Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De beste manier om retro games te spelen op moderne TV’s

23/02/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je hebt het ongetwijfeld zelf al eens eerder meegemaakt. Je wil die ouwe game van vroeger op de Super Nintendo of Gamecube spelen en probeert de console aan te sluiten op de TV. Je zult al gauw merken dat dit in de meeste gevallen niet eens direct meer mogelijk is door het ontbreken van een SCART of composiet aansluiting. Wat zijn je opties? Je hebt wat adapters om het alsnog voor elkaar te krijgen maar al snel zou het warme nostalgische gevoel vervangen worden door afschuw vanwege het ontzettend lelijke beeld op je gloednieuwe 4K OLED TV. Wat kan je nu hieraan doen? Daar hebben we verschillende oplossingen voor!

Scalers zorgen voor een betere weergave op moderne TV’s

Scalers zoals de Framemeister en de OSSC (Open Source Scan Converter) zijn apparaten die worden gebruikt in de wereld van retro gaming om het beeld van oudere spelconsoles om te zetten naar een moderner formaat dat geschikt is voor moderne televisies en monitors.

Framemeister

De Framemeister is een geavanceerde upscaler die het beeld van oudere consoles upgrade naar hogere resoluties met behoud van beeldkwaliteit en het minimaliseren van input delay. Het heeft ook verschillende beeldverbeteringsfuncties, zoals het toevoegen van scanlines en het aanpassen van kleuren en scherpte.

OSSC

Aan de andere kant maakt de OSSC gebruik van een andere benadering. Het is een open-source oplossing die het analoge videosignaal van de console direct digitaliseert zonder tussenliggende upscaling. Vervolgens biedt het verschillende upscaling-opties om het beeld aan te passen aan moderne schermen. De OSSC is geliefd bij enthousiastelingen vanwege zijn flexibiliteit, lage inputvertraging en nauwkeurige beeldweergave.

Kortom, scalers zoals de Framemeister en de OSSC zijn essentiƫle hulpmiddelen voor retro gamers die de oorspronkelijke game-ervaring willen behouden terwijl ze profiteren van de voordelen van moderne displays. Ze helpen bij het overbruggen van de kloof tussen oudere consoles en moderne technologieƫn.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch