Menu Premium
Loading...

Far Cry: New Dawn Review: “Hope County zag er nog nooit zo kleurrijk uit”

14/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Far Cry games vliegen ons elk jaar weer om de oren.. We zitten pas in februari en er verschijnt alweer een nieuwe! Nu is het de beurt aan ‘Far Cry New Dawn’. Een Blood Dragon-achtige Far Cry standalone, maar met een post-apocalyptische twist! New Dawn gaat verder met het verhaal waar Far Cry 5 is gebleven.

Ga de strijd aan met de Highwaymen

Treed in de voetstappen van een van de overlevende die de wereldwijde nucleaire armageddon hebben weten te trotseren. Je keert terug naar Hope County, Montana, en in classic Far Cry fashion wordt je meteen een sleutelstuk in de aangaande conflicten van de omgeving. De game heeft een gekke kleurrijke jaren 80/90 sfeer waardoor je altijd in stijl vijanden neer kan halen.

Mickey & Lou zijn de bad ‘guys’ in Far Cry: New Dawn

Overlevenden hebben zich verzameld in verschillende groepen, elk met hun eigen regels, om de chaos te overleven. Vooral de ‘Highwaymen’ staan centraal met de krankzinnige tweelingzusjes Mickey en Lou. Elke Far Cry game heeft een gestoorde bad-guy nodig, dus om nog een schepje bovenop Far Cry 5 te doen, hebben ze het aantal bad-guys gewoon verdubbeld! 100% extra chaos en ellende.

Fallout escapades

De wereld is naar de gallemiezen door al het nucleaire geweld, maar net zoals de mensen, zijn er ook dieren die zijn overgebleven. Oh ja.. Ze zijn alleen wel een klein beetje gemuteerd. En met ‘een klein beetje gemuteerd’ bedoel ik zieke moordmachines met een onstilbare lust voor menselijk bloed. Gelukkig kun je je bewegen door uitgestrekte velden in bloei en dichte begroeiing om een dodelijk, post-apocalyptisch landschap te ontdekken.

Oppassen met aanpassen

New Dawn is de eerste Far Cry game waar je zelf je gender aka ‘body type’ en ras kan kiezen. Ook krijg je de mogelijkheid om je eigen thuisbasis op jouw voorkeuren aan te passen. Hoe meer aandacht je besteedt aan het verbeteren van de wereld, hoe meer mensen zich aansluiten bij jouw kamp en doel. Je thuisbasis reflecteert welke keuzes je maakt in-game.

Is dit een game die jij zou spelen? Of wordt je een beetje misselijk van weer een ‘nieuwe’ Far Cry?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch