Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Gaat de PC de gamesindustrie in 2024 al domineren?

29/03/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze hele ‘PC Maart’ hebben we gekeken naar het al fraais wat PC gaming ons kan brengen. Dat is veel en het wordt alleen nog maar beter. PlayStation en Xbox gaan hun exclusieve games namelijk ook naar de PC gaan brengen. Soms met vertraging, maar ze komen wel. Waarom heb je dan nog een console nodig? Dat de PC steeds meer in trek zal komen, daar is elke analist het wel over eens. Gaat die transitie echter al snel plaats vinden? Of moet de PC in 2024 nog even pas op de plaats maken? JJ bekeek de rapportages en forecasts van onder andere onderzoeksbureaus NewzooStatista, Videogame Insights en Canalyz en komt met het volgende relaas.

Waar gaat PC gaming heen in 2024? Wordt het groei of stagnatie? 

Waar gaat PC gaming heen in 2024? Gaat het een flinke sprong voorwaarts maken, stagneert de groei of krijgen we zelfs een dip te zien? Iets wat indruist tegen alle verwachtingen in? De rapportages van de bureaus kunnen uitkomst bieden bij de zoektocht naar antwoorden op deze vraag. Allereerst kijken we naar 2023. Hoe deed PC-gaming het daar en door wat werd de uitkomst beïnvloed? Als er groei was, waarom was dat dan? Waren het de free to play games met hun microtransacties die daarvoor zorgden of scoorden juist de ‘normale’ games goed?

Welke games waren verantwoordelijk voor het succesjaar 2023?     

Ook kijken we naar de forecasts van de bureaus. De mensen die niet vanuit een onderbuik gevoel of met een natte vinger reageren, maar de hun relaas baseren op de harde data. Wat zijn volgens hen de trends voor 2024? Gaat de PC verder groeien of valt het allemaal wat tegen? En waarom is dat het geval? Hoe zit het met de verkoop van hardware? Want om meer gamers te kunnen begroeten, zullen er ook meer PC’s laptops en handhelds moeten worden verpatst. Het antwoord op al deze vragen krijg je in deze video.    

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch