Menu Premium
Loading...

Demon’s Souls Review – Kopen, budgetbak of slopen?

21/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij de komst van een nieuwe console hoort natuurlijk ook een paradepaardje van een game. De PS5 heeft er misschien zelfs twee. Spider-Man Miles Morales maakte al een behoorlijke impact op de Gamekings redactie. Maar nu is daar ook de remake van Demon’s Souls. Gaat deze game ook big time scoren, of is het meer een gevalletje vergane glorie? Skate en Steven vertellen het je in de Demon’s Souls Review.

De PS5 game voor jou?

Niet iedere console launcht doorgaans met een goeie launch line-up. Dat is deze gerenatie niet anders. De PS5 heeft dan nog het geluk dat hij launcht met zowel Marvel’s Spider-man: Miles Morales en Demon’s Souls. Beide scoren goed op Metacritic met respectievelijk metascores van 85 en 92. Dit houdt dus in dat de PS5 nu al beschikt over twee goed ontvangen first party titels. Maar bij Gamekings bepalen we altijd zelf wel wat goed is. Bovendien, is Demon’s Souls wel geschikt voor iedereen? We weten allemaal dat de Souls games pittig zijn, en dat ligt niet bij iedereen even goed. Dit keer is de game gemaakt door Bluepoint Games, onder meer bekend van de prima Remake van Shadow of the Colossus, die uit kwam in 2018. Hebben zij de game geleverd die jij bij jouw PS5 moet aanschaffen?

Een reis terug in de tijd

De wereld kreeg als eerste met Demon’s Souls te maken in 2009. Toen kwam de game uit in Japan. Het was een uitdagend spel dat je niet bepaald bij de hand nam. Het spel werd in eerste instantie gemixed ontvangen, maar bouwde wel een cult following op die door de jaren heen trouw is gebleven aan de serie. Uiteindelijk kwam Demon’s Souls ook uit in de rest van de wereld en kregen veel meer mensen de kans om de game te spelen. 11 jaar later is Demon’s Souls terug in de vorm van een remake. Het is een launch titel op de PS5. Is dit spel het beste wat de PS5 momenteel te bieden heeft? Je komt erachter in de Demon’s Souls Review.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch