Menu Premium
Loading...

Apex Legends Season 7 – Gaat dit de Apex Legends community een boost geven

14/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je aan de grote Battle Royal games denkt, dan is de kans groot dat Fortnite en Warzone de eerste games zijn waaraan je denkt. Maar Apex Legends is ook nog steeds actief. De game, gemaakt door Respawn Entertainment, de makers van Titanfall, was in staat om Fortnite voor even van de Battle Royale troon op Twitch af te trappen. Ondertussen zijn de cijfers van de player base redelijk gedaald, maar gaat de ontwikkeling van de game zelf nog steeds door. We zitten alweer in seizoentje 7. En daarom vonden wij het een goed idee om eens met Tom te gaan kijken naar de staat van Apex Legends en het nieuwe Season 7.

Een sterk begin

Apex Legends kende een ijzersterk begin. Ineens was het er en stond het een aantal dagen bovenaan qua kijkers op Twitch. De game was ook goed en introduceerde een aantal elementen die tegenwoordig standaard in bijna alle Battle Royal games. Zoals het ping systeem. Maar in de huidige tijd is het succes en populariteit van Apex Legends wel wat verminderd. Het aantal kijkers is op Twitch van ongeveer 350.000 naar circa 30.000 gezakt. En dingen die uniek waren aan Apex Legends zijn overgenomen door zijn concurrenten.

Weet Season 7 de playerbase te laten groeien?

Maar de game gaat nog steeds redelijk sterk door. Zo hebben we ondertussen seizoen 7 alweer bereikt. Met ieder seizoen zijn er redelijk wat dingen veranderd en zijn er nieuwe legends toegevoegd. Seizoen 7 wijkt hier niet van af. Zo is er een nieuwe legend geïntroduceerd genaamd Horizon, kun je de map doorkruisen met The Trident, en het meest belangrijke van allemaal, er is een nieuwe map toegevoegd. En die map heet Olympus. Vraag is nu of deze aanpassingen en toevoegingen de moeite waard zijn om een gestopte Apex Legends speler te laten terugkeren? Gaat Season 7 er voor zorgen dat de playerbase van Apex weer zo groot kan worden als dat het ooit was? JJ en Tom bespreken het in dit item over Apex Legends (Season 7).

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch