Menu Premium
Loading...

Evil West Preview: Een bloederig pareltje? (Gamescom ’22)

01/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Evil West is een action adventure ontwikkeld door Flying Wild Hog en uitgegeven door Focus Entertainment en voor het eerst aangekondigd tijdens The Game Awards van 2020. Huey en Daan zijn er op de Gamescom voor jullie ingedoken voor de Evil West preview.

Jesse Rentier is de hoofdrolspeler in Evil West

Je speelt de game als Jesse Rentier, een heuse vampierjager. Het wapenpalet van deze anti-held bestaat uit onder andere een revolver, een rifle, melee wapens en een vlammenwerper. Daarnaast kan de speler ook gebruik maken van z’n omgeving om de vijanden uit te schakelen en in de tussentijd zullen ook heuse boss battles de revue passeren. Deze boss battles onderscheiden zich door zeer krachtige tegenstanders met unieke aanvalspatronen ten opzichte van de gruist.

Gears of War meets Wilde Westen

Daan omschrijft de game als een soort van Gears of War, maar dan in het Wilde Westen. Daar moet wel bij gezegd worden dat het geen AAA productie is. Dat zie je vooral in het gebrek aan animaties en polish van de game. Ondanks dat de game geen gigantisch budget voor z’n kiezen heeft gekregen, lijkt het er toch op dat de game redelijk weet te verrassen voor z’n omvang. Alle credits daarvoor naar de Poolse developer. Wellicht ken je de studio nog van de Shadow Warrior series. De ontwikkelaar zelf zegt dat het zich heeft laten inspireren door zowel Devil May Cry’s combo systeem als God of War’s combat en third person perspectief.

Evil West had oorspronkelijk moeten uitkomen op 22 september 2022, maar werd lichtelijk vertraagd. Nu moet ie dit jaar alsnog gaan verschijnen maar dan op 22 november en zal uitgebracht worden op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en Windows PC. Is de game wat voor jou? Je hoort het in de Evil West preview.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch