Menu Premium
Loading...

De (GK)E3 duurt dit jaar geen week, maar een dikke maand bij Gamekings

31/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is al weer een flinke tijd geleden dat organisator ESA mededeelde dat de E3 van 2020 niet doorging. Oorzaak, het vermaledijde Coronavirus. Vrijwel op diezelfde dag riepen we bij Gamekings in koor dat niemand ons dit jaarlijkse feestje ging afnemen. De ESA niet en al helemaal niet dat Coronavirus. Het leven gaat door, gaming gaat door en dus ook de ‘E3-aankondigingen’. Met andere woorden, als de ESA dit jaar hun jaarlijkse feestje niet kan organiseren, dan doen wij het zelf wel… En dus wordt E3 2020 meer dan ooit GKE3 2020. Ruim een maand lang!

Het E3-nieuws is nu verspreid over juni en juli

We hebben als redactie lang vergaderd over hoe we de E3-sfeer de komende tijd in de content konden laten terugkomen. Want het is niet zo dat er niks gebeurt. Er gebeurt misschien wel meer dan ooit. Maar alles is splattered all over the place. En dat gefragmenteerde, dat voelt niet cool. Dat voelt niet aan als een feestje. Daarom besloten we om dit jaar geen E3 week te produceren, maar pakken we de hele maand juni en deel van juli bij de horens en gieten die in een ‘GKE3 2020 maand’. Juni en de helft van juli omdat dan verreweg de meeste van alle aankondigingen door de verschillende partijen gedaan worden.

Een GKE3 roadtrip in Covid-tijd is een avontuur op zich…

In deze sneak peek legt JJ uit hoe we al die aankondigingen, al dat nieuws en al die trailers gaan omringen met onze eigen unieke content. Ruim vijf weken lang. We hebben diverse wilde plannen die na goed testen en plannen uitvoerbaar zijn. En die, menen wij, de E3 vibe voor een groot deel toch bij jullie in de huiskamers gaan krijgen. Denk aan een roadtrip langs mensen en developers die naar de E3 zouden zijn gegaan. Een roadtrip in Covid-tijd. Dat is al een complete uitdaging op zich. Er komt zeker ook één grote, doorwaakte livestream nacht met de community, inclusief schakelingen tussen locaties en al. The Wall is er weer, maar dit keer in een live vorm gegoten. En zo heeft JJ in dit item nog meer te vertellen.

So fuck it. Vanaf 1 juni aanstaande start gewoon het E3 feest. Geen week, maar een dikke maand lang. Omdat wij dat feest samen met jullie niet willen missen. En als de ESA het niet opzet, dan produceren we het wel met elkaar…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch