Menu Premium
Loading...

Steam Deck Review: Het kunststukje van Valve gecheckt

28/05/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Handheld consoles zijn ideaal voor onderweg. Niemand heeft er zin in om urenlang vooruit te staren in de trein of het vliegtuig. Dit leidde in het verleden al tot het grote succes van de Nintendo Switch en oude, meer klassieke haldhelds als de Game Boy, PSP Vita & Pandora. Sinds 25 februari is daar nu de Steam Deck bij gekomen. Een handheld om games op te spelen uit je Steam Library. Er is tot de dag van vandaag moeilijk aan te komen, maar wij hebben hem nu eindelijk op de redactie. Koos heeft hem een aantal weken mogen testen. Overtreft deze console de Nintendo Switch? Je ziet en hoort het in Steam Deck review.

Speel (bijna) alle games uit je Steam Library!

De Steam Deck werkt met de SteamOS software. Dat is Valves eigen besturingssysteem. Er vallen een hoop games te spelen uit de Steam Library. Zolang deze maar wel geoptimaliseerd zijn voor de Steam Deck. Als er een vinkje naast de game staa, is het volledig geoptimaliseerd. En dus kun je aan de gang met games als Destiny 2, GTA V, de Tombraider franchise en nog veel meer. Is de Steam Deck daarmee dé krachtigste handheld console ooit?

Een steam deck kopen?

Valve heeft op dit moment drie verschillende soorten Steam Decks op de markt: 64 GB voor €419,00, 256 GB voor €549,00 en 512 GB voor €679,00. Hoe meer storage je wilt, hoe duurder de console wordt. De soorten consoles verschillen niet van performance. Het enige probleem is dat de console nog steeds moeilijk te verkrijgen is. Als je er nu één zou bestellen, kan je hem pas in oktober op jouw deurmat verwachten. Is de console het wachten waard? Moet je een paar jaar wachten totdat hij makkelijk te krijgen is? Of kun je Valve’s product gewoon links laten liggen? Je ziet en hoort het allemaal in de Steam review.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch