Menu Premium
Loading...

E3 Journaal over Mixer, Facebook & Nintendo stopt met mobile games

23/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit had een heel summier E3 Journaal kunnen worden. Want al te veel gebeurde er de afgelopen dagen niet. Tot 21:00 uur maandagavond. Toen sloeg opeens de bliksem in. In een tijdsbestek van nog geen uur kondigde Microsoft aan dat ze hun streaming platform Mixer gingen stopzetten en kwam er een gerucht online dat Nintendo geen games voor de mobiele telefoon meer wilden maken. Bam! Alsof het niks is. En zonder enige voortekenen. Opeens had JJ meer dan genoeg materiaal om eens lekker mee los te gaan in deze vijfde editie van het E3 Journaal.

Zelfs de prijzige transfers van Ninja en Shroud brachten Mixer helemaal niks

Want hoe moeten we het cancellen van Mixer door Microsoft zien? Waarom namen ze deze beslissing en waarom nu? Hadden ze niet beter even kunnen wachten tot na de reveal van de Xbox Series X-games? Of het al een aantal maanden eerder kunnen doen? Het is niet dat deze service opeens slecht is gaan draaien. Het heeft nooit gedraaid. Ook niet toen ze voor tientallen miljoenen Ninja en Shroud aan trokken. En what up met de deal met Facebook Gaming? Is dat wel zo slim? JJ neemt uitgebreid de tijd om de mogelijke implicaties en vragen rond deze move door te nemen. Hetzelfde geldt voor het mogelijk besluit van Nintendo om geen mobile games meer te gaan maken. Dat gaan de aandeelhouders niet leuk vinden. JJ legt je uit waarom dat zo is.

Nieuws over Cyberpunk 2077, de nieuwe game van developer Rocksteady & Apex Legends

Gelukkig is er ook gewoon puur game gerelateerd nieuws. Bijvoorbeeld de aankondiging van Crash Bandicoot 4: It’s About Time. En inderdaad werd het een keer tijd ook. De laatste Crash Bandicoot kwam uit in 1998. En toen lag JJ nog ongeveer in de luiers. Verder is er onder meer nieuws over Cyberpunk 2077, de nieuwe game van developer Rocksteady en Apex Legends. Als we EA mogen geloven, en waarom niet, dan komt die game nog dit jaar naar de mobiele telefoon.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch