Menu Premium
Loading...

League of Legends Worlds 2020: Het grootste esports toernooi ter wereld

01/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet ieder evenement heeft in de huidige pandemie nog de luxe om door te gaan. Ons goeie oude E3 ging niet door, niks Wimbledon, het EK werd verschoven naar volgend jaar en ook de grootste esports toernooien worden zonder publiek afgewerkt. Maar, er is hoop. Mogelijk heeft het belangrijkste toernooi in Esports lak aan Corona. League of Legends Worlds 2020 gaat door en mogelijk wordt de grote finale in een stadion met publiek verspeeld. De 22 beste teams van de wereld strijden vanaf deze vrijdag tegen elkaar om de prijs der prijzen: League of Legends 2020 World Champions ! JJ was benieuwd naar hoe het precies zit met Worlds 2020 en hoe de Chinezen omgaan met zo’n grootschalig toernooi in het midden van een pandemie en vroeg Tom het hem van het lijf.

League of Legends is voor velen dé esports

Als er één game groot is binnen de esport community, dan is het wel League of Legends. Niet elke game heeft een eigen WK waarvan gamers bij de naam ‘Worlds’ al weten waar het om gaat. Tuurlijk, games zoals Rocket League, Counter-Strike, Starcraft en FIFA zijn games met een grote following . Maar geen van deze spellen heeft een fanbase als League of Legends weten te krijgen. Met League of Legends wist Riot Games echt esports geschiedenis te schrijven.

From Humble Beginnings

De eerste editie van het League of Legends World Championship werd al In 2011 werd gehouden. Toen nog met acht teams. Negen jaar later is League of Legends Worlds uitgegroeid tot een van de, dan wel niet het grootste, esport evenement ter wereld. Ieder jaar kwamen er meer teams bij, werd het evenement groter en richtten zich steeds meer ogen op Worlds. In 2020 mogen dus 22 teams deelnemen aan het toernooi. Ze strijden tegen elkaar in groupstages om uiteindelijk in een knock-out stage te bepalen wie zich wereldkampioen mag noemen. Welk team weet de rest te verslaan en pakt de zege? En gaan we inderdaad een finale met publiek krijgen? Tom vertelt het in de League of Legends Worlds 2020 voorbeschouwing!

“Worlds kan niet snel genoeg beginnen maar het begint helaas pas op zaterdag 3 oktober om 10 uur s’ochtends en niet vrijdag zoals ik in dit item heb gezegd. Hier is het complete schema. Voor alle Worlds kenners is er ook een speciale Worlds Gamekings Pick Ems“- Tom

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch