Menu Premium
Loading...

F1 2020 Review – Kopen, budgetbak of slopen?

08/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Koos en Skate zitten dit keer voor je klaar voor de F1 2020 review. Beiden heren zijn al jaren verslingerd aan de Formule 1 reeks van Codemasters en organiseren zelfs een heuse league op de vrijdag- en zondagavond. De ideale mannen dus om deze nieuwe editie eens onder een vergrootglas te leggen.

Racen in Hanoi en op Circuit Zandvoort

De game kent twee grote nieuwe toevoegingen. Een van die toevoegingen zijn de nieuwe circuits van Hanoi en Circuit Zandvoort. Hanoi is een small straten circuit middenin de hoofdstad van Vietnam. Dit circuit weet Koos niet heel erg aan te spreken vanwege zijn oneindige straights en saaie omgeving. Wel is hij enorm in z’n nopjes met de toevoeging van Circuit Zandvoort. Want na 35 jaar keert Formula 1 weer eens terug in Nederland. Op zijn beurt is Skate dan weer niet te spreken over deze baan. Het zou te saai zijn voor hem en ook de omgeving doet hem niets.

Bouw jouw eigen Formule 1 team in F1 2020 met de My Team modus

De andere grote toevoegin is de My Team modus. Een separate modus naast de reguliere career waarin jij als coureur EN teambaas je eigen team runt in de Formule 1. Je bent dan ook het elfde team op de grid, 22 auto’s in totaal tijdens zo’n seizoen dus. Het is aan jou om met een eigen auto te komen, de faciliteiten te beheren, sponsoren te vinden en de auto te ontwikkelen. Deze management modus geeft een compleet nieuwe laag aan verdieping binnen deze game en het racing genre in het algemeen.

Performance issues

F1 2020 is een game die draait op een erg oude engine die in de afgelopen jaren wel is geupdate, maar nu toch wel z’n haarscheurtjes begint te vertonen. Vooral op de consoles. De framerate tijdens alles behalve racen is bijna onacceptabel en ook de replays zien er daardoor een stuk minder uit. Zelfs op de PS4 Pro. De PC versie heeft geen last van deze dingen, maar kan die oude engine dan ook compenseren met veel meer grafische kracht.

Al met al zijn Skate en Koos zeer tevreden tijdens de F1 2020 review. De game ligt officieel op 10 juli in de schappen en is verkrijgbaar op PS4, Xbox One, PC en Google Stadia.

Benieuw naar meer gameplay? Afgelopen week reed Koos al een rondje op het vernieuwde Circuit Zandvoort! 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch