn??

  • Xavier Dusee

   Nintendo gaat mega volume draaien, de E3 zal bolstaan met titels die je op deze knaller van een handheld gewoon prima kunt spelen er zijn geen powerhouses van consoles meer nodig die heb je tegenwoordig in je handpalm (iphonex) , VR flopt nu op dit moment, je moet er een ps4pro voor aanschaffen EN een bril..het is het 3d de debacle all over again. Waar de TV industrie haar tandjes op kapot heeft gebeten. De consument laat niet meer met zich spelen, hele volksstammen bezitten tegenwoodig meerdere consoles (mplaats heaven) en trekt zelf veel makkelijker haar conclusies.

 • Xavier Dusee

  Ik ben ooit op de Nintendo handhelds en consoles begonnen vroeger, toen kwam de xbox360, daarna was het Sony met de ps4 en nu is het Nintendo Switch all the way weer hier in huis, man wat doet Nintendo het slim voor mijn generatie spelers (of niet dan Boris!), Nintendo zijn met recht The Peaky Fucking Blinders van de game industry van vandaag de dag #meesterlijk gespeeld

 • Jochem Boom

  Alles leuk en aardig dat speculeren. Maar uit welke zin uit die forumpost halen jullie op dat het over titels gaat voor een nieuwe console? Ik lees uit die laatste 3 zinnen alleen dat hij code/codenamen ziet die hij niet kan plaatsen (titels die nog aangekondigd moeten worden?) En dat hij niet kan aflezen in welke fase tussen prototype, alpha, beta of eindproduct de gevonden code zich bevind.

  Voor de rest overigens eens wat hier al gezegd is. Uit een nieuwe generatie valt nog weinig te halen. De nieuwste grafische chips zijn nog niet heel veel verder dan wat er nu in zit en zijn bovendien niet aan te slepen door het hele Crypto gebeuren. En als ze dan op een buzzword in willen springen, kunnen ze beter wachten tot bijvoorbeeld 4k mainstream is.

  • Xavier Dusee

   Zit wat in idd

  • walterg

   Ik denk dat JJ en Boris geen rekening houden met het feit dat je een proof of concept qua software ook een prototype kan noemen.

   Zo had ik die zin namelijk ook gelezen.

  • ScheerSchuim

   ik denk dat we tegen 2020 wel een nieuwe generatie of door borduren op wat ze nu hebben als console.

 • Remko Spruyt

  IBM heeft alle consumenten hardware de deur uit gedaan, en de nieuwe generaties kennen IBM niet meer. Microsoft maakt dan misschien geen winst erop maar het brengt wel naamsbekendheid. ik denk alleen dat ze dat niet doorhebben en het gaan afstoten. Ik hoop het niet want er moet wel concurrentie blijven.

  • BassieB

   Wel jammer, was groot fan van de thinkpads. Je kon die laptop tegen de muur gooien, en hij deed het nog. Ik mis IBM.

 • Ikke

  PS5 wordt op zijn vroegst pas bekend gemaakt in 2020 dus release in 2021…. Wanneer gaan ze de release cycle van Sony nu eens snappen… Beetje onzin bullshit geruchten de wereld in helpen. Gaat gewoon niet gebeuren voor 2020…. Ze hebben net PS4Pro en X uitgebracht, als er dan al een console komt zouden ze dat nevernooit niet doen. DePS4 loopt als een malle dus de reden is er niet. 3 redenen op zijn minst al waarom het gewoon niet gaat gebeuren nu,,, Gewoon nergens op gebaseerd… Iedereen gelijk weer geloven… Niet dus….

  • donnydutchmen

   Heb je helemaal gelijk in! Ik weet ook niet wie er telkens met deze achterlijke informatie komt. Ik ben het er mee eens dat Sony dit jaar niets gaat aankondigen omtrent de PS5. Wat ik zelf persoonlijk denk is dat ze hem gaan aankondigen op de E3 2019. En hij gaat dan ergens rond februari maart in de winkels liggen. En als ik eerlijk ben zit ik nu ook nog niet te wachten op een PS5. Ik ben geen grafische hoer, en daarnaast vind ik dat Sony games veel meer sfeer en karakter hebben dan vele andere games. En tegen een game als Horizon kunnen er maar weinig tegenop. Ze weten maar al te goed bij Sony dat als ze Microsoft de laatste klap uitdelen, het gedaan is met Xbox en ze dan definitief hun grootste concurrent uit de weg geruimd hebben. Wat ik denk is dat ze deze keer als laatste uit gaan komen met hun console. Ze laten dus eerst Microsoft de nieuwe Xbox aankondigen en gaan daar dan vervolgens overheen met grafische specs en sowieso met flink wat indrukwekkende IP’s. Kwa IP’s kan Xbox het gewoon niet winnen van Sony, want dat is gewoon waar hun kracht ligt. Zoals het hoort dus, bij de games! Sony weet dat heus wel, en daar gaan ze dan ook de volgende klap mee uitdelen. Zal me trouwens niets verbazen als Xbox straks een dienst gaat worden zoals bvb Steam. En er helemaal geen console meer gaat komen van hun kant.Maar meer een soort Steam machine achtig idee.

 • Chon Wang

  “Geen kolibrie” whaha boris.

  Ik zit nog goed met me ps4 no pro, laat ze maar met nieuwe consoles komen, dan zal de rest goedkoper worden en kan ik aan mijn xbox 1 cyclus beginnen. Maar die (E3) console launch mania is altijd fun, daar kijk ik wel naar uit, maar dan als window shopper.

  Maar dat grote games max 6 maanden van te voren aangekondigd worden is een beetje nonsense, die grote games worden vaak veel eerder aangekondigd en dan ook nog is tig keer uitgesteld.

  • ScheerSchuim

   Ps4 is ook gewoon maar medium en heel soms high met dynamic resolution graphics ???

   • Chon Wang

    Huh? Wat bedoel je?

 • Bryan Philip

  het is in ieder geval spraakmakend haha

 • TheOne

  Eerst een nieuwe power console aankondigen met superveel megaflops om deze voor er een respectabel aantal zijn verkocht (of games voor zijn gemaakt) zelf uit de markt te schieten door een nieuwe console aan te kondigen lijkt mij zelfs voor Microsoft een te domme strategie. Wat dat betreft hadden ze veel sterker gestaan door de xbox1x niet uit te brengen en gelijk door te gaan met de volgende generatie console, met als voorwaarde dat er gelijk veel exclusieve nieuwe generatie games voor worden meegeleverd ..

  • ScheerSchuim

   Helemáál mee eens…

 • walterg

  Het speculeren over een nieuwe console generatie kan altijd (achter de schermen zijn alle console bouwers altijd bezig met de nieuwe generaties consoles) maar om die post als aanleiding te nemen vind ik erg vergezocht.

  Zoals al eerder is genoemd, een prototype hoeft geen hardware te zijn. Ik las de zin ook dat die vent niet wist of de genoemde projecten in de opstartfase zijn of dat ze op het punt staan om uit te komen.

  Maar als we toch aan het speculeren zijn…

  Voor de massa is er pas weer de “noodzaak” voor een nieuwe console als ook 4k tv’s écht mainstream zijn. Qua graphics is op 1080p is relatief weinig extra meer te halen. Qua AI en andere cpu intensieve dingen zie ik meer heil in cloud computing dan dat ze van elke console een rekenmonster zouden maken.

  Voor zover ik weet zijn er (vrijwel) geen tv’s die momenteel meer dan 60Hz kunnen weergeven op 4k, dus een console op de markt brengen die 4k op 100+ fps doet heeft de komende tijd geen enkele zin.

  Wat is dan een argument voor een nieuwe console? Behalve bragging rights dan.

  Microsoft heeft nu al de snelste console in huis maar ze hebben de exclusive software library niet om daar iets mee te doen. Als ze die wél hadden dan stond er een one s of x naast mijn pc, ps4 en switch.

  Ze kunnen volgens mij beter investeren in toptitels en over 2 jaar een xbox one x2 uitbrengen die een backwards compatible incremental update is voor de x. Maar dan met een betere naam 🙂

  Wellicht met een paar klappers die alléén op die nieuwe console werken maar een console die wel voortborduurt op het bestaande eco systeem.

  Just my two cents.

 • Michel

  En Nintendo gaat Microsoft overnemen, toch?

  • ScheerSchuim

   Ik hoopte eigenlijk anders om, dat Microsoft nintendo gaat kopen en dat de games ook op windows10 mobile komen zo dat het platform voor smartphone een boost krijgt!

   • Ray NL

    Je hebt niet helemaal gevolgd wat Microsoft met hun mobile division aan het doen is volgens mij…Als MS ergens NIET mee bezig is, is het met de Windows 10 phone tak van sport. Heb een paar jaar een Lumia 950XL gehad en o de voet gevolgt waar MS mee bezig is/was. De support van 3e partijen wordt met de dag minder. En tevens hebben ze zelf laats aangekondigd hier weinig tot niks meer mee te doen tot nader order. Sterker nog: HP, hun grootste hardware partner, heeft meteen daarna aangekondigt dat de opvolger van hun Elite X3 (Windows 10 phone) geen Windows 10 meer gaat draaien, maar Android. Het OS is TE dood voor een boost helaas. Weet niet of jij zelf een Windows 10 phone hebt. Maar dat is nu de stand van zaken.

 • donnydutchmen

  Zijn er serieus nog mensen die wachten op een nieuwe Xbox? Voor mij persoonlijk is het t vijfde wiel aan een wagen. Ik heb de Xone hier staan en heb daar spijt van als haren op me hoofd! Ik speel meer op de Switch en de PS4, en hier bij mij komt er sowieso geen nieuwe Xbox in huis. Die console brand is voor mij nu toch echt klaar! Doe jezelf een lol en koop een Nintendo Switch erbij! Ps4 en Switch zijn echt wezenlijk twee verschillende platformen die bestaansrecht hebben naast elkaar. De Xbox heeft daar helemaal niets van! Conclusie voor mij persoonlijk: Nooit meer Xbox

  • Ray NL

   Goed verhaal. Ik vermaak me prima op mijn Xbone en op mijn PS4. Geen idee waarom je er spijt van zou moeten krijgen. Prima console. PS4 doet naar mijn mening niks beter dan de Xbone. Andersom, daarentegen….Xbox Live en de controller. Voor mij is de Xbox controller velen malen beter dan de PS4 controller. Net als het netwerk. De consoles doen ongeveer hetzelfde. Je kan niet de ene afzeiken en de andere geweldig vinden. Om jouw argument aan te halen: Met een Switch en een Xbone heb je hetzelfde resultaat.

   Maar dat zijn meningen. En net zoals kontgaten, iedereen heeft er een. Ik begin echter mijn verhaal niet meteen met een denigrerende toon. “Zijn er serieus nog mensen die…” Ja, want omdat jij iets vindt is het raar dat andere mensen er anders over denken. Het is dat mijn vriendenkring verdeeld is geraakt in de loop der jaren over Playstation en Xbox, maar als ik had moeten kiezen tussen 1 van de 2 platformen, dan had ik gekozen voor Xbox waarschijnlijk. Gelukkig hoef ik niet te kiezen en koop ik waar ik zin in heb.

   • Elegia

    Alleen heeft de One X haast geen (toffe) exclusieve content.

   • donnydutchmen

    Dat je mijn tekst denigrerend vind is jouw eigen interpretatie. Blijkbaar hecht je daar iets te veel waarde aan. Dat de XB controllers beter zijn is een kwestie van smaak. Misschien als je alleen Shooters speelt en Fifa enzo, maar voor Fighting games zijn ze verschrikkelijk vind ik. Maar dat lijkt nauwelijks mee te tellen in de beoordeling heb ik het idee. De rede dat ik de Xbox het vijfde wiel aan een wagen vind, is omdat de Playstation gewoon veel betere IP’s heeft. En vooral veel meer en iedere generatie weer nieuwe en interessante. Waarbij ze bij Microsoft nog steeds teren op voornamelijk Halo,Gears, Fable, Forza. En de nieuwe titels die ze wel uitbrengen zijn commercieel gezien zware flops. Nintendo doet dit ook, alleen zijn de Nintendo games kwalitatief vele malen beter. Nintendo en Sony zijn in die zin veelal erg stabiel en constant. Het Online gebeuren is nu echt wel beter op de playstation dan voorheen. En in die zin kun je Xbox ook weer afstraffen omdat ze te weinig Singleplayer georiënteerde games hebben. Althans, dat vind ik! Alle Ubisoft Activision, EA games komen inderdaad uit op beide platformen zowel PS4 als Xone. Dus in die zin maakt het niet uit welke je koopt. Maar playstation heeft gewoon meerdere IP’s en vooral verschillende genres. JRPG’s en allemaal van die onbekende Japanse games waar je nauwelijks van hoort. De zogenaamde Hidden Gems. Letterlijk bakken vol!! Het is dus een veel breder platform. Vandaar dat ik de term (vijfde wiel aan een wagen) gebruik. Met het apparaat op zich is niets mis! Behalve dan dat hij iedere keer weer moet updaten waar ik persoonlijk schijtziek van wordt! En lang dat dat duurt zeg.. Bij PSStore laden de filmpjes weer heel slecht in en spelen dan vaak in zeer slechte resolutie af.
    Maar goed, iedereen zijn eigen voorkeur.

    • Ray NL

     Het aantal IP’s ben ik het inderdaad mee eens. Echter loop ik daar niet tegenaan. Ik speel geen JRPG’s en geen indies over het algemeen, dus over die had ik even niet nagedacht.

     En op het gebied van exclusives….ik ben blij dat The Last of Us heb mogen spelen. Wat een game. Die had ik niet willen missen. Voor de rest mis ik niets. Dat het aantal Xbox exclusives tegenwoordig geen hol meer voorstelt zie ik ook. Echter maak ik me daar ook niet al teveel druk om. Ik heb mijn Gears of War en Forza. Eerlijk is eerlijk, Gears 4 is bij lange na niet zo goed als eerdere delen, maar het is nog steeds vermakelijk.

     Ik weet alleen niet waar je het vandaan hebt dat de Xbox exclusives commerciele flops zijn. Wellicht heb je gelijk hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar Forza 7 doet het volgens mij niet slechter dan een GT Sport. Waar ik in dit geval Forza 7 beter vind overigens.

     En de updates die je aanhaalt. Mijn playstation moet regelmatig updaten en da tduurt verschrikkelijk lang. Ik heb het idee dat mijn Xbox 9 van de 10 x zichzelf update terwijl deze in de slaapstand staat ofzo, want ik heb in alle jaren dat ik mijn Xbone heb, maar een paar keer hoeven updaten. Wellicht toevalstreffers, maar dat is zoals ik het ervaren heb over de jaren. Ook de games worden veel meer voorzien van updates in de slaap stand. Zo heb ik dit ook ingesteld op de PS4, maar regelmatig als ik een van mijn games opstart op PS4, moet deze de updates nog downloaden en installeren.

     Hoe dan ook. Ik heb beide consoles. ik ben geen fanboy. Ik gebruik beide consoles waarschijnljk ongeveer even vaak. Ligt eraan welke vrienden welke game kopen in de regel.

  • Toby Ziegler

   Games zijn vergankelijk, als ze zijn uitgebracht is het na een paar weken alweer verder kijken naar wat er aan gaat komen. In die context kan Microsoft dit altijd weer oppikken en zie ik ze dat ook wel doen. Er hebben beleidsmakers zitten rommelen bij MS, studios zijn verkocht en projecten afgekapt. Maar al die mensen zijn weg, het team van Phil Spencer weet echt wel waar de schoen wringt. Xbox heeft een enorm rijk verleden met geweldige games en Playstation heeft die juiste toon nu te pakken. Onder aan de streep beginnen beide morgen altijd weer bij 0 en dat zal ook altijd zo blijven. Het gaat er bij de nieuwe consoles om, wat ze in de toekomst gaan doen, niet wat ze nu doen. Als een fanboy jezelf vastklinken aan óf Sony óf Microsoft vind ik een beperking waarmee je jezelf op gamegebied tekort doet.

 • 21 februari 2013 werd er een speciale stream gehouden voor de Playstation 4.

  https://youtu.be/RiNGZMx2vhY

  Misschien wordt er volgende maand een stream worden gehouden voor de Playstation 5.

  Lets hope so…

 • Goeniegoegoe

  Dat jullie serieus denken dat Naughty Dog binnen de levenscyclus van de PS4 maar 1 game gaat uitbrengen, vind ik echt een stomme gedachten. Dus nu al meer dan een jaar teasers and trailers laten zien van deel 2 en dan pas uitbrengen op een console die nog niet is aangekondigd. Nee, The Last of Us deeltje 2 komt 1000% uit op de PS4. Voor de rest boeit het mij weining of er wel of niet een nieuwe XBOX komt. De hele XBOX1 generatie kan mij persoonlijk gestolen worden, heb niks gemist en GoW4 op de PC gespeeld. Een PS5 daarin tegen, lijkt me wel cool maar niet noodzakelijk. Ik zou nu blind een PS5 kopen, omdat Sony altijd met goeie exclusives komt.

  • Jord-O

   Ik weet het niet, The Last of Us II komt tenminste pas in 2019. En ik weet ook bijna zeker dat de PS5 in 2019 tijdens de feestdagen wordt gereleased dus… 1+1=2?

 • feyenoord1908koen

  het lijkt mij heel sterk dat sony en microsoft nu al met een nieuwe console gaan aankomen. ik zie het niet gebeuren dat sony z’n hele voorsprong weg gaat flikkeren en weer vanaf 0 gaat beginnen. Daarnaast is de xbox one x pas echt net op de markt. waarom zou je de hele xbox one en daarmee ook de x nu al dood verklaren door een nieuwe generatie xbox aan te kondigen. ik snap heus wel dat er een nieuwe generatie gaat komen maar ik denk echt niet dat dit al binnen 3 jaar zal zijn.

  • Brent Lostak

   ze beginnen niet van vooraf, ze gaan verder waar de Ps pro is geeindigt!

   • feyenoord1908koen

    dus jij bedoeld dat ze een opvolger van de ps pro zouden doen, dat zie ik namelijk wel gebeuren. waarom ik niet denk dat we snel een ps5 gaan zien is dat sony opnieuw een console in de markt moet gaan zetten waar iedereen weer minimaal 400 euro voor moet gaan lappen. ze moeten het dan maar eens voor elkaar krijgen om al die gamers die nu een ps4 hebben over te laten stappen op die ps5. dat is zo’n groot risico dat ik echt niet denk dat sony dat gaat doen. (helemaal omdat playstation zowat het enige is dat winst maakt)

    • Brent Lostak

     das net hetzelfde als met de iphone en andere hardware ! Mensen gaan het toch sowieso kopen. of het nu 100€ kost of 1000€ mensen zullen het toch gaan kopen en zeker als het waar is wat ze zeggen dat ze AMD Ryzen lijn gaan gebruiken als cpu in samenwerking met Nvdia Gforce voor GPU. Als ze stabiel 4K/60Fps behalen gaat die playstation beter verkopen dan de 4 waar de hardware nu toch al achterhaald is! Daarom dat de pro een experiment was, niet meer of minder

     • ScheerSchuim

      Het enige wat ik me dan af vraag is op welke graphics ga je dan gamen ?

      Medium high ultra ?

      Ik denk dat ze 4K ultra 60FPS gaan ze niet halen…

      Medium op 60FPS/4K is mogelijk!

      Low graphics gaan ze niet doen… dan heb ik liever 1080p op 144hz op ultra settings!

     • Brent Lostak

      op console bestaan die termen niet, ga pc en console niet door elkaar halen. wat ze willen bereiken is 60fps/4k alsook 144hz op console is a no no. en er zijn wel degelijk pc’s die zonder problemen 60fps/4k behalen, ken genoeg mensen die het doen met hun pc

     • ScheerSchuim

      snap ik ook wel dat er genoeg mensen op PC 4K60FPS gamen, maar dan ga je er ook flink voor betalen, dus om een schatting te maken zit met scherm zeker voor 2000 euro aan een PC die dat allemaal moet kunnen!

      en dan moet sony een console lanceren die moet concurreren met de scorpio en voor onder de 500E een 60FPS Ultra settings in-gameplay moet bieden? dacht het niet.
      of ze moeten er echt heel erg veel verlies op gaan leiden.
      ryzen en vega zijn echt te duur voor dit moment te gaan lanceren daar geloof ik niks van, misschien ergens in 2020 eind 2019 maar nu echt nog niet.

    • XanaviR34

     Is ook kut want dan heb ik 1200 euro uitgegeven, in een console cyclus.

   • BassieB

    Hoop het niet, dat limiteert nieuwe games behoorlijk :s

  • XanaviR34

   Waarom ook als Sony met hun klote in het wol zitten.

 • [D3AD]Skystalker512

  mij maakt het opzich niet uit of de Playstation 5 nou dit jaar uitkomt, of over een paar jaar; ik ga hem sws halen! Ik ben namelijk niet van Xbox. Ik ben meer van playstation. Ik wil wel dat de ps5 meer nieuwe features heeft en een ‘moderner, futuristischer’ design heeft dan de ps4. Ook wil ik dat de ps5 eindelijk 7.1 surround sound gaat ondersteunen, zodat astro en turtle beach headsets met 7.1 surround sound ook op de ps5 hun werk kunnen doen

 • Pharrell Perfect

  Dit worden de consoles:

  Nintendo 3DS Ultra – Feb 2018
  Xbox X 2018 – Apr 2018
  Playstation Vita 2 – Jul 2018
  Nintendo 2DS Ultra – Nov 2018
  Apple iGame – Dec 2018

  • Jassefras

   Een Vita 2 hahahaha

  • Bravado

   En daarvan is alleen de Xbox One X een console.

 • Jasper Pistoor

  De xbox one x was anderhalf jaar van te voren aangekondigt E3 2016 Boris

 • Sylmaron

  Zolang de PS4’s met name nog als warme broodjes over de toonbank vliegen zie ik bij Sony de noodzaak niet om ook maar iets aan te kondigen. Microsoft heeft net de X op de markt gebracht dus die zal er ook niet popelen.

 • Heiko Matthes

  De ps4 is populair bij veel vrienden van mij,maar ze krijgen allemaal gebreken haha nee geef mij maar Xbox , er schijnt idd een nieuwe Xbox te komen begin 2020 , De FutureBox gaat die heten.de Ps5 zal niet beter worden als de Xbox x, de ps gaat uiteindelijk de strijd verliezen

  • Sylmaron

   Uit welk parallel universum komt deze boodschap vraag ik me af.

  • Zit wat in. die van mij begint af en toe zomaar de disc uit te spugen. en je krijgt de disc er ook niet meer in! zit je midden in een game, kun je weer opnieuw opstarten…

  • Sjaakrukvaak

   “de ps gaat uiteindelijk de strijd verliezen”
   Waar baseer je dit op, Heiko? Niet op de afgelopen decennia aan gaming:

   – De PS1 kwam uit = (veel) populairder dan N64 en Saturn
   – De PS2 kwam uit = (veel) populairder dan de GameCube, de Dreamcast en de xbox
   – De PS3 kwam uit = Slechte start maar uiteindelijk populairder dan x360 en Wii wereldwijd
   – De PS4 kwam uit = (veel) populairder dan de Xbox-one

   Ik ben zelf een Nintendo liefhebber, maar ik kan niet ontkennen dat Sony praktisch elke gamegeneratie wint qua installbase.

  • Sjoerd Kant

   waardeloze comment Heiko, hoezo zal de ps5 niet beter worden dan de Xbox One x? hoe weet je dat de volgende MS console FutureBox gaat heten??

  • cammo

   wat een naief fanboy reacie

 • Job

  Game theorie over microsoft en xbox. De nieuwe xbox laat nog een paar jaar op zich wachten en microsoft richt zich meer op de windows store. Via windows 10 games verkopen aan pc gamers en xbox bezitters. De one S voor de mensen met het kleinere budget, de one X voor de mensen die wat meer high end willen en de hele game community aansperen via de win10 store.
  Sony zal voor 2020 wel met de PS4 komen, maar ik denk op ze’n vroegst aankomende feestdagen. Toch heeft microsoft door de combo van xbox en pc de grootste afzetmarkt. Ze moeten alleen de kwaliteit verbeteren en meer reclame en games maken om pc gamers warm te laten draaien. Dit gebeurt nog mondjes maat naar mijn idee. Misschien sowieso een leuk onderwerp voor een nieuw item. Wat is de relatie tussen de windows store en xbox en welke mate heeft die invloed op elkaar ten aanzien van bijv sales.

 • Foxnr1

  Zou OptimusSpecs op vakantie zijn??

  • BassieB

   Mis hem ook! Enige guy die een beetje fun heeft hier.

 • Leslie Dronkers

  Playstation zal op zn kont blinven zitten en wachten op wat xbox gaat doen, die luxe en ruimte hebben ze, ps5 in 2019 lijkt me ook logisch, en ze kunnen het zich permitteren om een paar maanden na de xbox uit te komen. Xbox heeft nu de kans om terug te slaan, en doet dat op een microsoft-manier; een beetje lauw. Tis nog steeds geen sega:)
  Als ze de launch beter doen is het een kwestie van voorsprong op install base en smaak, ook met exclusieve launchtitels. Is het trouwens veel lucratiever voor een bedrijf om de exclusieve launchgame(s) te maken?

 • Bas

  De wereld vergaat gezicht. De wereld vergaat iedere dag, en weer door een gmo en gluten free organic whole vegan tosti eten.

 • Bas

  https://uploads.disquscdn.com/images/97a04be222bfd20c633e207c1a72d5444c7d4fc927eaffb0cdc492b94e54073f.jpg De wereld vergaat gezicht. De wereld vergaat iedere dag, en weer door een gmo en gluten free organic whole vegan tosti eten.

 • Joris Keijser

  Ik denk dat het nu een goede zet zou zijn voor Sony om deze E3 de gok te nemen en de PS5 niet aan te kondigen, in de hoop dat microsoft dit wel doet, en het bij de E3 in 2019 pas groots aan te kondigen om hem vervolgens tijdens de feestdagen 2019 op de markt te brengen. De Xbox ligt nu ten eerste niet zo goed op de markt, ten tweede zullen veel consumenten misschien verward zijn omdat er net een nieuwe Xbox uit is, ten derde zullen veel playstation gebruikers (die nu de overhand hebben) willen wachten op de PS5, ten vierde zullen veel developers dan misschien nog wachten tot de PS5 voor de multiplatforms. En tádá, op deze manier heeft Sony een extra jaar, waarin de xbox verder uitsterft en waarin het natuurlijk een hoop extra werk kan verrichten en deze generstie weer koploper te worden in verschillende aspecten.

 • Berinho

  Ondanks dat ik een enorme xbox fan ben heb ik mn xbox nu al een half jaar niet actief aangeraakt. Simpelweg omdat al mn vrienden op de PS zitten. Ondanks dat heb ik nog steeds warme gevoelens bij xbox en hoop ik ook dat ze een mooie comeback maken. Phil is een fijne leider wat dat betreft. Maar ik verwacht in 2018 geen wonderen van xbox

 • XanaviR34

  Ps5 midden/eind 2019 en dit jaar alleen maar games. De hardware is er gewoon nog niet aan toe. Dan moeten wij 600 minimaal gaan neertellen.

 • twvandeven

  test

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord