Menu Premium
Loading...

Blast from the Past: Scheuren door de bocht in Daytona USA

07/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hatsapatsa, een splinternieuwe Blast from the Past. Terug van weggeweest. En dit keer met mister Arcade, Steven himself. De komende afleveringen van deze rubriek pakken we iets anders aan dan vroeger. We gaan de games niet meer bespreken aan de desk, maar doen dat gewoon in Blast Galaxy. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. En Steven wil natuurlijk graag in zijn domein rondstruinen.

Daytona USA is een ware ‘munten-verslinder’

Daytona USA is een echte legende uit de Arcade. De racer werd gereleased in 1993. In Japan natuurlijk. In 1994 kreeg deze magische Arcade kast een officiële wereldwijde launch. De uitgever van deze classic is Sega, dat je tegenwoordig voornamelijk nog kent van de Sonic games en het onlangs uitgegeven Shenmue. In Daytona USA bestuur je als speler een auto genaamd The Hornet. Dit is de standaard auto van de Daytona race klasse. Het doel van het spel is om als eerste over de finish te komen (duh). Door rondjes te rijden en ondertussen checkpoints te halen, krijg je er extra speel tijd bij. Is jouw speeltijd op, dan is het potje klaar. En mag je er weer een nieuw muntje in donderen. Haal je het eind en kom je als eerste over de finish, dan ben jij de grote winnaar en held van de Arcade. Klinkt makkelijk, maar is het niet. Ga zelfs maar eens in zo’n ‘auto’ zitten, dan weet je hoe pittig dit spel is. Zeker bij track 2 en 3.

Maar met wie gaan we dit doen?

Als je Arcade kasten gaat bespreken, dan heb je natuurlijk wel iemand nodig die daar alles, maar dan ook echt alles over van weet. En gelukkig hebben we Steven in huis. De man weet niet alleen veel over de Arcade, hij is de Arcade. Samen met JJ vertelt hij jou de ontstaansgeschiedenis van misschien wel de meest beroemde en beruchte racegame ooit in de Arcade.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch