Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De magie van de Shadow Drop: Hi-Fi Rush, Apex Legends & Unravel 2

01/02/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Shadow Drop, ook wel Stealth Drop genaamd, zijn termen die men gebruikt om te verwijzen naar games en andere media die worden uitgebracht op dezelfde dag als ze worden aangekondigd. Of, en dat is nog gewaagder, die publishers uitbrengen zonder enige op aankondiging vooraf. Hi-Fi Rush is het meest recentelijke voorbeeld van een Shadow Drop, Apex Legends de meest succesvolle. De drop van Hi-Fi Rusk kwam onlangs tijdens de Xbox Developer Direct. En deze marketing stunt legde Xbox geen windeieren. Gamers speelden het cartoony spel vrijwel direct massaal via Game Pass. Op Steam was het zelfs de nummer zes best verkopende game van dat moment.

Hoe werkt de Shadow Drop methode?

Hoe vaak voeren publishers de Shadow drop tactiek uit binnen de gamesindustrie? Is het altijd succesvol en als dat zo is waarom doen ze dit dan niet vaker? Wat zijn bekende voorbeelden van deze manier van het launchen van een videogame? JJ dook in de materie en kwam met een aantal spraakmakende games op de proppen. Games die doorgaans goed scoorden na de suprise launch. Waarom werkte deze techniek zo goed bij deze spellen? Heeft het te maken met het type game of meer met het moment en de omgeving waarin deze verrassende aankondiging werd gedaan? De antwoorden zie en hoor je in deze video.

Apex Legends is het meest succesvolle voorbeeld van een Stealth Drop

Het meest succesvolle voorbeeld van een Shadow Drop is Apex Legends. EA dropte deze kleurrijke free to play shooter opeens tijdens hun EA Play presentatie. ‘Hallo gamers, dit is wat we gemaakt hebben en je kunt het vanaf nu gaan spelen. En tienduizenden gamers deden dat meteen. Inmiddels behoort Apex Legends tot een van de meest gespeelde Battle Royale games van het moment. Als je die aantallen bekijkt, dan vraag je jezelf af waarom niet meer games gebruik maken van de Shadow Drop. JJ geeft je het antwoord in een nieuw werkstukje.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch