Menu Premium
Loading...

Forspoken Let’s Play: Nieuwe topper of flopper van Square?

14/12/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Forspoken werd alweer een flinke poos geleden door Square Enix als één van hun eerste next-gen only projecten naast Final Fantasy XV. Het heette toen nog Project Athia en er werd door veel Final Fantasy developers aan gewerkt, één van de redenen waarom wij stiekem dachten dat het hier ging om een spin-off van de legendarische langlopende franchise.

Debuut van Luminous Productions

De game is het eerste project van Luminous Productions en maakt dan ook gebruik van de Luminous Engine. Veel van de developers hebben in het verleden ook aan de open-wereld RPG Final Fantasy XV gewerkt. Dat verklaart mogelijk waarom de werelden van Athia en Eos op vooral een grafische manier flink op elkaar lijken.

Frey Holland is de held uit New York

In Forspoken speel je met Frey Holland. Een dame uit New York die vanwege een magische armband, met een bootleg Jarvis als stem, wordt geteleporteerd naar de wereld van Athia. Het is je klassieke The Wizard of Oz / Tron verhaal waarbij je als speler plots in een magische wereld wordt gestort waarin jij uiteindelijk de held moet gaan worden. De wereld van Athia wordt geregeerd door vrouwen en is overlopen met monsters. De enige veilige haven is één grote stad waarin iedereen zich verschuilt.

De gameplay van Forspoken

De gameplay van Forspoken bestaat voornamelijk uit exploration door freerunning en het gebruik van magie. Zo heeft Frey attacking als supportive spells die elkaar goed aanvullen. Alles bij elkaar zou de game meer dan 100 verschillende spreuken bevatten die slim aan elkaar gerijgd kunnen worden. Verder kun je verschillende geheimen vinden verspreidt over de wereld en zul je ook puzzels tegenkomen. De boss battles zouden ook een absoluut hoogtepunt moeten zijn, maar die zijn we in de demo niet tegengekomen.

Exclusief voor PlayStation 5 en PC

Forspoken verschijnt exclusief op de current-gen PS5 en de PC. De demo is vanaf nu te downloaden in de PlayStation Store, de volledige game zal vanaf 24 januari 2023 in de winkels liggen. Heb jij de demo al gecheckt? Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch