Menu Premium
Loading...

Dirt Rally 2.0 Review: “De Bloodborne onder de race-games”

18/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ is een groot liefhebber van het Rally-genre. Zowel in het echt als in game-vorm. Voor hem is rally de ultieme vorm van racing. “Er zijn, meen ik, geen betere coureurs dan deze gasten. Het gaat bloed hard, je scheurt op lange tracks die je niet uit je hoofd kunt leren en als je een fout maakt, is er geen uitloopstrook. Dan moet je dus echt extreme skills en grote ballen hebben.” En datzelfde heb je nu ook nodig voor Dirt Rally 2.0, het nieuwste deel uit de rally-sim reeks van de Britse developer Codemasters.

Weet Codemasters de balans tussen uitdaging en fun te vinden

Codemasters is gelukkig trouw gebleven aan de pure rally-insteek van de serie. En dat maakt Dirt Rally 2.0 tot de Bloodborne van het rally-genre. Iets wat JJ wel kan bekoren. Maar je weet ook dat JJ hopeloos gefrustreerd kan raken door Soulslike games en het voor hem soms ook te ver kan gaan. Hoe zit dat met Dirt Rally 2.0? Weet deze game de balans te vinden tussen uitdaging en fun? JJ heeft het hele weekend door het grind, de modder en de sneeuw geragd en gaat je in deze review het antwoord geven op die vraag.

Codemasters is niet zo van de visuele opsmu

JJ legt tot in detail uit hoe Dirt Rally 2.0 is uitgewerkt, welke onderdelen de game bezit en wat je kunt verwachten van de actie op de baan en de moeilijkheidsgraad. En hoe zit het met de uitvoering van de game? De visuele opsmuk. Iets waar Codemasters de laatste jaren niet echt sterk in is geweest . Is Dirt 2.0 een feest voor het oog? Of focust Codemasters zich echt puur en alleen op de gameplay.

JJ weet dat de meeste racefans het liefst op asfalt rondjes rijden. Maar ze weten volgens hem niet wat ze missen. De thrill van dik tien minuten all out over een lastige track razen staat gelijk aan het masteren van een eindbaas in Bloodborne. Het is erg moeilijk en het gaat vaak fout. Maar als het je dan eindelijk lukt, dan is de voldoening enorm.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch