Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Developer Roblox is meer waard dan Take Two en Ubisoft bij elkaar

19/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ken je Roblox nog niet? Dan ben je niet de enige. Hier op de redactie hadden wij er ook nog niet echt van gehoord, terwijl de game een groot succes blijkt te zijn. Buiten ons gezichtsveld dus. Shame on us. Hoog tijd voor JJ om wat dieper in deze game en het ontstaan te duiken. Want ja, laten we eerlijk zijn: als het op games aankomt ontgaat ons vrijwel nooit iets! Zeker niet als een developer bij de beursgang bijna 40 miljard dollar waard blijkt te zijn.

Minecraft, maar dan totaal anders

Als je Roblox de eerste keer ziet, denk je misschien: Minecraft? We geven je geen ongelijk: qua graphics is de vergelijking meer dan zichtbaar. En zelfs als je de character models bekijkt op de omslag denk je misschien: Lego? Ook daar geven we je geen ongelijk in. En toch is Roblox veel meer dan dat. Zonder al te veel te verklappen is het veilig om te stellen dat Roblox het YouTube van de gaming wereld probeert te zijn. En gezien het feit dat de game een gigantisch succes is, lijkt die strategie te werken. JJ dook in de geschiedenis van de titel en komt met een opzienbarend verhaal!

164 miljoen actieve gebruikers?!

Ja ja, je leest het goed. Roblox heeft stilletjes aan de wereld veroverd. Om dit even in context te plaatsen: de Indie topper van dit moment (Valheim) heeft zo’n 5 miljoen actieve gebruikers. Roblox komt dus gewoon even langszij en verovert de gaming wereld. De reden voor dit succes? Simpel: tante Rona flikkert weer eens roet in het eten. Of nou ja, roet; de game is een succes, dus daar zijn mensen en ontwikkelaars uiteraard heel blij mee. Daarnaast hebben de ontwikkelaars ook veel tijd in de game gestopt. De game is namelijk al sinds 2006 live en sindsdien constant bewerkt en geupdate. Een typisch geval hoe je met veel schaven en bijsturen je uiteindelijk toch een mooi product af kan leveren waar mensen mee aan de slag gaan!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch