Menu Premium
Loading...

Rise of the Ronin Preview: Alles wat we weten over deze PS5 exclusive

17/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eigen studio’s van PlayStation lijken dit jaar geen grote game af te gaan leveren. Daarom draait alles in 2024 om third party studio’s die een exclusieve game voor de PS5 maken. Team Ninja is zo’n studio. Zij komen op 22 maart aanstaande met Rise of the Ronin. Een action RPG die je meevoert naar het Japan aan het einde van de 19e eeuw. Jasper en JJ graasden het internet af op zoek naar elk snippertje info dat ze over dit spel konden vinden. Wat voor game is het, welke verhaal kent het en waar kun je het spel het beste mee vergelijken? Aan de hand van deze info bepalen ze vervolgens hoe hoog deze game op hun verlanglijstje voor 2024 komt te staan. Dit is de Rise of the Ronin preview.

Rise of the Ronin preview: De eerste open wereld game van Team Ninja

Het verhaal van Rise of the Ronin speelt zich af in Edo (het hedendaagse Tokyo) dat zich aan het einde van de 19e eeuw opmaakt voor de Bakumatsu, oftewel de laatste jaren van de Edo-periode. De game toont de Boshin-oorlog tussen het Tokugawa-shogunaat en verschillende anti-shogunaat-facties die ontevreden zijn over de westerse invloed die werd meegebracht met Amerikaanse schepen. Jij bent een naamloze Ronin (een samoerai zonder baas) die zijn weg probeert te vinden door deze perikelen heen.

Actie met een dosis RPG er in vervlochten

In Rise of the Ronin kun je als speler een eigen personage creëren. De game voelt daarmee aan als een RPG light.  De gameplay is een mix van exploratie in de open wereld en gevechten. Battles die je aangaat met een breed scala aan wapens die voorhanden waren tijdens de Boshin-oorlog. Denk aan katana’s, maar ook aan verschillende Boshin-oorlogsvuurwapens. De game is Team Ninja’s eerste project met een open wereld structuur waarin jouw keuzes ook het verloop en afloop bepalen. Dat Team Ninja wrede actie games kan maken, weten we allemaal. Nioh en Ninja Gaiden zijn voor ons absolute toppers. Maar hoe zit het met hun skills als het gaat om een open wereld game? Jasper en JJ geven het antwoord in deze video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch