Menu Premium
Loading...

Fanatec CSL Elite F1 Review: “De volgende stap”

07/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder dit jaar lieten we je al zien dat Koos dit jaar het simracen serieuzer wil gaan oppikken. Zo heeft ie nu een dedicated simrig in zijn stream studio staan, maar kwam daar vanaf nu nog een mooi pakketje van Fanatec bij. Het bedrijf stuurde ons de Fanatec CSL Elite F1 set voor de PlayStation 4. Tijd voor Koos om hier in te gaan duiken dus!

Officieel F1 Esports stuur

De Fanatec CSL Elite F1 is een belt-driven stuurset, een techniek vergelijkbaar zoals met de door ons eerder gereviewde Thrustmaster T300 RS. Deze set van Fanatec is een variatie op hun standaard CSL Elite pakket, dat dus nu vooral een duiding heeft gekregen naar F1. Het logo van de sport is overal ook op de doos te vinden en hij wordt ook nog eens gebruikt in de officiele online F1 races. Het bijbehorende stuurtje van de set heeft dan ook een F1 vormfactor in plaats van een rond stuur.

Design & bouwkwaliteit

Het eerste wat gelijk opvalt is de bouwkwaliteit. De Fanatec schreeuwt niet alleen om design maar komt ook nog eens erg rigide over. Na het korte installeren van de set was het dan tijd voor de eerste testritten. Een aantal dingen die meteen opvallen zijn het feit dat dit stuur veel minder lawaai maakt t.o.v. goedkopere modellen zoals de Logitech G29 en/of Thrustmaster T300. Ook springen de toerenteller LEDs op het stuur ook meteen in het oog. Daarbij zit er midden op het stuur ook nog eens een digitale kilometerteller. Niet essentieel, maar wel fijn meegenomen voor de immersie.

Voor wie is deze set?

Of de CSL Elite F1 nu iets voor jou is valt moeilijk te zeggen. Het prijskaartje van 700 euro zal veel beginnende racers vaak doen afschrikken. Echter zal het voor meest passionele simracer ook niet torenhoog op het lijstje staan omdat het niet een direct-drive stuur is. Wellicht voor een enthousiasteling die ff net een stapje hoger op wil en dan shined dit apparaat ook op alle vlakken binnen die prijscategorie.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch