Menu Premium

THQ Nordic gaat remake van culthit Gothic maken

Jan Johan Beldrok 20/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kennen jullie Gothic nog? Een diepgaande, best kleurrijke RPG uit het jaartal 2001 welke na launch een behoorlijk cultstatus verkreeg plus een kleine maar loyale schare fans. Critici prezen de game vanwege het verhaal, de complexe interactie met andere karakters in het spel en de, voor die tijd, fraaie graphics. Beelden die wel behoorlijk wat van je systeem vergden. Mara dat terzijde. THQ Nordic had de IP in handen en vroeg onlangs aan de gamers of ze een remake van het origineel zouden willen zien. Het antwoord was een overweldigende ‘Jaaaaaaaa’. Mogelijk zaten er zelfs nog een paar ‘a’s achter.

Bijna 95% vond de demo erg tof

Medio november plaatste THQ Nordic een speelbare teaser van een opgefriste Gothic plus een enquête online. Binnen no time hadden ruim 43.000 gamers de enquête ingevuld en 180.000 mannen en vrouwen de demo gespeeld. Op Steam werden bij het spel binnen een paar dagen zelfs 9000 reacties geplaatst. Bijna 95% (om precies te zijn 94,8) gaf in de enquête aan dat ze de demo tof vonden. En dat ze zeer gelukkig zouden worden van een Remake van het originele Gothic. En blijkbaar wil THQ Nordic mensen graag gelukkig maken. Lief hé.

Speciaal voor Gothic Remake wordt er een nieuwe studio in Barcelona opgezet

Speciaal voor de Remake opent THQ Nordic in Barcelona een nieuw studio en rekruteert de uitgever een nieuw team. Voorwaar geen halve maatregelen. Daarnaast worden de vele op- en aanmerkingen van de demo-spelers gebruikt om de richting te bepalen die de game moet nemen. wat veel gamers bijvoorbeeld graag zouden zien, is dat de game wat duisterder, grimmiger en dus minder kleurrijk’  zou worden. En klant is koning. It’s gonna be dark. En daar hebben wij geen problemen mee. Gothic Remake moet nog dit jaar uitkomen voor PC en consoles. Wij kijken er in ieder naar uit.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch