Menu Premium

Docukings in kerstsfeer over Class Action Park & Songs of Repression

18/12/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Docukings is terug van weg geweest en JJ heeft er een mooi aantal op een rijtje gezet. Inclusief een kerstboodschap omdat Kerst ook een tijd van reflectie is. Om even over het leven na te denken. En dus krijg je een bonte mix van docu’s komen voorbij, met vaak een thematiek erin. Luchtige stuff om even niet na te denken. Bijvoorbeeld de Netflix documentaire: We Are the Champions.  Waarin het voornamelijk over eeeh, spraakmakende sporten gaat. Sporten zoals: wie kan het langste hete pepers eten zonder op te geven of welke kikker is het eerste over de finish lijn gesprongen? Maar we kijken ook naar een documentaire over de Paralympics. Om aan te geven dat je nooit moet opgeven. Hoe zwaar en onrechtvaardig het leven soms ook kan zijn. Je kunt dus wat meepikken in deze Docukings. Of gewoon lekker kijken natuurlijk.

Songs of Repression: Het vierde rijk in een klein Chileens dorpje

De documentaire Songs of Repression is ook bepaald verrassend. Na de Tweede Wereld Oorlog zijn er aanhangers van Hitler het land uit gevlucht. Onder andere naar Chili. Een groep Duitsers in Chili heeft in 1960 een eigen kolonie opgezet onder leiding van de voormalige Nazi, Paul Schäfer. En dat was me er een. Na de dood van deze fijne vent hebben de bewoners ervoor gekozen om hier te blijven wonen. Maar willen ze ook hun verhalen en ervaringen over deze tijd in Colonia Dignidad kwijt. Ergo: een documentaire op Netflix.

Het water “pret” park met een duister tintje

Class Action Park is een park wat er extreem tof uit ziet. Maar dit is niet het enige wat extreem is. Er waren namelijk letterlijk geen regels. Springen, duiken, hard van de glijbaan gaan, alles was toegestaan. Hierdoor waren de attracties echter ook nog al gevaarlijk. En met gevaarlijk bedoelen we dan ook dodelijk gevaarlijk. Er zijn meerdere doden gevallen, zoals verdrinkingen, onthoofdingen en zelfs elektrocuties. Niet het pretpark waar je je kinderen alleen durft heen te laten gaan? Hoe heeft de eigenaar het voor elkaar gekregen om zolang open te blijven? Als dat geen fijne film voor de kerstavond is dan weten de mannen van Docukings het ook niet meer.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch