Menu Premium
Loading...

Dirt 5 Preview – ‘120 fps laat racen echt anders aanvoelen’

17/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is alweer bijna tijd voor het nieuwste deeltje in de Dirt franchise. Het spel komt 6 november uit. Daarom vinden JJ en Skate het tijd om vooruit te blikken op Dirt 5. Weet het achtste deel in deze franchise wat nieuws en innovatiefs aan te bieden voor de fan van wat meer arcady rallygames? Zijn er aspecten aan het spel die nu al enthousiast maken? JJ en Skate kijken erop vooruit in de Dirt 5 Preview!

Rijden door verschillende soorten gebieden

De Dirt franchise is een racing franchise die zich focust op off-road racing. Dit betekent dat jij als coureur voornamelijk gaat rijden op en rond verschillende soorten ondergronden. Zo race je zoal op zand, asfalt, ijs en sneeuw. Dit doe je in gebieden zoals: China, Marokko, Brazilië en New York. Veel variatie dus qua de plekken waar je rijdt en de ondergronden waarop jouw banden rusten. Dit doe je terwijl het weer om jou heen niet te voorspellen is. Je kan een race in het donker beginnen en in het licht eindigen. Of je begint met een race terwijl er een prachtig zonnetje voor je schijnt en eindigt het verhaal terwijl regen met bakken uit de lucht valt. We zien dit wel vaker in racegames, maar nu het spel ook naar de next gen komt, willen we weten of dit aspect dan ook meer impact gaat hebben.

Een release op het juiste moment?

Dirt 5 komt op 6 november wereldwijd uit op de PS4, Xbox One en PC. En op 10 november is Dirt 5 ook een launchtitel zijn voor de Xbox Series X, 2 dagen later op de PlayStation 5 en in 2021 ook nog eens op Google Stadia. Dit betekent dat Dirt 5 de eerste racegame is die verschijnt op de next-gen consoles. Is de game dan ook een ‘blinde’ keus voor de fans van race games? En op welke manier gebruikt Dirt 5 de mogelijkheden van de nieuwe consoles? Skate en JJ werpen een blik in de toekomst en spreken hun verwachtingen uit aangaande de eerste racegame op de next-gen consoles: Dirt 5.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch