Menu Premium
Loading...

Blast from the Past: Stuiteren, hoopen en slammen in NBA Jam

17/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blast Galaxy is weer open! Voor maximaal 30 personen en met reservering vooraf. Dus als je zin hebt, sla hier je slag. Binnenkort kunnen we dus weer nieuwe edities van Blast from the Past gaan opnemen. Op de plank lag echter nog een item dat opgenomen was vóór de Corona crisis. Ja, de tijd gaat snel. In deze aflevering van Blast from the Past wandelt Steven samen met JJ naar een even oude als legendarische kast. Een kast die wereldwijd tot een van de meest bespeelde kasten met sportgames erop moet behoren. We hebben het over NBA Jam. Volgens veel kenners de beste basketbal game voor de arcade ooit gemaakt. Dat is een pittige uitspraak, maar Steven doet zijn best in dit item om uit te leggen waarom de game op zeker tot de top behoort.

‘Als je van Amerikaanse sport hield, speelde je NBA Jam. Punt’

NBA Jam is een arcade game dat werd ontwikkeld en uitgegeven door de in die tijd legendarische en uiterst succesvolle publisher Midway. Het spel kwam in 1993 uit en was het eerste spel in de NBA Jam-serie. Pas een paar jaar later volgde ports naar spelcomputers die je thuis kon bedienen. Met het spel kan twee tegen twee basketbal gespeeld worden en er kan (vooral ) gedunked worden en driepunters gescoord. Het perspectief is vanuit de derde persoon. Als je veel NBA2K speelt zijn de bgraphics misschien wennen, maar de fun was er vroeger niet minder om. Dit was de Mortal Kombat van de sportgames met knalharde dunks vol in je face…

Weet JJ nog een potje van Steven te winnen?

Als je Arcade kasten gaat bespreken, dan zit je natuurlijk helemaal goed met Steven. De man weet niet alleen veel over de Arcade, hij is de Arcade. Samen met JJ vertelt hij jou de ontstaansgeschiedenis van deze legendarische hoops-game. Maar kan hij ook winnen van iemand die elk jaar de NBA nauwgezet volgt en zelf jaren op basketbal heeft gezeten? Je ziet in het in Blast from the Past over NBA Jam.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch