Menu Premium
Loading...

Blast from the Past: Knokken in Street Fighter II Champion Edition

26/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blast Galaxy mag dan dicht zijn, het weerhoudt ons er niet van om toch even de Arcade van Steven in te duiken. Geheel safe, want omdat we de ellende al aan zagen komen, hebben we deze video een aantal weken terug opgenomen. Zodat we jullie nu een lekker stukje vermaak kunnen aanbieden. In deze aflevering van Blast from the Past wandelt Steven samen met JJ naar even oude als legendarische kast. Een kast die wereldwijd ongetwijfeld tot een van de meest bespeelde kasten moet behoren. We hebben het natuurlijk over Street Fighter II. Volgens veel kenners de beste fighting game ooit gemaakt. Dat is een pittige uitspraak, maar Steven doet zijn best in dit item om uit te leggen waarom de game op zeker tot de top fighters behoort.

’Als ik naar de Arcade ging, dan was het meestal vanwege Street Fighter II’

Street Fighter II is een ware legende uit de Arcade. Het spel werd in 1991 door Capcom naar de speelhallen gebracht. En ontpopte zich daar meteen als een mega hit. De game was het vervolg op Street Fighter uit 1987. Deel 2 was een van de eerste speelhalspellen die gebruik maakte van Capcoms CPS arcade system board. Het werd gemaakt door legendes Akira “Nin-Nin” Nishitani en Akira “Akiman” Yasuda. Wat Street Fighter II zo tof maakte, gaat Steven in dit item natuurlijk uitleggen. Maar we kunnen al verklappen dat de kwaliteit van de animaties en de besturing een openbaring waren in 1991.  Eindelijk kon je worpen, grepen en combo’s uitvoeren. Iets wat vandaag de dag gemeengoed is, maar in die tijd ronduit bijzonder.

Weet JJ nog een potje van Steven te winnen?

Als je Arcade kasten gaat bespreken, dan zit je natuurlijk helemaal goed met Steven. De man weet niet alleen veel over de Arcade, hij is de Arcade. Samen met JJ vertelt hij jou de ontstaansgeschiedenis van een van de meest bekende fighting games ooit in de Arcade: Street Fighter II.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch