Menu Premium
Loading...

Fe Review: Is de indie game “Art over Gameplay”?

22/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoofd van de redactie JJ regeert met ijzeren vuist en deelt de presentatoren in bij de games. Ditmaal de beurt aan de exploration game Fe. Helaas kon “boots on the ground” JJ niemand vinden voor deze speciaal ogende indie game van de studio Zoink. Maar er zit een adertje onder het gras. EA is de uitgever van deze bijzonder uitziende game. Betekent dit, dat de game voor de mainstream gamer wordt gefabriceerd en het dus zijn indie charmes verliest? Of is Zoink er toch in weten te slagen, om hun talenten te laten zien? Je gaat hier maar op 1 manier achter komen. Check dus maar snel Fe Review: “Art over Gameplay”!

Zing je mee met hertjes en vogels in Fe?

Het genre van Fe is moeilijk te bepalen. Dat het onder de indies valt is natuurlijk wel duidelijk. Maar is het een platformer, puzzel en/of adventure game. Nou ja laten we dat maar door de heren laten vertellen! Je ontdekt in ieder geval een mini open wereld met 3D elementen en je moet communiceert met andere wezens door middel van zingen. Ja je leest het goed, je moet in deze game zingen. JJ was daar blijkbaar erg enthusiast over tijdens het spelen. Want zijn vriendin vroeg zich al af, wanneer hij zou stoppen met mee neuriën. Naast JJ, heeft ook Kevin deze kleurrijke zing game gespeeld. Mee zingen heeft hij niet gedaan, maar wel alle technische gameplay features uitgebreid geïnspecteerd. Want is deze game net zo innovatief als dat Stick it to the man is geweest? Zoals jullie misschien nog weten was deze topper een aantal jaren geleden op Firstlook Festival te bewonderen, en was hij daar uitgebreid te spelen bij de ontwikkelaar.

Fe is speelbaar op Microsoft Windows, Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One. De game is uigebracht op 16 Februari 2018. Wat vinden jullie van de game? Is het art over gameplay? Zou je ook mee zingen? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch