Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het vrijwel identieke drama achter ontwikkeling Anthem & Cyberpunk 2077

13/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met het nieuws dat Anthem deze week officieel begraven kan gaan worden, kunnen wij niks anders doen dan terugblikken op de turbulente development-geschiedenis. En toen JJ zich daarin verdiepte, viel hem ineens op dat dit proces nogal veel dingen gemeen had met een andere grote game. Een titel van gelijksoortige kaliber die ook geflopt is. Hoe kan dat? is het toeval? Of kunnen we hier een stramien ontwaren? JJ dook zoals wel vaker het web op en ging op zoek naar vragen en antwoorden over deze kwestie: hoe kan het dat Anthem én Cyberpunk 2077 op vrijwel dezelfde manier hard onder uit gingen?

Fake demos are so hot right now

Het gebeurd al jarenlang dat demo’s verschillen van het eindproduct. Maar dat games een demo krijgen die echt niks te maken heeft met het eindproduct dat lijkt toch wel iets van de laatste jaren. Als we kijken naar de laatste periode dan zijn er toch behoorlijk wat titels op te noemen die met een misleidende demo uitkwamen. En aangezien wij het in dit item over deze twee specifieke games hebben, dan zie je daar onmiddellijk een zware overeenkomst. Hoe kan dat en waarom neemt de ontwikkelaar in kwestie zo ongehoord groot risico?

De val van een studio

Een ding dat beide games in dit item ook met elkaar gemeen hebben, is dat zij ontzettend veel schade hebben toegebracht aan de naam van beide studio’s. Hoewel BioWare al een poosje niet sterk bezig was met een titel als Mass Effect Andromeda, gooiden zij hun naam pas echt te grabbel met Anthem. Terwijl dat, als alles reconstrueert, best voorkomen had kunnen worden. Bij CD Prjojekt Red speelden ze net zo hard met vuur. Hoe kan dat? Waarom namen beide studio’s zo veel risico’s? En gaan andere studio’s deze misstappen in de toekomst ook maken? Je hoort en ziet het allemaal in dit item over de ontwikkelingsgeschiedenis van Anthem en Cyberpunk 2077.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch