Menu Premium
Loading...

Assassin’s Creed Origins: Jelle en JJ blikken terug

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Jelle Kunst
04/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eindejaarslijstjes zijn dit jaar met een hoop bombarie ontvangen, en ook over de algemene Gamekings top tien was een hoop te doen. Mensen gaan met elkaar in discussie over de gekozen topgames, wat louter mooie gesprekken oplevert. Assassin’s Creed Origins is een van de games waar veel over gezegd en geschreven is. Van de Gamekings die een eindejaarslijstje mochten formeren, kwam de game van Ubisoft slechts in twee rijtjes terug. Jelle, recalcitrant als hij is, kan zich totaal niet vinden in de redelijk massale kritiek op de game. Sterker nog, bij hem prijkt de nieuwste AC bovenaan zijn lijstje. Ook JJ was te spreken over Origins. De heren gaan in dit item terugblikken op de release. Ook beantwoorden ze de vraag waarom de commotie juist bij deze game groot was. Check nu Assassin’s Creed Origins: Jelle en JJ blikken terug!

Assassin’s Creed Origins in de harten van Jelle en JJ

Assassin’s Creed Origins kwam in november uit. De game had een hoop concurrentie, wat een logisch gevolg is van de keuze van Ubisoft de titel in de drukste maand van het jaar uit te brengen. We kenden Assassin’s Creed allemaal als een jaarlijkse franchise, maar in 2016 besloot Ubisoft een stapje terug te doen. Hiermee wilden het de franchise weer wat van de oude glorie teruggeven. Volgens velen heeft deze pauze een positief effect gehad op de kwaliteit van Origins. Anderen waren echter niet te spreken over de titel. In deze eerste let’s play van 2018 gaan JJ en Jelle terugblikken op de release van Assassin’s Creed Origins. De heren hebben zich opperbest vermaakt in de wildernis van het Egypte van ca. 2000 jaar geleden. Ze gaan in op de kritiek op de game en weerleggen dit met hun argumenten.

Hebben jullie Assassin’s Creed Origins gespeeld? Zo ja, hoe kijk je terug op de game? Kunnen jullie je vinden in de mening van Jelle en JJ? Check nu Assassin’s Creed Origins: Jelle en JJ blikken terug!

Loading...
 • Chiyaho

  Als je in Dark Souls of Bloodborne eerst de vijanden afslacht, kan je daarna ook vaak genieten van een aantal hele mooie plaatjes met prachtige vergezichten.

 • Jelle , als je van immersive RPG houdt, is de net verschenen game ELEX wel iets voor jou!
  De insteek is Gameplay over Story(je creeerd je eigen verhaal), multiple-quest-choices, interactive world.

  https://www.youtube.com/watch?v=lBOiVBJF1EE

 • smierto

  Gisteren toevallig deze game uitgespeeld en prima mee vermaakt. Je wandelt er inderdaad rustig doorheen, maar vooral vanwege de mooie locaties en de (over het algemeen) interessante main-missions toch dik 50 uur mee kunnen vermaken.

  De sidequests waren wel vrij veel van hetzelfde en ik zag deze dan ook vooral als een manier om te levelen en vette abilities te verkrijgen.

  Al met al goede invulling geweest voor mn kerstvakantie ūüėČ

  • Jord-O

   Heb hem platinum gehaald. Elk icoontje moest je van de map spelen. Ook zeker 50 uur over gedaan.

 • Scare

  Discussies voeren op de redactie: Iemand persoonlijk aanvallen omdat je geen inhoudelijk argumenten hebt? Jullie stagiaires zijn een afspiegeling van de maatschappij begrijp ik ūüôā

  • Buck Bijlsma

   De stagiair werd juist aangevallen;)

   • Scare

    Dan is het idd een ander verhaal ūüėČ

 • USAS
  • Jord-O

   Deze game heeft echt de beste draw distance ever, geniaal! Toen ik voor het eerst door de woestijn liep en de eerste 2 piramides opdoemden… kippenvel

 • Nawaqi

  Wat ik wel een interessant punt vind is dat Ubisoft moeilijkheid in games gewoonweg niet lijkt te snappen. Veel van hun in ieder geval meer recentere games bevatten vaak of maar 1 moeilijkheidsgraad of wat extra generieke moeilijkheidsgraden waarin enkel wat sliders zijn aangepast (de vijand heeft 2x zoveel HP en doet 2x zoveel schade, that’s it). Een goede moeilijkheidsgraad (en geldt ook voor checkpoints trouwens) implementeren is een kunst en het is jammer dat Ubisoft niet eens wat meer moeite doet dit goed uit te werken want ik denk dat de potentie om ook de wat “serieuzere gameplaygamers” aan te trekken er ergens wel in zit. Het zit alleen nog wel erg verstopt.

  Games uit series als Resident Evil, Metal Gear, God of War en Bayonetta schieten me zo snel te binnen als voorbeelden die moeilijkheid een stuk beter uitwerkten.

 • Bridgeman

  Ik vind deze game echt geweldig en vind hem echt een stuk beter ten opzichte van vorige Assassin’s Creed games, ook qua combat en wat je wel of niet kan beklimmen. Ik heb alle sidequests gedaan, alle vraagtekentjes, alle synchronization points, bijna alles wat er te doen is heb ik gedaan. En dat doe ik zelfs in GTA eigenlijk nooit.

  Bovendien vind ik deze game helemaal niet te moeilijk. De phylaki die je op een gegeven moment achterna komen zijn echt sterk, en de enemy fortjes met drie speren moet je echt een beetje strategisch te werk gaan anders wordt je afgeslacht door een leger aan soldaten. En daarnaast zit er ook nog een nightmare difficulty in de game, voor de mensen die echt een uitdaging willen. Dus ik snap het gezeik niet.

  Mensen schrijven deze game te snel af omdat het “weer” een Ubisoft game is en “weer” een Assassin’s. Maar het feit is dat deze game geen ene reet te maken heeft met die hele Assassin’s Creed. De hele game wordt er niet eens naar gerefereerd. Het gaat niet over de Assassins of de Templars en al die bullshit. Het gaat gewoon over een dude die door Egypte reist om bad guys af te maken.

 • Fantastic xNL

  Assassin’s Creed Origins: Jelle en JJ verdedigen hun smaak. Snap de insteek niet zo van dit item.

  “Ik vind deze wereld rijker dan The Witcher 3”. Hoe dan?

 • ViesVuilEnVet

  Achja, the Witcher 3 heeft mindere gameplay dan Assassin’s Creed: Origins. De A.I was daar wat minder, als je buiten de range van 5 meter bent zien ze je ook niet.
  Combat was nog vlakker, geen schild en geen boog (op dat klein boogje na)
  Het was ook van a naar b met dezelfde repetitieve gameplay. Terwijl je hier nog kan kiezen om te sneaken of met al het geweld binnen te stormen. De controles zijn nog wat stugger in The Witcher 3. Vice versa voor Skyrim, die game is echt een hell als het op gameplay aankomt

  Maar de magie van bijv. Het verhaal, omgeving en de beleving is gewoon fantastisch in The Witcher 3. Op die vlakken wordt Assassin’s Creed Origins knock out geslagen.

  Dus dat de gameplay kut is, is lulkoek al zou je het met soortgelijke openwereld rpg spelletjes vergelijken.
  Het is wat meer ‘mainstream’ En Ubisoft maakt games voor mensen die af en toe een simpele actie game willen spelen. Vergelijk het met Horizon Zero Dawn.

 • Steven

  Ik denk eerder dat mensen de setting wel vet vinden maar gewoon helemaal klaar zijn met de generieke Ubisoft gameplay. Het is nogsteeds hetzelfde als in alle andere delen.

  • Bridgeman

   Dat is het dus niet, het is totaal anders. Als je het een kans had gegeven wist je dat.

   • Steven

    Ik heb deel 1 gespeeld en zie nog steeds dezelfde zielloze (wel mooie) wereld vol npc’s zonder doel en talloze fetchmissies.

    • Bridgeman

     Het doel is een verhaal doorlopen. Die talloze fetchmissies valt reuze mee en je hoeft ze niet (allemaal) te doen.

 • Marcos

  Ik begrijp jullie argumenten en vind de omgeving en de graphics fantastisch.
  Ik vind gameplay alleen wel belangrijker en zou dan toch de methode van Jelle aanhouden. Als je probeert AC Origins zo te spelen, dat je hem flawless op stealth speelt zonder dat Iemand je ziet……..dan heb je (behalve de AI, want dat kan beter) een hele mooie en goede game met eigenlijk een verdiende plek in de top 10. Maar op plek 1 is toch eigenlijk wel te hoog JJ.

 • oswald

  Het is een beetje een commercie probleem, wat je ook terecht wel terugziet aan de comments. Dit is ook een probleem bij veel andere series: Bij de 1e game van AC had het die gunfactor en sprak het mensen aan als iets dat opvallend was. Daarna gebruiken ze dat als een format waar we bijna elk jaar een game van moeten zien. Dan zijn mensen op een gegeven moment wel klaar, zeker na iets als AC Unity, waarbij de commercie duidelijk belangrijker was dan kwaliteit. Ubisoft heeft ook nog eens meerdere van deze format-games gehad zoals ook een Farcry bijv. Hierdoor wordt het wat onsympathiek voor veel mensen, terwijl de game niet slecht hoeft te zijn.

 • Daniel Wesselink

  Ik had liever dat Ubisoft een pauze van 3/5 jaar genomen had.

 • oswald

  Het is een beetje een commercie probleem, wat je ook terecht wel terugziet aan de comments. Dit is ook een probleem bij veel andere series: Bij de 1e game van AC had het die gunfactor en sprak het mensen aan als iets dat opvallend was. Daarna gebruiken ze dat als een format waar we bijna elk jaar een game van moeten zien. Dan zijn mensen op een gegeven moment wel klaar, zeker na iets als AC Unity, waarbij de commercie duidelijk belangrijker was dan de kwaliteit van de release. Ubisoft heeft ook nog eens meerdere van deze format-games gehad zoals ook een Farcry bijv. Hierdoor wordt het wat uitgesmeerd en onsympathiek voor veel mensen, terwijl de game niet slecht hoeft te zijn.

  Ook zag je aan veel top-10’s dat mensen liever beter design en balans zoeken in de pure gameplay, waardoor Japan meer voorop kwam te staan dit jaar. Wat in Japan gebeurd met bijv. Mario, Zelda, Nier, en Darksouls achtige games is gewoon onge√ęvenaard qua gamedesign en balans. De spelers van dit soort games hoor je niet zeggen dat het steeds hetzelfde is omdat het zo bepakt is met gameplay en unieke concepten. Bij veel van deze games is een 2e playthrough nog veel diepgaander zonder dat het saai wordt. Zelfs de Westerse indies die als uniek worden beschouwd zoals een Shovel Knight, Cuphead, Ori, Hollow Knight, Meatboy of Undertale hebben meestal 1 op 1 een bekende Japanse mechanic gepakt en zelfs de balans, flow, opbouw of levelstructuur overgenomen uit Japanse series als Megaman, Castlevania, Metroid, Mario, Zelda, Earthbound of Ducktales (die 8-bit game van Capcom).

 • Hippie

  Deze game was voor mij gewoon een Witcher 3 Lite. Het is wel duidelijk dat ze de game gemaakt hebben met dat in mind.

  Om nouw te zeggen dat die wereld rijker is meh, Witcher 3 heeft overal content, en de side quests zijn zoveel beter dan in iedere andere RPG van zijn caliber.

  Maar ik zou inderdaad graag een difficulty slider zien in AC games. Want voor mij is het gewoon te makkelijk, en dat haalt mij uit die game.

  • Jord-O

   Bij The Witcher 3 had ik het met de side quests op een gegeven moment ook wel gezien hoor. Elke side quest is hetzelfde, zoek een vermist persoon, ga clues zoeken, kill een monster, klaar. Repeat.

   • Hippie

    Wat een absurde onzin zit je uit te kramen. Ik zou zeggen speel de game nog maar eens, want kennelijk heb je niet goed op zitten letten.

    Ga maar naar de lijst van alle Witcher 3 sidequests, en als je 1 uit de 10 quests kan vinden die alleen maar die structuur heeft… Dan weet ik niet wat, is ook niet relevant. Want die zijn er niet. (Vraagtekens met random loot tellen uiteraard niet he, maar die gebruiken die structuur gelukkig ook niet)

  • Bridgeman

   Zet hem op nightmare difficulty, voila. Het is niet meer te makkelijk.

 • Sven Luiks

  Dit is de eerste AC met difficulty settings. https://www.youtube.com/watch?v=vP_AUCLz2uI

  Binnenkort komt er ook nog een bij. Dus je kan meer uitdaging krijgen als je wil.

 • Portalhopper

  Toch zou ik ook er meer een eigen verhaal in willen zien, wat er deels wel in zit, maar meer over de geheime genootschap en wat er verder in die verborgen wereld afspeelt. Nu gaat het teveel over gewone mensen. Ik zou meer mystiek, supernatuurlijkheid, onsterfelijkheid/reincarnatie door de tijd heen, zoals ala highlander.

 • Jord-O

  Een van mijn favoriete games van 2017, prachtige graphics en wereld. Benieuwd wat ze met een nieuwe AC gaan doen

 • come2laurens

  Goedemiddag,

  Interessante terugblik rondom AC. Ik heb, op een uitzondering na, alle voorgaande delen gespeeld. Wat mij persoonlijk tegenstond aan het laatste deel (Syndicate) is dat het tergend lang was (ik heb m zelfs nog niet eens uitgespeeld). Gedurende het spelen heb ik wel gemerkt dat hoe verder je in het verhaal komt, je AC level dusdanig hoog was, dat alle missies vrij snel uitgespeeld konden worden (stealth hoeft niet, binnenlopen en de trekker overhalen gaat net zo makkelijk). Hoe is de verhouding van AC-O als je kijkt naar de moeilijkheid gedurende het spel? Blijft het in balans of slaat het door zodat je aan het einde voldoende niveau hebt om het snel te doorlopen?

  Vriendelijke groet
  Laurens

  • Bridgeman

   Er is een instelling waarmee je de levels van enemies kan laten schalen met dat van jou. Als je dat niet aan zet dan kun je enemies van een veel lager level inderdaad makkelijk doden. Maar als je dat wel aanzet dan blijft die uitdaging gedurende de hele game.

 • Daantjuh

  Vette, nieuwe studio heren!

 • Zrmi

  God of War is wel wat meer dan gangetjes door rennen en mannetjes afmaken. Er zitten heel veel puzzel elementen in God of War. Daarnaast hebben jullie gelijk dat AC te makkelijk is en dat is ook meteen mijn probleem met de serie. Ik wil een assassin spelen! Als je dan een fout maakt en niet gestraft wordt waarna je iedereen maar gewoon af maakt voelt dit niet als een assassin zijn. De game moet je meer uitdagen om tactisch te werk te gaan en zorgvuldig je keuzes te maken zoals in deel 1. Ik mis ook een beetje dat gespot worden door guards en dan echt op de vlucht moeten gaan en je verstoppen omdat je anders gewoon dood gaat.

  • Bridgeman

   Zet hem op nightmare difficulty.

   • Zrmi

    Ik bedoel meer dat het niet een difficulty ding moet zijn, maar een gameplay wise ding wat ze totaal hebben laten varen. Tuurlijk kan je het jezelf moeilijker maken door hem op nightmare te zetten. Maar het is natuurlijk leuker als de game zelf je uitdaagt door je bepaalde gameplay elementen, keuzes en situaties voor te schotelen. Daarom vind ik het jammer dat ze dat na deel 1 eigenlijk nooit verder hebben ontwikkeld. Eigenlijk is het alleen maar minder geworden.

    • Bridgeman

     Maar geen enkele game doet dat bijna. Ze kunnen moeilijk voor elk gevecht een ingewikkelde strategie maken die je moet leren. Het is geen Dark Souls. Bovendien is de uitdaging zelfs op normal echt wel aanwezig in de boss fights, zeker later in de game. Ik heb toevallig vanavond de laatste paar gedaan, en ik ging af en toe gewoon keihard dood omdat ik maar een beetje zat te button bashen.

     • Zrmi

      Dat doen ze ook bijna nooit nee en daarom zijn de latere delen in game series ook bijna nooit beter dan de eerste 3. Ze innoveren niet in de systemen waar hun game goed in is. Assassins Creed hoeft van mij echt niet Dark Souls moeilijk te worden, maar kom op zeg wat de serie laatste paar delen is dat is weer echt het tegenovergestelde uiterste. Daarom haken ook veel mensen af bij de AC serie. Been there, done that!

 • RidhoHidayat

  Mooi onderwerp, ik zal mijn licht er eens over laten schijnen.

  Laat ik voorop stellen dat ik de franchise niet haat. Met AC2 (mijn eerste AC-game) en met name met Black Flag heb ik mij zeer goed vermaakt. Toch snap ik de kritiek zeker, en sluit ik mij er deels bij aan. Dit gaat niet over Origins, want die heb ik nog niet gespeeld, maar over de AC-franchise als geheel.

  -Mijn grootste kritekpunt is de hoeveelheid “filler content”. Ik heb het gevoel dat Ubisoft heel veel content toevoegt (kistjes zoeken, etc.), puur om je langer bezig te houden met de game. Daardoor krijg ik iets te vaak het gevoel alsof ik mijn tijd aan het verdoen ben.

  In Black Flag voelde dit anders, omdat het een piratengame was waarbij schatzoeken juist iets toevoegde aan de ervaring. Daar vaarde je over de grote zee, waren er onderweg zeeslagen, en kwam je uiteindelijk bij een afgelegen eiland terecht waar je de schat vond. Maar in de meeste AC-games vind ik dit soort content gewoon saai (terwijl je er wel constant aan herinnerd wordt, bijv. door de map, dat je dit éigenlijk wel even zou moeten doen).

  -Sommige soorten missies vind ik gewoon niet leuk. Het is niet zozeer filler content, maar missies zoals ‘start op punt A, volg mannetje X, blijf dichtbij zonder gezien te worden, vermoord hem op punt B’ vind ik vaak zwak gamedesign.

  -Verder is de game vaak plat, het heeft weinig diepgang. Naar mijn mening zijn zowel de wereld als de characters wat oppervlakkig. Ze zitten vol met stereotypen, en het lijkt soms alsof ze denken ‘Ok√©, hoe zag Itali√ę er in die tijd uit? Laat ik de Wikipedia-pagina er eens bijpakken’. Er zit weinig gevoel/emotie en ontwikkeling in de wereld en de personages.

  -Het hele Animus-verhaal vind ik over het algemeen alleen maar afleiding voor de historische setting. Ze gebruiken het als overbrugging voor de verschillende games, maar naar mijn mening is dat totaal overbodig en doet het juist afbreuk aan de ervaring.

  -De uitdaging. Hier gaan jullie in het item ook al op in tijdens het item, maar ik vind het zeker wel een belangrijk punt. Je voelt namelijk nauwelijks spanning. Gezien worden is niet echt een probleem, aangezien je zo een dozijn soldaten omlegt. En de combat an sich geeft mij geen voldoening, het is veelal afwachten op een aanval van de tegenstander, en daar vervolgens op reageren. Het type vijand maakt weinig uit, de omgeving maakt weinig uit, je kunt bijna altijd hetzelfde trucje toepassen. (Ik heb gehoord dat Origins hier enigszins verandering in heeft gebracht, maar heb het zelf dus nog niet geprobeerd).

  Anyway, dat is mijn kant van het verhaal. Ik snap dat mensen van de serie kunnen genieten, want de wereld is prachtig, en het verhaal kan zeker interessant zijn. Echter vind ik over het algemeen de negatieve punten zwaarder wegen, waardoor ik het geen geweldige games vind, een uitzondering als Black Flag daargelaten. Maar wie weet heeft Origins daar verandering in gebracht, om eerlijk te zien kriebelt het wel een beetje en wil ik de game graag even proberen.

  • Bridgeman

   Zet hem op nightmare difficulty. En met alle verschillende abilities waar je ability points in kan steken kan je combat zo gevarieerd maken als je zelf wilt. Je kan iedereen afmaken van een afstand met verschillende bogen, je kan sneaky zijn, je kan gewoon vechten en verschillende abilities gebruiken om aan te vallen, je kan ze vergiftigen, in brand steken, in slaap laten vallen, etc etc etc

   • RidhoHidayat

    Oke, dat is dan nieuw, voorheen had je geen difficulty settings voor zover ik me kan herinneren. Veranderen die settings iets aan de AI, of is het meer een damage/health-slider?

    En die variatie in de combat, ik doe zulke dingen in principe alleen als het daadwerkelijk van toegevoegde waarde is. “Spelen met wapens” is even leuk, maar daar ben ik ook snel klaar mee. Tenzij je echt verschillende character-builds kan maken (een archer, een heavy-hitter, etc), dat vind ik dan wel weer cool. Maar dat zat er voorheen in ieder geval niet in.

    • Greenekitten

     De difficulty settings in deze game zijn de definitie van artificial difficulty. Het past wat slidertjes aan en dat is het. Het lost het probleem van de domme encounters en saaie combat niet, het maakt het alleen frustrerender.

     • Bridgeman

      Als je de combat an sich fundamenteel saai vindt dan is de game gewoon niet voor jou. Wil niet zeggen dat het een slechte game is, gewoon niet je ding. Dat kan he.

 • Patrick

  Deze game is mijn topper van 2017, net op het moment dat ik klaar dacht te zijn met AC (Syndicate/Unity) Gaf deze game voor mij een goede draai. Moest eerst even wennen aan het vecht systeem maar nu wil ik niet anders, ook mis ik de radar niet en het klimmen werkt nu ook een stuk fijner! Op de PC zag het er ook super mooi uit met alles op Ultra! Ik hoop alleen dat ze nu niet elk jaar een nieuw deel uitbrengen maar gewoon rustig de tijd nemen (Zelfde geldt voor CoD maarja.. :p). AC is nog niet zoals het zou moeten zijn denk ik maar het gaat wel de goede kant op!

 • Steezy XRAY

  Na Black Flag was ik helemaal klaar met AC games, maar heb deze toch gekocht. De setting is gewoon heel vet. Het moment als je eindelijk bij die piramides aankomt. Ik ben het eens dat de gameplay wat minder sterk is. Maar het is beter dan ik had verwacht van een AC game.

 • Wouter
 • Wouter
  • leon

   Inderdaad een mooi/frisse setting

 • Kid MMXV

  Waarom ik Far Cry en Assassins Creed haat; het neemt mij als speler onvoldoende serieus.

  Een game ontwikkelaar die een game vol stopt met fillers en mijn tijd niet serieus neemt staat bij mij met 3 – 0 al achter. Er zijn genoeg games die ik in mijn backcatalog heb staan die ik graag nog wil spelen. Er is dus genoeg concurrentie.
  En de game is zo gemaakt dat ik het erg lastig vind om mij aan het hoofdverhaal te houden en af en toe beetje te gaan ontdekken. Telkens wordt je “lastig” gevallen door iets. Vijand, lootboxje, upgrade wat dan ook. Dat is gewoon een grind.

  Emotioneel vind ik zo’n game altijd vrij oppervlakkig. Dit wordt wel beter in de loop van de serie heb ik het idee. Maar toch raakt het mij niet (ik ga af van de youtube beelden). Check 9:42 dat niveautje, om te kosten.

  Ik ben beetje klaar met het doden van duizenden vijanden als je een “realistische wereld” neer zet. Dit heb ik ook bij The Witcher, Uncharted en dus ook bij AC. Het is een gebrek aan creativiteit en ballen om eens het vechtsysteem op een andere manier te benaderen. Laat het wat meer op Hitman lijken (dood je ook snel tientallen mensen).

  • Daantjuh

   lol

   • Kid MMXV

    Je bent het er niet mee eens?

    • Daantjuh

     Sorry, moest onder een andere post!

  • IkDraagRibBroeken

   tja, ik vind het een game om plezier mee te hebben tijdens het gamen… dat het makkelijk is schijnt niet te mogen in een game en dus is het onrealistisch zeg je zelf, als er een grote fanbase is waarom zou je het format dan veranderen, dan zou ik de formule ook niet veranderen.

   dat het emotioneel oppervlakkig is, trekt dus veel gamers aan waarom zou je iets veranderen als het goed is, ik bedoel ja het mag idd misschien wel wat meer inhoud hebben, maar waarom.
   ze zullen heus wel enquêtes houden of onderzoeken, wat mijn leuk en deze game vind en wat niet, dat is eigenlijk waar het op neer komt.

   ik heb vaak burnout(race-game) gespeeld, daar zit ook geen verhaal in, maar ik vond het gewoon tof om is gewoon lekker te scheuren, het zelfde voor need for speed.
   later kon ik deze behoefte stimuleren in GTA, dan speelde ik die andere race-games niet meer.

   vroeger in mijn jeugd heb ik vaak fifa gespeeld en nu niet meer, tuurlijk ik koop een x in de zo veel jaren een fifa om is te kijken wat er nu precies is verandert… ik weet wel waarom ik er nu veel minder plezier aan beleef, omdat het nu geen game meer is waar:

   je solo’s kan maken,
   dat de game niet perfect was,
   veelte te veel tactiek,
   lekker een potje winnen met 15-0 zit er niet meer in.
   andere commentators,
   muziek anders,
   het plezier is gewoon helemaal weg genomen voor mijn omdat het allemaal zo realistisch moet zijn.

   • Kid MMXV

    Je duidt mijn kritiek verkeerd. Jou voorbeelden van Burnout en Fifa, die games zijn totaal niet te vergelijken met een AC. Daar doe je 1 ding constant opnieuw, het draait het om een element.
    AC heeft meer elementen en zet ze allemaal neer in een “realitische” wereld. Zo wordt die game ook neer gezet. Prachtige historische setting, verhaal, combat, exploratie/levelen en je moet al deze elementen spelen want je kunt er niet omheen.
    Ik kan prima tegen dingen die niet goed uitgewerkt zijn, waar ik niet tegen kan zijn uit gerekte games. Een game moet gewoon ruim 80% gevuld zijn met content die ik goed/uitstekend vind. En bij AC ben je meer bezig met combat en loot-horden dan dat je prachtige wereld unlockt en verhaal mee maakt.

    • IkDraagRibBroeken

     Je duidt mijn kritiek verkeerd.Jou voorbeelden van Burnout en Fifa, die
     games zijn totaal niet te vergelijken met een AC. Daar doe je 1 ding
     constant opnieuw, het draait het om een element.

     normaal gesproken houw ik me er buiten tijdens een discussie over games, want voor mijn is het gewoon een kwestie van smaak!ik doe het niet constant!zoals je het aan geeft.
     en trouwens haha, ik wist dat je daar op ging hameren met fifa en burnout, dat was alleen om het zo zwart wit duidelijk te maken.

     AC heeft meer elementen en zet ze allemaal neer in een “realitische”
     wereld. Zo wordt die game ook neer gezet. Prachtige historische setting,
     verhaal, combat, exploratie/levelen en je moet al deze elementen spelen
     want je kunt er niet omheen.

     je zegt zelf dat je het een prachtige Prachtige historische setting vind, wat is er dan zo erg aan deze elementen zoals ik jou heb gequot?

     Ik kan prima tegen dingen die niet goed uitgewerkt zijn, waar ik niet
     tegen kan zijn uit gerekte games. Een game moet gewoon ruim 80% gevuld
     zijn met content die ik goed/uitstekend vind. En bij AC ben je meer
     bezig met combat en loot-horden dan dat je prachtige wereld unlockt en
     verhaal mee maakt.

     dat is dan jou mening! daar zijn dus helemaal AC fans het niet mee eens.

 • Kane888

  Geen Ubisoft games meer voor mij sinds Watchdogs 1. Eerst mijn fiets terug.

  • IkDraagRibBroeken

   is bij jou ook de gamekings site down of onbereikbaar ?

   • Kane888

    Ja, was voor maintenance stond op GK twitter.

 • Josh Kabau

  Echt een prachtige game, vermaak me er uitstekend mee! En uitgebreid gebruik gemaakt van de photo mode in de game.

 • Nipponsei

  Ik vermijd alles wat van Ubisoft af komt maar om maar ik zie AC: Origins als Mario, ik ben neutraal. Ik zou me er best mee kunnen vermaken als ik die game in handen krijg maar ik ga er geen 60,- voor neertellen. Als die ooit voor 20,- op Steam staat en ik heb in die periode niks te doen overweeg ik het maar voorlopig is het dus een nee voor mij.

 • koekjew

  Heb me er prima mee vermaakt

 • kazeman

  Ik heb hetzelfde als Jelle.Een voorbeeld is Red Dead Redemption.Daar ging ik ook gewoon effe stilstaan met me paard en genieten van het uitzicht.En de site missies waren zo ongelofelijk tof… vermoord 5 beren met je mes.. shiet 3 vogels uit de lucht als je op een rijdende trein staat….. zoek 3 rozen en een wietplant.
  GTA San Andreas had ook van die toffe site missies zoals taxi chauffeur of graffiti spuiten ..

  • Bridgeman

   Dat was pas doodsaai. Graffiti spuiten is drie of vier keer leuk en daarna is er geen hol meer aan, zeker aangezien ze op de meest irritante plekken verstopt zitten en je geen enkele hulpmiddelen hebt om ze te vinden. Mensen doen alsof GTA de holy grail is, maar ook in die games zit genoeg tergende shit.

   • kazeman

    Gelukkig hebben we allemaal verschillende smaken anders zou het maar een saaie boel zijn toch?

 • Fizz

  Geweldige game, mijn nr1 of 2 van het afgelopen jaar. Heb hier samen
  met mijn vrouw, ja met me vrouw 80 uur in zitten

 • Uther Pendragon

  Leuk idee. Gewoon even de game de tijd geven en dan terugblikken, maar wat mij betreft hoeven de items niet spoilervrij gehouden te worden. Want dat is juist het leuke aan een terugblik, even geen rekening te hoeven houden met wat wel en wat niet verklapt mag worden, maar gewoon kijken hoe de game is.

  Over de speelwereld kan ik heel duidelijk zijn. Die is prachtig en oogt levendig, maar wat ik erg jammer vind is dat er eigenlijk geen enkele interactie mee is. Je loopt er doorheen, kunt wat items kopen bij de de stalletjes en dat is het.

  Ook het craften is redelijk simpel en hier hadden ze zeker wat meer aandacht aan mogen besteden.

  Het verhaal kon me niet echt boeien en naarmate ik verder in de game belande skipte ik een hoop dialogen gewoon.

  Het is goed dat ze even de tijd genomen hebben voor dit deel, maar wat mij betreft geeft het niet voldoende vernieuwing waar ik op hoogte en heb ik weinig reden om terug naar bepaald plekken te gaan als ik de main
  en side story heb uitgespeeld.

  Ik ben me bewust wat Assassins Creed voor game is en wat niet, maar dat betekent niet dat het even een stap verder mocht gaan wat mij betreft.

 • pap zak

  Prachtige game, zit er nu 32uur in en hij verveeld nog zeker niet, Side missies zelfs niet. Ook met o.a die papiry puzzels zit er voor mij genoeg diversiteit in. Wat betreft ver lopen van punt a naar b, ik spring op me paard en zet “pad volgen” aan en zit effe op me mobiel te kloten.
  En Wie wil er nou niet in Egypte rond hobbelen

 • Richard Wallaard

  ik ben gewoon echt ubisoft fan boy en vond het ook gewoon en super game

 • Chahid B

  Ga een keer op trip naar Marokko daar heb je echt steden waarbij je denkt ik ben in een andere tijd als je van dit soort sferen houdt is dat een aanrader. Ik vind Assaisins Creed sowieso heel erg tof om zijn werelden de victoriaanse tijd in England vond ik ook heel tof. Dit Egypte is ook zo’n setting wat je niet vaak ziet.

  • Ranesh Vai

   Sowieso in bepaalde landen waar het eea gewoon beter bewaard is gebleven omdat er gewoon meer gebouwd is. Portugal is nog zo’n land waar je in de verschillende steden alle invloeden vindt van alle volkeren die er geweest zijn in de architectuur. Als het gaat om gebouwen als kastelen zelfs binnen hetzelfde gebouw omdat er zaken uitgebreid of vervangen werden.

   • Kapiteinkoek

    En dat vind ik zo zonde van bijvoorbeeld Amsterdam. Heel veel staat er nog van de Gouden Eeuw, werkelijk schitterende architectuur, alleen er is zoveel troep omheen gebouwd.

    • Chahid B

     Ja klopt alleen juist omdat Amsterdam het centrum van de wereld was ooit in de Gouden Eeuw. Vind ik het niet meer dan logisch dat het een brei aan diversiteit en cultuur is geworden. Ja het is wel een bij elkaar geraapt zooitje geworden dat wel. Als je echt iets authentieks wil zoals vroeger moet je naar steden als Medina allemaal van die kleine straatjes etc. Maarja in europa is helaas ook veel verloren gegaan door de oorlog.

    • Ranesh Vai

     Mwah, deels mee eens. Je kan ook overdrijven in het willen behouden en vervolgens de vooruitgang tegenhouden. Het gros van wat er in Amsterdam, maar ook in bijv. Den Haag of steden als Den Bosch staat, is er gewoon en zal niet zo snel weg gaan. Die troep die er om heen gebouwd wordt, hoort gewoon bij de evolutie van een stad. Echt te behouden oude gebouwen worden zelden nog gesloopt. Al is dit in Den Bosch bijv. wel gebeurd met het centraal station, hoewel dat misschien gewoon te duur en lastig was om te onderhouden. Verder is niet alles dat oud is, iets dat onder de noemer van ‘schitterende architectuur’ kan vallen.

     Wanneer je naar een stad als Lissabon kijkt, zie je daar ook de vooruitgang terug in de oude architectuur. Als ze daar aan het harde behoud en herstelling hadden gedaan door de eeuwen heen, had je nu niet de unieke structuren gezien die je nu ziet met verschillende Europese en Arabische /Moorse invloeden en zaken die verbonden zijn aan verschillende tijdsgeesten.

 • Sorra9000

  JJ, AC: origins is zeker een toffe game, maar mag echt niet mee knikkeren met The Witcher ….

 • RomeoNovember

  Ik heb iedere tot nu toe uitgekomen AC uitgespeeld en de plat gehaald, dat was voor Origins niet anders. Toffe game met een fantastische wereld en een van de betere van de laatste jaren.

 • Kapiteinkoek

  Goed dat jullie nog is aandacht geven aan deze game. Naar mijn mening is Origins te makkelijk het slachtoffer van “aahh niet weer een AC game”.

  De laatste keer dat ik zo genoten heb van een open wereld was dat die van de Witcher 3. Als het gaat om de omgeving etc. vind ik dat Origins ongeveer op het zelfde niveau zit. Verder is Origins een goede game alleen het verhaal is niet heel boeiend en de side quests stellen niet veel voor.

 • Kim Jong-Trump

  Saai verhaal, repetitieve gameplay, glitches, niet sluitende animaties, weinig boeiende personages etc.

  De omgeving is supermooi en de setting is vet maar het is gewoon zonde dat de gameplay zo slecht afgewerkt is. Horizon Zero Dawn doet als je er over nadenkt bijna hetzelfde qua gameplay maar dit werkt wel, na 10 games mag je dit ook eindelijk wel eens van AC verwachten, ik vind het een miskoop.

  • USAS

   Leuke naam, mooie foto.

  • Ikke

   Kom nou toch, dit is gewoon een awesome titel, daar kan je gewoon niet aan onder uit. En een heel andere game dan HZD ook qua gameplay. Sterker nog er zijn dingen veranderd t.o.v. het vorige deel, kennelijk zie je dat zomaar even over het hoofd. Dan snap je echt de kracht van deze game niet en vraag ik me af of zulke games wel wat voor jou zijn. Maar slecht is ie iig niet… Wat je kritiek is gewoon zwaar ONterecht…

   • Kim Jong-Trump

    Persoonlijk vind ik er weinig aan en vind ik de actie en het verhaal weinig boeiend. Welich dat het nog beter word (ben halverwege) maar moet zeggen dat AC me sowieso nooit echt heeft geboeid. Blijft toch weer Ubisoft meuk …

    Snap dat HZD andere soort game is maar gameplay lijkt wel erg op elkaar, zelfde soort levelling systeem, lichte en krachtige melee aanvallen, gebruik van pijl en boog, zelfde soort navigatie kompas, level systeem van enemies, torens die je moet beklimmen om de map te openen (of longnecks bij HZD) en daarnaast het open wereld concept. HZD is echter wel goed uitgewerkt hoewel ik die game qua (menselijke) personages ook suffig vind.

    Origins is qua setting heel tof. de rest is middenmoot, maargoed dat is mijn mening, hoeft natuurlijk niet voor iedereen op te gaan.

 • rukkert scheelio

  Snap heel goed wat jullie zeggen maar het probleem van de AC serie tegenover bijvoorbeeld de Rockstar serie is dat Rockstar verhaaltechnisch veel volwassener is. Ze zijn niet bang om racistische grappen of weirde verhalen erin te verwerken waarbij ik bij AC altijd het idee heb dat ik naar een verhaal zit te kijken dat door een tweejarige geschreven is. Schelden ze √ľberhaupt wel in die game? Het is altijd good vs evil, zelf wat gemeens doen mag niet. Het is daardoor geen uitlaatklep van voor de dingen die je in je dagelijks leven tegenkomt. Neemt niet weg dat de omgevingen in beide games geweldig zijn.

  • Ikke

   Probleem is dat je deze 2 games totaal niet met elkaar mag en kunt vergelijken. Ze zijn beiden awesome en hoogstaand. Denk dat je zeker van dit deel niet kan zeggen dat ie niet volwassen is… AC is gewoon geen GTA maar daarom niet minder in zijn genre….

 • che

  Waarom zit david aragon er niet bij?

  • Pascal Tettero

   die zal druk bezig zijn met zijn andere werk he ūüėČ

 • Pascal Tettero

  deze game lijkt me al tof om gewoon rond te lopen en als het klimmen dan zonder knoppen is is het nog veel beter. ik heb dan unity even gespeeld wat ik echt een … spel vond en dan zeker de besturing. appels stelen is gewoon niet cool als je trailers gezien hebt met vette aktie.

 • Die_gast_uit_zelda

  Ik vond Origins serieus nog vetter dan Zelda. Oke het is niet perfect, maar wel super vermakelijk

 • LA

  Mijn favo game van 2017. Beleef hem precies hetzelfde als Jelle (of in ieder geval zoals hij het overbrengt). Volledig stealth forten veroveren vind ik super en door de setting wordt het verhaal voor mij bijna bijzaak (hoewel het één van de betere verhalen is in de serie). Natuurlijk is meer variatie in gameplay en sidequests iets wat Ubi kan verbeteren en zijn er redelijk wat glitches maar die wegen voor mij niet op tegen alle dingen die de game goed doet.

 • Ikke

  Zeker een toffe game. Ik kan net als Jelle bijvoorbeeld genieten van de omgevingen en ik ben ook zo’n guy die eerst gaat exploren. Dat de game niet heel moeilijk is is helemaal niet erg. Ik vind dat veel minder erg dan dat je aan het handje wordt meegenomen en dan niet van de gebaande paden kan afwijken maar de route moet volgen. Ik houd juist van die enorme open werelden waarin je gewoon kan doen wat je wil basicly. Als je uitdaging wil zijn er voldoende andere games zoals Dark Souls/Bloodbourne en nog weleen aantal. Zoals ik heb begrepen ook Nioh e.d.

 • PrivatePyle

  Ik was er zoals bij elke ubisoft game redelijk snel op uitgekeken. Wel vind ik dat ze de serie nieuw leven hebben ingeblazen met de wijzigingen en dat doet de serie goed. Visueel prachtig en ik ben zelf weinig tot geen bugs tegengekomen. Ben btw nooit echt fan geweest vaqn de serie maar heb wel enkele delen gespeeld. Ik moet hem maar weer eens oppakken en verder spelen.

 • Absolute wel weer een ASC, ik mis wel de minimap en ik moest echt wennen aan de controls, Jammer dat ik hem niet kan draaien op PC en heb speciaal voor deze game een X-doos-one-X aangeschaft.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord