Menu Premium
Loading...

Xbox wil crossplay Fortnite met PlayStation 4 én PC

14/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fortnite blijft maar in het nieuws! JJ stuitte namelijk op een nieuwtje wat tot behoorlijk wat discussie heeft geleid de afgelopen dagen. Epic Games gaat er namelijk voor zorgen dat de game crossplatform beschikbaar wordt op PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One en de mobiel! Met als toffe extra dat Arjan Brussee, de man achter onder andere Killzone, de port naar de mobiel maakt. Helaas zitten er, zoals altijd als iets op het eerste oog heel tof lijkt, haken en ogen aan dit bericht. Wees gerust, crossplatform gaat zeker aanwezig zijn tussen de bovenstaande platformen, alleen niet tussen de PlayStation en de Xbox. JJ en Kevin onderzoeken in dit item waarom dit is. Kan het niet, mag het niet of wil iemand het niet?

“Speel altijd en overal met Fortnite!”

Fortnite is door zijn cartoony uitstraling erg populair bij verschillende leeftijden. Iedereen speelt de game ondertussen. Dat de game gratis te spelen is, zelfs zonder PlayStation Plus, maakt het allemaal nog toegankelijker. Is dat genoeg voor ontwikkelaar Epic Games? Uiteraard niet! Daarom komt Fortnite nu ook naar de mobiel. Met als uitsmijter dat alle versies straks crossplay ondersteunen. Dan kun je alle progressie die je hebt bereikt op je console of PC naar je mobiel meenemen en in de trein verder knallen. Of je neemt het op tegen vrienden die een andere spelcomputer hebben. Life’s sweet!

For the player, of toch niet?

Helaas werkt PlayStation niet helemaal mee. Ze willen best crossplatform gameplay ondersteunen zolang het maar niet met de Xbox is. Daar verandert geen smeekbede van zowel Phil Spencer van Microsoft als de baas van Epic Games wat aan. Maar waarom willen ze dat niet? Kevin en JJ gaan alle opgeworpen argumenten eens goed doornemen en komen daarna tot een conclusie. Is PlayStation nu echt ‘4 the players’ of hebben ze een legitieme reden om crossplay met de Xbox tegen te houden? En gaat het er ooit toch van komen? Check snel het item over Fortnite crossplatform.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch