Menu Premium
Loading...

ASUS ROG Ally Review: Een premium Steam Deck?

27/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn bij Gamekings de laatste tijd behoorlijk fan geworden van handheld’s. En dan hebben het niet over de kleine devices van vroeger, zoals de 3DS en de PS Vita. Maar de feitelijk hybride consoles waar je on the road op kunt spelen, maar die je ook aan de TV kunt hangen. Vrijwel iedereen bij Gamekings heeft een Switch, Koos en Jasper lopen te genieten van hun Steam Deck en nu is ook de ASUS ROG Ally binnen gekomen. Van alle nieuwe handhelds op de markt de meest krachtige. En dan heb je onze aandacht. Koos nam de nieuwe hardware mee naar huis en geeft in deze video aan wat zijn ervaringen waren. Met ander woorden, je kunt gaan kijken naar de ROG Ally review.

De ROG Ally is de krachtigste van allemaal

De handheld van ROG werkt niet op zelfgebouwde software, maar op Windows. En dat heeft een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. Je kunt er namelijk verschillende launchers, zoals Xbox Game Pass en Epic Launcher, op zetten en bent dus niet afhankelijk van Steam. Dankzij een AMD Ryzen Z1 Extreme-chip is de Ally ook een stuk krachtiger dan de competitie. Dit gegeven komt wel met een prijskaartje, want het device kost 799 euro. In een later stadium volgt een goedkopere versie met een ‘gewone’ Ryzen Z1-chip onder de motorkap.

De aanwezigheid van Windows heeft zijn voor- en nadelen

Het design van de handheld is simpel en de indeling van de knoppen lijkt op die van de Xbox controller. Op de achterkant zitten nog 2 extra buttons die je zelf kunt instellen. De Ally heeft verder een krachtige speaker, aansluitingen zoals usb C en aux plus een micro SD ingang voor extra opslag. Inloggen doe je met een vingerafdruksensor. Wat was Koos zijn indruk van deze handheld? Gaat zijn Steam Deck nu de deur uit? Je ziet en hoort het antwoord in deze video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch