Menu Premium
Loading...

De coole kant van microtransactions in videogames

23/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen die Boris bij Gamekings of via social media volgt, weet dat hij bovenmatig geïnteresseerd is in innovatie. Vooral nieuwe technieken die mensen in staat stellen om zonder tussenkomst van derden allerhande activiteiten te ondernemen volgt hij fanatiek. Kijk maar naar zijn vele podcasts over Bitcoin en de Blockchain technologie (de Bitcoinshow). Emiel is iemand die innovatie ook in de gaten houdt. Vanuit een iets andere invalshoek. Hij maakt games én is een leraar. Hij moet de ontwikkelingen dus wel in de gaten houden.

Twee mannen met een uitgesproken mening

Beiden hebben ook een zeer uitgesproken mening over de zaken die hen bezig houden. Dat mag als algemeen bekend worden verondersteld. En ze verdedigen hun mening ook met hand en tand. Dus als je deze heren bij elkaar zet, dan weet je vooraf al dat het gaan spetteren. Het onderwerp waarover de twee de discussie aan is een nieuwe Software Development Kit (SDK) die developers staat stelt ook andere dingen te doen met microtransactions als enkel gamers geld aftroggelen met behulp van Pay-to-Win content.

Versla je opponent en win een paar satoshi

Want zou het niet tof zijn als je bijvoorbeeld in een shooter en paar satoshi (heel klein beetje Bitcoin) wint als je iemand verslaat. Satoshi die beide partijen voorafgaand aan de match in een pot hebben geplaatst. En dat dit geld binnen een vloek en een zucht op je ‘bankrekening’ staat. En zo zijn er meer voorbeelden te vinden van interessante mogelijkheden met microtransactions. Want met behulp van de blockchain techniek heb je geen tussenpersonen (lees banken) nodig voor de transactie. En er blijft ook niks aan de virtuele strijkstok hangen. Hoe zit dit dan ethisch. Geld verdienen met gamen is een grijs gebied. En kan het werken of liggen er valkuilen op de loer. Boris en Emiel nemen het met je door in een pittige en soms vinnige discussie. Exact zoals je van Gamekings gewend bent.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch