Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Amerikaanse comics versus Europese stripboeken

28/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

In navolging van onze nagelnieuwe TV aflevering hebben we hier nog een kunstig item voor je. Als je de TV aflevering namelijk gezien hebt weet je dat comics en strips hierin een passage maken. De drie heren hadden een zestal comics voor JJ gekocht. Om te kijken of hij dit, als oude stripliefhebber, leuk zou vinden. En JJ zou later gaan aangeven wat hij van de comics vond. En dat moment, dat is dus nu aangebroken. Oftewel, wat vindt JJ van de comics die Daan, Jelle en Koos voor hem hebben uitgekozen?

Comics of strips: wat is het verschil?

Misschien is dit iets wat je jezelf afvraagt nadat je de kop van dit artikel hebt gelezen. Geen probleem, we leggen het even uit. Comics zijn verhalen, waarbij ook reclame wordt gemaakt en die verhalen worden over meerdere boeken uitgesmeerd. En stripboeken zijn het hele verhaal in één boek onderverdeeld. JJ heeft vroeger heel veel stripboeken verslonden, daarom is hij een kenner op dat gebied. Maar comics over superheroes kende hij niet. Althans in de tijd dat hij strips verzamelde, was dat geen big thing. Nu wel. Maar kon hij de zes boeken waarderen?

Tekenstijl én een goed verhaal

Iets wat uiteraard veelvuldig voorbij komt als je strips leest is de tekenstijl. Je ziet het al op het moment dat je een boek vast pakt, wat gelijk ook een kwestie van smaak is. Je vindt het mooi of niet en daarmee is vaak de kous ook wel af. Hoe is dat gevoel ten opzichte van de comics. En hoe beleeft hij het verhaal? Verhalen waren voor hem hem altijd belangrijk in de oude stripboeken. En JJ is JJ niet als hij niet ook zelf nog wat zijn eigen favorieten aan draagt, ter voorbeeld. Dus: ben jij fan van stripboeken en/of comics en wil je weten welke boeken de Gamekings leuk vinden? Check dan snel de video

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch