Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De ontstaansgeschiedenis van de Final Fantasy franchise

12/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op donderdag 22 juni is het zover: Final Fantasy XVI ligt in de winkel. Het nieuwste deel uit de roemruchte franchise die gezien wordt als een van de grondleggers van de (J)RPG. Dat de serie succesvol is, dat hoeven we niemand meer te vertellen. PlayStation doet er al jaren alles aan om de franchise exclusief te houden voor haar platform. In Japan staat het leven bijkans stil als er een nieuw deel uitkomt. We hebben het over puur voorpagina nieuws. En in het Westen is de hype weliswaar ietsje minder, maar nog steeds kunnen we een nieuw deel beschouwen als een mijlpaal binnen een game-jaar. Hoe is deze blockbuster-franchise ontstaan? Hebben we te maken met een weloverwogen masterplan, of speelt toeval een rol. JJ dook het web op en kwam met het volgende werkstukje.

Het had niet veel gescheeld of er was helemaal geen Final Fantasy geweest

Final Fantasy is ontsproten (mooi woord) aan het fantasievolle brein van Hironobu Sakaguchi. De reis naar de release van het eerste deel op 18 december 1987 was namelijk een bijzondere. Zo had het niet veel gescheeld of er was helemaal geen Final Fantasy geweest. En als er geen Final Fantasy was geweest, hadden we vandaag de dag hoogstwaarschijnlijk ook niet meer te maken gehad met Square Enix. Deze serie is veel meer dan één van de franchises van de Japanse publisher. Je kunt het rustig een lifeline noemen.

Hironobu Sakaguchi redt Square

In deze video krijg je een mooie blik op de ontstaansgeschiedenis van het eerste deel. Je krijgt onder andere antwoord op de vraag hoe Sakaguchi bij Square terecht kwam en hoe hij het idee voor het spel langs de directie kreeg. En waarom heet de game Final Fantasy en is het vanaf het begin de bedoeling geweest om er een serie van te maken? Click snel op de Play button en je krijgt het bijzonder ontstaansverhaal van een van de grootste franchises binnen de gamesindustrie.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch