Menu Premium
Loading...

‘Disney haalt de Star Wars licentie weg bij een falend EA’

17/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Paniek in a galaxy far, far away. Volgens de geruchten is Disney van plan om de Star Wars licentie voor games weg te halen bij Electronic Arts na slechts twee games met beide rumoerige launches.

EA was er in 2013 als de kippen bij om de licentie bij Disney op te halen om vervolgens aan de slag te gaan met de franchise. Disney was op zoek naar een grote partij binnen de games industrie die veel ontwikkelstudio’s onder zich had en de komende jaren veel games zou kunnen produceren.

Geannuleerde projecten

Nu zijn we vijf jaar verder en heeft EA ‘slechts’ twee Star Wars games uitgebracht waarvan de tweede ook nog een sequel is. Met de annuleringen van 1313 en Visceral’s project lijkt het er op dat we ook dit jaar geen nieuwe Star Wars game hoeven te verwachten. Iets waar Disney niet blij mee is.

Stroeve start voor Battlefront 1 & 2

Ook de launches van Star Wars Battlefront 1 en 2 verliepen niet bijzonder positief. Deel 1 kreeg als zware kritiek te voortduren dat er veel te weinig content in de base game zou zitten en dat Star Wars te arcade is gemaakt. Om vervolgens bij Battlefront 2 het complete loot box verhaal om de oren te krijgen. Een smetje op de game dat tot op de dag van vandaag nog loopt.

Ubisoft en Activision maken nu kans op Star Wars

Electronic Arts moest uiteindelijk op het matje komen bij Disney en het lijkt nu zelfs zo ver te zijn dat Disney op zoek is naar een nieuwe uitgever voor zijn Star Wars games. Volgens de geruchten zouden zowel Ubisoft als Activision bij Disney in beeld zijn om EA op te volgen. Dit zou mogelijk moeten zijn doordat EA bepaalde targets in het licentiecontract niet heeft gehaald.

Naar wie hoop jij dat de licentie uiteindelijk gaat, Ubisoft of Activision? Of moet Disney toch gewoon lekker bij EA blijven?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch