Menu Premium
Loading...

Brievenmaandag over Nerd Culture, comics & game speciaalzaken

16/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is maandag en je weet wat dat betekent; een gloednieuwe Brievenmaandag. Daan is eindelijk terug van zijn welverdiende zonnige vakantie. Hij heeft genoten en ook wat heftigs heeft meegemaakt. Hij vertelt jullie er alles over en beantwoordt samen met onze Koos jullie brandende vragen. De mannen praten deze week onder andere over de gebeurtenissen in Afghanistan, superhelden, Xbox exclusives die niet op de Game Pass staan en ons 20-jarige jubileum.

Brievenmaandag over comic books

Natuurlijk met onze favoriete nerds hebben we het veel over superhelden en comics. Door jullie aanstekende enthousiasme zijn er steeds meer kijkers met vragen over de nieuwste en beste comics. Deze week zijn er wat vragen over de beste space opera’s en waar te beginnen met het lezen van comics? Weet Koos de beste comics te aan te raden in het genre, of moet hij het zelf ook nog ontdekken?

Heeft de game speciaalzaak nog wel een plekje

Met onze grote passie voor games, hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat er veel is veranderd. Vroeger kochten we onze games gewoon in de winkels zoals de Free Record Shop en onze plaatselijke game shop. Helaas verdwijnen veel meer van dat soort winkels. Door de opkomst van ‘digital only’ consoles zoals de PS5 Digital edition is te zien dat ze steeds meer voor online gaan. Nu PS5 games in de PSN-store en de lokale gamewinkels een nieuwe standaard van 80 euro hebben, gaan veel mensen op zoek naar een ander alternatief. Veel grotere winkels zoals de Media Markt kunnen gaan voor een betere prijs. Daardoor is het lastig is om als speciaal zaak te concurreren. Hebben daardoor de speciaalzaken nog wel een plek in de samenleving of sterven ze nog verder uit? Onze Koos en Daan vertellen hun gedachten erover.

Naast dit hebben we het over veel meer onderwerpen in deze editie van Brievenmaandag. 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch