Menu Premium
Loading...

De onverwoestbare liefde van twee redacteuren voor de Anno games

05/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alle redacteuren hebben hun eigen voorkeuren. Hun eigen smaak en de eigen games en franchises waar ze een zwak voor hebben. En omdat Gamekings vooral om de liefde voor games gaat, blikken we af en toe terug op dit soort persoonlijke favorieten. Ditmaal betreft het de Anno-reeks. Een real-time strategie/city builders game die Boris en Daan volledig in hun grip hebben. Hoe vet al dat 4K geweld ook is, voor een nieuwe editie van dit schilderachtige spelletje kun je hen beiden altijd wakker maken.

De Anno-games behoren tot de best verkopende games in Duitsland

De serie werd bedacht in 1998 bedacht door Max Design. De serie draait om spelers die kolonies moeten vestigen op een reeks kleine eilanden. Vanuit daar moet vervolgens de rest van de wereld en de beschaving veroverd worden. De meeste games in de serie vinden plaats tijdens Renaissance en de 19e eeuw, maar er zijn ook delen uitgekomen die draaien om de toekomst. De eerste game was in december 2002 het best verkochte computerspel van Duitsland aller tijden. Er werden er wereldwijd  2,5 miljoen van verkocht, waarvan 1,7 miljoen op de Duitse markt. deel 2 was al weer goed voor 4.5 miljoen verkochte games en zo ging het verder alleen nog maar opwaarts.

Wat is het beste deel uit de reeks?

Boris en Daan zijn dus niet de enigen op de wereld die een zwak hebben voor deze serie. Maar waarom is dat? En wanneer kwamen ze voor het eerst in aanraking met de game? Waren ze meteen verkocht of heeft de liefde eerst moeten groeien? Natuurlijk krijg je ook antwoord op de vraag wat dan het beste deel uit de reeks is? Want er zijn er wel een paar uitgekomen: Anno 1602: Creation of a New World, Anno 1503: The New World, Anno 1701, Anno 1404, Anno 2070, Anno 2205 en Anno 1800. En hoe kijken ze tegen de toekomst aan? Aan welke periode zouden ze graag nog een nieuw deel opgehangen zien worden?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch