Menu Premium
Loading...

Apex Legends – ‘Battle Royale game die meer verdient dan hij krijgt’

08/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Battle Royale geweld is inmiddels al een geruime tijd onderweg. We kennen allemaal de grondleggers van het genre, PUBG en Fortnite. Daarnaast scoort Call of Duty: Warzone momenteel als een malle met dit systeem. Dat Battle Royale (nog steeds) populair is mogen we wel stellen. Er is echter wel nog een andere game die ook meer dan 100 miljoen actieve gebruikers heeft. Een die niet echt (vinden wij) in één adem genoemd wordt met Warzone, Fortnite en PUBG. We hebben het over Apex Legends.

Een stijltje wat je moet liggen

Tom heeft behoorlijk wat affiniteit met Apex Legends. Zo vindt hij dat de game zeker meer credits mag krijgen. Alleen al vanwege het feit dat de game iets totaal anders doet dan andere grote Battle Royale games. Zo heeft Apex bijvoorbeeld drie maps waarop je kunt spelen. Waar dat in Warzone uiteraard maar één map is. Verdansk is natuurlijk een toffe map, maar meer variatie is bij een game nooit slecht. Zeker niet bij een zenuwslopend systeem als Battle Royale. Daarnaast heeft de game iets andere gameplay (Hero systeem) en echt een eigen stijl. En wat je daarmee doet, is een soort niche creëren. Want eerlijk is eerlijk: je houdt van de stijl, of je haat het. Een middenweg is moeilijk te vinden.

De magische grens

Sinds seizoen 9 van Apex live is gegaan, groeit het aantal spelers van de game hard. Inmiddels is de magische grens van 100 miljoen spelers doorbroken, iets wat bij Warzone laatst ook is gebeurd. Maar waar Warzone dit voor elkaar wist te boksen in 13 maanden, deed Apex er een jaar langer over. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het niche gehalte wat bij Apex aanwezig is. Wat is er nieuw in seizoen 9 en wat maakt Apex Legends zo tof? JJ en Tom discussiëren erover in deze video.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch